Close button

COVID-тест на в'їзд в Україну, Львів в "червоній" зоні, карантинні виплати - головне за 23 березня

COVID-тест на в'їзд в Україну, Львів в "червоній" зоні, карантинні виплати - головне за 23 березня

Кабмін зобов'язав іноземців мати для в'їзду в Україну негативний ПЛР-тест на COVID-19, Львівська область потрапила в "червону" зону, поліція відкрила ще одну кримінальну справу за заворушення біля Офісу Президента, озвучили суми карантинних компенсацій підприємцям, пише Александр Манченко, Курс Украины.

Про ці та інші новини 23 березня - читайте далі.

Кабінет міністрів України ввів обов'язкову наявність негативного тесту на COVID-19 методом ПЛР, проведеного не пізніше, ніж за 72 години, для перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства.

В Україні розширили "червону" зону карантину, додавши Львівську область. Тепер в цій зоні Київ, Львівська область і сім інших: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька. Всі інші в "помаранчевій", окрім єдиної "жовтої" області - Херсонської.

Уряд України заборонив в "червоних" карантинних зонах епіднебезпеки з COVID-19 перебування на територіях загального користування без одягнених захисних масок або респіраторів.

Поліція відкрила ще одне кримінальне провадження за фактом подій на акції під Офісом президента 20 березня. Воно стосується умисного знищення або пошкодження майна.

Нова компенсація підприємцям, які через введення карантину в "червоних" зонах призупинили роботу, буде розраховуватися в межах середньої зарплати в регіоні. Виплата буде знову проходити через "Дію", а профінансують цю програму місцева і центральна влада разом.

Київський лікар-інфекціоніст дав позитивний прогноз щодо коронавірусу. За його словами, в лікарні столиці потрапляють тільки ті, хто хворіє вперше, повторних госпіталізацій з коронавірусом немає. Це сприяє формуванню колективного імунітету для того, щоб подолати хворобу.

Нідерланди таємно продовжили переговори з Росією щодо газу, незважаючи на те, що відносини між країнами були заморожені в 2014 році через катастрофу малайзійського рейсу MH17 на Донбасі.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус назвав нерівний розподіл вакцин від COVID-19 між багатими і бідними країнами "моральним провалом".

В аеропорту американського міста Чикаго затримали 69-річну жінку, яка літала без авіаквитків на протязі майже 20 років.

Новини

Популярні теми форуму

analytics