Close button

Що очікується на валютному ринку у вівторок (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку у вівторок (Оновлено)

Сьогодні Міністерство фінансів проводить черговий аукціон з розміщення ОВДП терміном на 1 рік, 1,5 року, 2, 3 і 5 років.

Багато чого буде залежати від того, чи проявлять іноземні інвестори інтерес до покупок цих цінних паперів. У разі, якщо вони вирішать придбати ОВДП, їм доведеться продавати валюту для їх оплати, і це може підтримати національну валюту.

Також сьогодні відновиться нормальна торгівля на міжбанківському валютному ринку. Зниження котирувань може залучити бажаючих купити валюту, що подешевшала. Тому очікується жвава торгівля і зростання обсягу укладених угод. Національний банк продовжить тримати руку на пульсі, не допускаючи надто сильних коливань і утримуючи курс як від сильного зростання, так і від сильного падіння.

Відкриття торгів вівторка очікується на рівні 27,25/27,35 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

Курс долара в обмінниках Києва до вечора понеділка опустився до 27,22-27,23 гривень. Сьогодні продаж стартуватиме з 27,22 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти. Після вчорашньої спокійної торгівлі сьогодні можливі сильні коливання на міжбанку, які знайдуть відображення і на готівковому ринку.

Євро на ринку FOREX в понеділок торгувався у вузькому діапазоні 1,1851-1,1878 долара, що було пов'язано з вихідним в США. Сьогодні з ранку євро намагається продовжити зростання. Готівковий євро в понеділок подешевшав до 32,31-32,33 гривень. Сьогодні вранці євро почнуть продавати по 32,32-32,35 гривні. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара.

Російський рубль в понеділок подешевшав до 73,60 рублів за долар, а в ніч на вівторок знову почав зміцнюватися до американського долара. Станом на 8:00 ранку рубль торгується у вузькому діапазоні 73,32-73,36 рубля. У Києві готівковий рубль вчора продавали по 3,71-3,75 гривень за 10 рублів, зустрічалися і більш дешеві пропозиції невеликих сум. Сьогодні готівковий рубль продаватимуть за тією ж ціною.

Новини

Популярні теми форуму

analytics