Close button

Серед чиновників вищого рангу активно шукають "крота"

Серед чиновників вищого рангу активно шукають "крота"

У Києві серед високопоставлених чиновників шукають "крота". Один з наближених до президента України чиновників є зрадником, відповідальним за зрив операції по затриманню російських терористів з "ПВК Вагнера", повідомляє Rzeczpospolita, повідомляє Курс Украины.

За задумом українських спецслужб, літак з бойовиками повинен був зробити екстрену посадку в Києві під час перельоту з Мінська в Стамбул. Однак хтось передав секретну інформацію в Білорусь, через що операція зірвалася.

Міжнародна організація журналістів-розслідувачів Bellingcat по чолі з Христо Грозєвим наразі працює над фільмом про цю подію, який розкриє деталі провалу операції й, цілком можливо, вкаже на "крота" в Офісі президента.

Перші подробиці повідомив журналіст Юрій Бутусов. На його думку, підсумкове рішення щодо захоплення "вагнерівців" Зеленський, глава його апарату Єрмак і ще кілька людей з найближчого оточення прийняли у вирішальній бесіді напередодні самої спецоперації.

Напередодні свого звільнення екс-глава ГУР Василь Бурба повідомив президенту, що відбулася державна зрада, вимагав, щоб всі причетні до справи пройшли перевірку на поліграфі.

Також масла у вогонь підливає дезінформація, розповсюджувана проросійською опозицією і спецслужбами, які куруються з РФ.

"Вони не знають, в яку гру грають. Київ не розголошує подробиць, тому що це оперативні дії спецслужб, які мали місце в минулому або відбуваються сьогодні. Ми повинні бути дуже обережними, оскільки справа стосується і інших країн: Росії, Білорусі, США та Туреччини", - говорить Олексій Арестович, радник глави президентської адміністрації і колишній офіцер-розвідник.

Новини

Популярні теми форуму

analytics