Close button

Дубінський більше не "Слуга Народу", вбивці 7-річної дівчинки оголосили підозру - головне за 15 березня

Дубінський більше не "Слуга Народу", вбивці 7-річної дівчинки оголосили підозру - головне за 15 березня

Дубінського виключили зі "Слуги народу", ймовірному вбивці 7-річної дівчинки оголосили підозру, Степнов про складнощі через новий штам коронавірусу, Порошенко закликає скликати РНБО, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 15 березня - читайте далі.

Народного депутата України Олександра Дубінського виключили з партії "Слуга Народу" за порушення статуту і непокору керівним органам партії. Дубинський може оскаржити це рішення пізніше на з'їзді партії.

Національна Поліція оголосила підозру 62-річному жителю селища Щасливе Херсонської області про підозру у вбивстві і зґвалтуванні 7-річної дівчинки. Поліція відправила біологічні зразки чоловіки на експертизу, яка підтвердила його причетність до злочину. Підозрюваний - знайомий сім'ї убитої дівчинки. Прокуратура наполягатиме на довічному ув'язненні.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що через новий штам коронавірусу Україна увійшла в важкий період. Це пов'язано з тим, що ця мутація COVID-19 більш заразна і вражає центральну нервову систему, нирки і печінку. Крім того, Степанов повідомив про стабілізацію ситуації в Івано-Франківську. В області більше не найбільше зростання захворюваності.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав українців не чекати вакцину Pfizer, а робити щеплення вже зараз, оскільки права вибору у вакцині у громадян не буде. Коли прийде Pfizer уряд і експерти вирішуватимуть куди ефективніше спрямувати вакцину. Також складнощі стосуються умов утримання Pfizer. Це одна з причин, чому її буде менше, ніж вакцин AstraZeneca, Novavax, Sinovac.

Крім того, Ляшко захворів на коронавірус після щеплення. Як повідомив сам Ляшко, він потрапив "в той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований".

Співголова фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко закликає керівництво країни скликати термінове засідання Ради національної безпеки і оборони для напрацювання плану подолання поширення коронавірусної хвороби. На цьому засіданні Порошенко хоче запропонувати свій "антіковідний план".

Ryanair запустить 18 маршрутів з України після переведення стрілок на літній час 28 березня. Йдеться про рейси з Києва в Будапешт, Манчестер, з Херсона в Катовіце, з Одеси в Афіни, зі Львова до Меммінгена і Будапешт та інших.

Міністр культури Олександр Ткаченко повідомляє, що дев'ять готелів в Україні - чотири в Києві та п'ять в регіонах - претендують на "п'ять зірок". Всього 75 готельєрів очікують визначення категорії.

В AstraZeneca заявили, що випадки тромбозу у щеплених від COVID-19 не пов'язані з вакцинацією. Компанія провела перевірку даних про безпеку більше 17 мільйонів людей, прищеплених їх вакциною і не виявили доказів підвищеного ризику легеневої емболії, тромбозу глибоких вен або тромбоцитопенії.

Меган Маркл, дружина британського принца Гаррі, може скористатися успіхом навколо інтерв'ю з Опрою Вінфрі, щоб почати президентську кампанію. Ймовірно, вона планує балотуватися в президенти США вже в 2024 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics