Close button

Київ в "червоній" зоні, Рада не скасувала "літній час",

Київ в "червоній" зоні, Рада не скасувала "літній час",

Київ потрапив у "червону" зону карантину, Рада не скасувала перехід на "літній" час, з виробників COVID-вакцин зняли відповідальність, Міністерство освіти планує запустити дистанційний вступ до ЗВО, пише Александр Манченко, Курс Украины.

Про ці та інші новини 19 березня - читайте далі.

Міністерство охорони здоров'я оновило показники регіонів по COVID-19. З найважливіших змін - Київ опинився в "червоній" зоні епідеміологічної небезпеки. У столиці заборонена робота закладів громадського харчування та культури на прийом відвідувачів, проведення масових заходів, прийом відвідувачів в спортзалах, фітнес-клубах, басейнах, діяльність непродовольчих ринків, відвідування навчальних закладів. На даний момент громадський транспорт працює.

Верховна Рада України прийняла рішення відправити на доопрацювання законопроект про обчислення часу в Україні, який скасовує переведення годинників. Таким чином, велика ймовірність, що 28 березня Україна все-таки переведе стрілки годинника на "літній час".

Також Верховна Рада проголосувала за закон, за яким виробників COVID-вакцин звільняють від цивільної відповідальності за будь-які наслідки щеплень. Крім того, відповідальність знімають з медиків за можливі наслідки вакцинації, якщо вони зробили все за інструкцією. Законом передбачаються компенсації за ускладнення після щеплення. Закон буде діяти протягом 4-х років.

Міністерство освіти і науки планує запустити на електронному сервісі державних послуг «Дія» функціонал для електронного вступу до вищих навчальних закладів.

На Київщині затримали на хабарі в 1,4 мільйона гривень голову і заступника об'єднаної територіальної громади. Зловмисник за хабар гарантував перемогу в аукціоні з продажу права оренди земельних ділянок площею 12 га та сприяння у зменшенні їх оціночної вартості більш ніж в 10 разів.

Президент Литви Гітанас Науседа під час виступу у Верховній Раді закликав Україну відмовитися від електроенергії Білоруської АЕС.

У Грузії померла 27-річна медсестра, яка впала в кому після щеплення. У дівчини зупинилося серце, лікарі виявилися безсилі.

Непрацюючий американський метеорологічний супутник NOAA 17 вибухнув в космосі з утворенням 16 уламків. Чи несуть загрозу уламки працюючим супутникам, не уточнюється.

Сумарний статок десяти найбагатших людей світу звалився за день більш, ніж на 23 мільярди доларів. Найбільше за добу збіднів глава Tesla Ілон Маск - він позбувся майже десяти мільярдів доларів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics