Close button

Що очікується на валютному ринку в середу (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в середу (Оновлено)

В останній робочий день місяця виникли передумови для чергового розвороту тренда і відновлення ослаблення національної валюти.

По-перше, Держказначейство вчора наростило обсяги компенсації ПДВ, виплативши експортерам за день майже 4,4 млрд гривень. Це означає, що ті, хто отримав гривню, сьогодні згорнули продаж, а частина отриманих грошей і зовсім буде конвертована у валюту, що лише збільшить попит на неї.

По-друге, результати проведеного Міністерством фінансів у вівторок аукціону з розміщення ОВДП відверто розчарували учасників ринку: після 11,4 млрд гривень, залучених тижнем раніше, вчора ОВДП розмістили лише на суму 2,5 млрд гривень. Вже зрозуміло, що великих продажів валюти для оплати придбаних цінних паперів сьогодні не буде. Крім того, валюти ринків, що розвиваються почали черговий цикл зниження проти долара, і протистояти цьому гривні буде досить важко. Іноземні інвестори, розчаровані зберігаючимися низькими ставками прибутковості, можуть почати процес виведення коштів з України і тим самим спровокувати хвилю попиту на валюту, яка призведе до різкого зростання курсу долара.

Відкриття торгів середи очікується на рівні 27,10/27,20 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку долар у вівторок подешевшав до 27,15-27,16 гривень: за такою ціною готівкового «американця» пропонували вчора ввечері. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,15 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти.

Євро на ринку FOREX у вівторок продовжив зниження і опустився до позначки 1,1878 долара. Вранці середи він торгується у вузькому діапазоні 1,1896-1,1908 долара. Готівковий євро у вівторок також подешевшав слідом за доларом: до вечора цінник на продаж опустився до 32,40-32,43 гривень. Сьогодні вранці євро почнуть продавати за тією ж ціною. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара.

Російський рубль у вівторок опустився з 72,15 до 72,80 рублів за долар. Закінчення податкового періоду і припинення зростання світових цін на нафту тиснуть на рубль, змушуючи його знижуватися по відношенню до американського долара. Станом на 8:00 ранку рубль торгується у вузькому діапазоні 72,73-72,76 рубля. У Києві готівковий рубль вчора подешевшав з 3,75-3,77 до 3,73-3,75 гривень за 10 рублів, з'явилися навіть дешевші пропозиції невеликих сум. Сьогодні готівковий рубль продаватимуть за тією ж ціною.

Новини

Популярні теми форуму

analytics