Close button

Що очікується на валютному ринку в середу (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в середу (Оновлено)

Що відбувся вчора аукціон Міністерства фінансів із розміщення ОВДП показав досить скромні результати: всього інвестори придбали цінних паперів на суму трохи більше 3 млрд гривень.

Завтра покупці ОВДП повинні будуть внести за них оплату. Крім того, завтра заплановано велике погашення ОВДП на загальну суму близько 8,2 млрд гривень. Навіть частина цієї суми, якщо вона виявиться на валютному ринку, здатна викликати серйозний стрибок долара вгору.

Різке зміцнення долара в світі може призвести до підвищеного попиту на валюту на міжбанківському валютному ринку, тому сьогодні з ранку котирування можуть продовжити зростання. Якщо воно буде занадто сильним, Національний банк вийде «гасити пожежу» інтервенцією на продаж валюти.

Відкриття торгів середи очікується на рівні 27,25/27,35 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

Готівковий курс долара в обмінниках Києва вчора вдень опускався до 27,19-27,20 гривень, але потім цінник на готівкового американця поповз вгору і до вечора зріс до 27,25-27,27 гривень. За такою ціною його почнуть продавати і сьогодні вранці. Далі все буде залежати від ситуації на міжбанку. Є підстави припустити, що сьогодні готівковий долар продовжить зростання.

Євро на ринку FOREX у вівторок впав до тримісячного мінімуму проти долара після публікації даних з Німеччини і досяг позначки 1,1806 долара. Вранці середи він торгується у вузькому діапазоні 1,1814-1,1829 долара. Готівковий євро у вівторок подешевшав до 32,28-32,30 гривень. Сьогодні вранці євро почнуть продавати по 32,30-32,32 гривні. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара.

Російський рубль у вівторок різко впав до американського долара до 74,80 рублів за долар, але потім частково компенсував падіння. Станом на 8:00 ранку середи рубль торгується у вузькому діапазоні 74,24-74,30 рубля. У Києві готівковий рубль вчора продавали по 3,71-3,75 гривень за 10 рублів, зустрічалися і більш дешеві пропозиції невеликих сум. Сьогодні готівковий рубль може подешевшати на пару копійок, якщо до того часу гривня теж не почне падати до іноземних валют.

Новини

Популярні теми форуму

analytics