Close button

Що очікується на валютному ринку в середу (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в середу (Оновлено)

Аукціон з розміщення ОВДП, проведений вчора Міністерством фінансів, показав падіння інтересу інвесторів до цінних паперів.

Покупці явно налаштувалися на підвищення ставок прибутковості, і не побачивши очікуваного, не поспішали брати ОВДП. Схоже, реінвестували тільки ті кошти, які будуть виплачені сьогодні в рамках погашення старих випусків. Очікувати, що під оплату продаватимуть валюту, не варто.

Крім того, Держказначейство продовжило виплачувати компенсації ПДВ експортерам: за вчорашній день їм відправили ще 1 831,7 млн гривень. Всього ж за два дні сума виплат перевищила 4,2 млрд. Тому сьогодні багатьом експортерам не доведеться продавати валюту: гривнею їх на деякий час забезпечили. Варто відзначити також, що чим нижче опускаються котирування долара, тим менше бажаючих його продавати. А ось інтерес до покупок тільки зростає.

Багато чого буде залежати від поведінки Національного банку. Якщо регулятор продовжить так само жорстко гальмувати зниження, то спекулянти можуть почати фіксувати прибуток і розгорнуть ринок в зворотну сторону.

Відкриття торгів середи очікується на рівні 26,80/26,90 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

Готівковий долар у вівторок подешевшав на 10 копійок: якщо в понеділок увечері оптові обмінники продавали його по 27,03-27,04 гривень, то ввечері вівторка - вже по 26,93-26,94 гривень. До мінімальної ціни, зафіксованої 15 червня - 26,90 гривень на продаж - залишилося всього 3 копійки. Дуже схоже, що сьогодні цю ціну в оптових обмінниках Києва ми побачимо.

Євро на ринку FOREX у вівторок вийшов з спадного каналу вгору і піднявся до позначки 1,1840 долара, скориставшись черговою слабкістю американського долара. Вранці середи він торгується у вузькому діапазоні 1,1813-1,1828 долара. Готівковий євро у вівторок вдень продавали по 31,70-31,72 гривень, до вечора цінник підняли до 31,75 гривень. В інтервалі 31,72-31,75 гривень євро почнуть продавати і сьогодні вранці. Далі все буде залежати від того, чи не розгорнуть тренд на міжбанку. У цьому випадку зростання на міжбанку може підштовхнути вгору ціни на готівкові долар і євро.

Російський рубль у вівторок здійснював різкі рухи між рівнями 73,60 і 73,95 рублів за долар. Станом на 8:00 середи він торгується у вузькому діапазоні 73,70-73,75 рубля за долар. Готівковий рубль у вівторок продавали в основному по 3,65 гривень за 10 рублів. Сьогодні його продаватимуть за тією ж ціною.

Новини

Популярні теми форуму

analytics