Close button

Що очікується на валютному ринку в п'ятницю (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в п'ятницю (Оновлено)

Учора котирування безготівкового долара на міжбанківському валютному ринку подолали рівень 27,50 гривень. Національному банку довелося провести дві інтервенції з продажу валюти, щоб загальмувати падіння гривні.

Зростання попиту на безготівковий долар і протидія зростанню котирувань з боку Національного банку означає, що і на сьогоднішніх торгах нам належить побачити підвищену волатильність. Близькість кінця місяця буде стимулювати покупців валюти до більш активних дій, а від експорту варто очікувати зниження пропозиції: комусь уже виплатили компенсацію ПДВ, хтось отримає її сьогодні. Залишається лише сподіватися на те, що проти подальшого зростання зіграють спекулянти: побачивши, що Національний банк продає, вони самі можуть вийти з продажами і переломити тренд, що сформувався.

Відкриття торгів п'ятниці очікується на рівні 27,50 / 27,60 - ціна заявок на купівлю / продаж відповідно. Готівковий долар у четвер виріс до 27,45-27,47 гривень. При цьому оператори готівкового ринку не могли похвалитися сильним попитом на готівкового «американця», хоча він, безсумнівно, був вище, ніж тиждень або два тому. Сьогодні з ранку продажі долара стартують на рівні 27,45 гривень, далі все буде знову залежати від поведінки міжбанку. Є надія, що НБУ все ж загальмує зростання, і тоді цінники на продаж знову підуть вниз.

Євро на ринку FOREX в четвер спробувало продовжити зростання, але змогло піднятися лише до позначки 1,1956 долара, проте потім розвернулось і пішло вниз. Вранці п'ятниці євро торгується у вузькому діапазоні 1,1927-1,1945 долара, не залишаючи спроб піднятися вище. Готівкове євро в четвер увечері подорожчало до 32,75-32,80 гривень. Сьогодні вранці його почнуть продавати за тією самою ціною. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара. Сьогодні можливі різкі коливання ціни євро.

Російський рубль упродовж вчорашнього дня зміцнився з 72,70 до 72,15 рублів за долар на тлі зростання світових цін на нафту. Вранці п'ятниці він торгується у вузькому діапазоні 72,25-72,45 рубля за долар. Готівковий рубль у Києві вчора продавали в основному по 3,75 гривні за 10 рублів, дешевші пропозиції траплялися рідко. Сьогодні можливе зростання цінника на готівковий рубль на 1-2 копійки, до 3,76-3,77 гривень за 10 рублів, пропозиції по 3,75 гривні також збережуться.

Новини

Популярні теми форуму

analytics