Close button

Частину України заллє дощами: синоптики дали прогноз

Частину України заллє дощами: синоптики дали прогноз

Західну Україну накриє циклон, так що в цій частині країни буде мокро, до того ж ще й похолодає. В інших областях синоптики очікують хмарну погоду, що називається, "без екстриму", повідомляє Курс Украины.

У вівторок, 16 березня, в західних регіонах відчутно похолодає. Стовпчики термометрів піднімуться не більше ніж до +3...+5°C вдень і 0...+2 вночі. Винятком стане Закарпаття з 6-8 градусами тепла у світлий час доби. У центрі та на півночі країни протягом дня варто чекати 7...9 градусів вище нуля, а вночі - близько +1...+3. На сході трохи холодніше - не вище +5...+7 градусів вдень і від -1 до +1 в темний час. До найбільш весняної погоди можуть приготуватися жителі південних областей і Криму. Вдень повітря прогріється до +9...+11°C, а вночі не повинно охолодитися більш ніж до 2-4 з позначкою "плюс".

На заході країни протягом дня дощитиме, місцями з мокрим снігом. Також циклон, що розтягнувся над Чорним морем, краєчком зачепить Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку області та Крим - там протягом дня може пролитися незначний дощ. У решті регіонів метеорологи обіцяють похмуру, але суху погоду.

Через опади та сильний вітер "жовтий" рівень небезпеки на дорогах буде встановлено в Чернівецькій, Івано-Франківській та Львівській областях. У решті регіонів - "зелено".

В горах Івано-Франківщини та Закарпаття прогнозують значний рівень небезпеки лавиноутворення. В аналогічних районах Львівської області ризик оцінюється як помірний.

У Києві в цей день похмуро з проясненнями, опадів не повинно бути. Вдень температура може піднятися до +7...+9 градусів, а вночі опуститься до +1... +3. Швидкість вітру - 11-18 км/год.

ZrJnBOqcn5jVWr.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics