Close button

Мобілізація за добу, подробиці загибелі військових, препарат від COVID - головне за 30 березня

Мобілізація за добу, подробиці загибелі військових, препарат від COVID - головне за 30 березня

Рада схвалила закон про резервістів, Хомчак розкрив подробиці загибелі українських військових на Донбасі, під Луганськом будуть виробляти копію японського препарату від COVID-19, Степанов назвав важливі нюанси вакцинації другою дозою, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 30 березня - читайте далі.

Верховна рада прийняла законопроект про створення територіальних центрів комплектування та соцпідтримки. Цей закон дозволить у разі потреби за добу мобілізувати резервістів.

Начальник генерального штабу Збройних сил України, Руслан Хомчак, розповів на засіданні Верховної Ради подробиці загибелі українських військових на Донбасі в п'ятницю. Загиблі належать до групи розмінування складу Об'єднаних сил. Вони потрапили під снайперський обстріл, коли проводили огляд місцевості, де противник провів дистанційне мінування.

В Україні зареєстровано препарат "Фавіпіравір-Микрохим" - український дженерик японського противірусного засобу "Авіган", який будуть застосовувати для лікування COVID-19. Виробляти препарат буде фармацевтична компанія "Мікрохім" з Рубіжного, Луганській області.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вважає, що українці повинні отримати першу і другу дозу вакцини одного виробника. Тобто ті, хто зараз зробили щеплення CoviShield, потім не можуть вакцинуватися CoronaVac або будь-якою іншою.

Китайська компанія Sinohydro оскаржила в суді рішення "Укравтодору" про розірвання контракту на будівництво обхідної дороги міста Житомир на трасу Київ-Чоп в Раді врегулювання суперечок. "Укравтодор" за рішенням повинен заплатити 10,3 мільйона євро. "Укравтодор" готує офіційну незгоду з рішенням.

Один з членів охоронної фірми "Donbass Battalion corporation", яку Служба безпеки України вважає незаконною приватною військовою компанією під керівництвом екс-нардепа Семена Семенченка, співпрацював зі слідством і був звільнений від відповідальності.

Суддя Конституційного суду України Віктор Кичун вважає надмірно великою зарплату суддів. В середньому вона становить близько 300 тисяч гривень.

Одна з лікарень Києва відмовилася допомагати та госпіталізувати жінку з аномальною маточною кровотечею через те, що вона в той момент хворіла COVID.

Канада припинила використання вакцини проти коронавируса виробництва Oxford-AstraZeneca для людей у віці до 55 років через ризик утворення тромбів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics