Close button

Циклон минає: синоптики спрогнозували, де на вихідних буде тепло

Циклон минає: синоптики спрогнозували, де на вихідних буде тепло

На вихідних циклон покине Україну: якщо в суботу практично по всій країні обіцяють легкі опади, то в неділю повсюдно буде сухо, а місцями навіть і сонячно. Синоптики також прогнозують потепління, пише Артем Облап, Курс Украины.

Прогноз на 20 березня

У суботу в західних регіонах протягом дня температура підніметься до +3...+5 градусів, а вночі ті ж показники постануть з "мінусом". На Закарпатті вдень буде трохи тепліше - до +7°C. У центрі та на півночі країни стовпчики термометрів доберуться до відміток +4...+6 градусів у світлий час і -1...+1 в темний. Жителі Східної України можуть розраховувати на +3...+5 градусів (місцями до +7) вдень і близько нуля плюс-мінус 2 градуси вночі. У південних регіонах, в тому числі й Криму, стабільні +5...+7°C протягом дня і зниження температури до 1-3 з позначкою "плюс" вночі.

В основному країну очікує мокра погода, але опади не будуть рясними. Вдень це буде дощ, вночі можливі "вкраплення" мокрого снігу. У Закарпатській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях, а також в Криму має бути сухо.

Ситуація на дорогах в експертів побоювань не викликає, тому "зелений" рівень по всій країні.

У гірських районах Закарпаття, Львівщини та Івано-Франківщини протягом вихідних збережеться значний рівень небезпеки лавиноутворення.

У Києві хмарно з рідкісними проясненнями, цілком можливий дощ. Протягом дня температура підніметься до +4...+6 градусів, а в темну пору складе -1...+1°C. Швидкість вітру - 7-18 км/год.

a2X0laec493GG2.jpg

Прогноз на 21 березня

У неділю по всій країні денна температура повітря вирівняється. У більшості регіонів протягом дня буде +5...+8 градусів Цельсія. У Волинській, Рівненській, Чернігівській, Сумській, Полтавській і Харківській областях - не більше 6 з "плюсом". Жителі Криму порадіють таким відміткам на термометрах, як +7...+9. Вночі ж повітря істотно охолоне. На заході обіцяють до 8 градусів морозу (-7...-5 в середньому), у всіх інших місцях буде близько -4...-2. Найбільш "тепла" ніч очікує кримчан - температура триматиметься на рівні нуля.

Опадів в цей день практично не очікується. У Луганській і Донецькій областях вночі може випасти невеликий сніг, а в решті регіонів - похмуро, але сухо.

У Києві буде хмарно з проясненнями. У світлий час температура підніметься до 5-7 градусів тепла, а вночі може опуститися до 2-4 морозу. Відчутний вітер - 14-25 км/год.

MAjkd7MSkBDp7r.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics