Перейти до вмісту

Leoneo

Форумчанин
  • Публікації

    3
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

3 Молчун

Про Leoneo

  • Звання
    Member
  1. Leoneo

    Прогноз курса доллара к гривне

    Мій прогноз: офіційний курс НБУ закріпиться на рівні 28-30 грн. на найблищий місяць або два, так як це було з 13грн, 15-16грн. Реальний міжбанк і чорний ринок зросте в той час до 40 грн. може чуть вище або нище. Намальований курс міжбанку також буде коливатися відносно 28-30 грн. Коли прийде транш МВФ на початку березня, реальний міжбанк і чорний ринок трошки просядуть але все рівно будуть на 5 грн. вищі за курс НБУ. Тобто на найблищі місяць-два курс практично фіксований. Потім знову голова НБУ заявить що переходимо до плаваючого курсу. І знову все піде вверх. Це вже не раз проходили.
  2. Leoneo

    Прогноз курса доллара к гривне

    Таке можуть собі позволити фірми які працюють на експорт виключно за валюту, всі решта не збільшують зарплат. Я розумію що гіперінфляція не винакає одномоментно. Що є певні етапи. І згідний з тим що падає спочатку банківська система. Гіпеінфляція це багатократне зростання цін на товари. Але ціни на товари не можуть зростати якщо не має покупця. Якщо купівельна здатність покупця не відповідає росту цін то товар не продається. Тому саме ріст доходу населення є кінцевою причиною гіперінфляції. Але до цього все підходить. Індексувати доходи доведеться бо в іншому випадку буде соціальний бунт.
  3. Leoneo

    Прогноз курса доллара к гривне

    Гіперінфлація зараз ще не можлива, тому що ніхто в Україні не підвищує зарплат і пенсій відповідно до росту долара. Вільної гривні ніхто з простих людей не має, а після росту тарифів ЖКГ й поготів не будуть мати. Ціни зростатимуть на імпорт, який з таким курсом вже як зараз (36-38) буде практично не доступним простим людям. Багато торгашів імпортом змушені будуть закривати свої магазинчики. Проблема в тому що в нас товарів власного виробництва дуже мало. Як тільки почнуть піднімати зарплати і пенсії ось тоді ми згадаємо 90-і з гіперінфляцією. Побачимо куп'юри номіналом 1000000 грн.
×