Перейти до вмісту

VVerT

Форумчанин
  • Публікації

    83
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем VVerT


  1. 2 часа назад, borysyablonski сказал:

    Чи можна сподіватися коректи курсу міжбанку в найближчому часі?

    Тут тільки нбу може сказати чи планує чи ні) Виглядає так що не планують, але якщо подивитись ан суспільний резонанс і можливо зменшення кількості валюти яку заводять в країну, хотілося б вірити що курс піднімуть хоча б до 33-35... або взагалі зроблять ринковий і будуть далі робити аукціони щоб згладити надмірні коливання

     

    • Лайк 1

  2. 15 часов назад, Nzubr сказал:

    Доброї ночі,
    Тут про ІТ згадували. Від себе хочу сказати, що більшість українських айтішників працюють в великих компаніях, таких як СофтСерв, Глобал Логік, ЛюксСофт, Епам і т.д.
    Великі ІТ компанії продають всю валютну виручку на міжбанку по 29.25 і платять співробітникам зарплату в гривнях. І тільки  в середніх або в малих компаніях працівники отримують 50% зарплати в валюті, або все в валюті. Тому айтішники теж в мінусах в даній ситуації. Тобто серед айтішників  небагато людей отримують гроші в валюті.

    Не буду вдаватись в деталі але навіть з топ галер є способи як не заводити сюди валюту і цим користуються, просто не афішують) І за цей місяць більшість знайомих з великої трійки роблять це. 

    • Лайк 1
    • Подобається 3
    • Не подобається 3

  3. 4 часа назад, Icep сказал:

    По факту многие забывают учитывать айтишников, которые получают в гривне, и при стабильном курсе в ней и оставляют, а при скачке курса доллара, для сохранения переводят в доллары. 

    Більшість отримує в доларах або гривню автоматом через відкуп в банку конвертує їх також в долари. Зараз нема обов’язкового продажу валюти і тому хто заробляє більше декількох тисяч продають тільки на життя а решта лежить і чекає 


  4. 18.01.2022 в 13:10, Tima сказал:

    А сливаться будете ?))))

    Злився на 50% доларів по 28.4 сьогодні, моніторю ситуацію і готовий ще злитись на 50% з того що лишилось) І тоді на депо до літа ) минулого року план спрацював, надіюсь цього теж ситуація не підведе) 

    • Лайк 1
    • Дякую 1
    • Подобається 2

  5. 39 минут назад, RAKETCHIK сказал:

    Так как сейчас лучше поступить с гривной? Купить доллар по 28,5 или ждать отката? Есть факторы которые бы говорили о скором откате?

    Я навпаки планую зливатись потрохи з 28.5 , я з тих хто вірить в 27 літом) ( за умови що РФ не полізе до нас)

    • Лайк 2
    • Подобається 3
    • Не подобається 1

  6. 3 минуты назад, nomer сказал:

    Если смотреть на график, первую попит присекли на межбанке. Сейчас наверное будет второй заход.

    Ну все залежить від нацбанка і наскільки сильно він не хоче щоб сьогодні закрились на 25 і вище, але відчуваю що це просто розтягнення в часі неминучого, сам думаю  що курс в лютому буде в діапазоні 26-27, на якихі планую злити $ під гривнедепозит до літа, але це вже по ситуації бо всі минулі роки ми починали падати в січні і аж до осені, цього року ситуація змістилась у часі тому поки треба ловити тренд на укріплення після якого обовязково буде відкат, але вот від яких цифр - це вже дуже цікаво , сам готовий зливатись потрошки з 26 (заходив по 25,  24.80 , 23.5 і є ще трохи старих доларів по 26 )

    • Подобається 2

  7. 5 минут назад, Zair сказал:

    Добрий день. Я новачок на сайті. До 10 лютого потрібно здійснити оплату в гривнях десь на 7000$. Підкажіть, коли краще поміняти. Дякую)

    Я б зливався у четвер-пятницю, кінець місяця завжди курс трошки вищий а до 10-11числа завжди трошки спускається, сам планую трохи продати валюти до 31 

    • Хаха 1

  8. 41 минуту назад, Otass сказал:

    Судя по первым котировкам на межбанке, котелок таки начинает закипать. Зачем нерезам в самом начале коррекции
    на рынках (а может не коррекции) лезть в мусорные бумаги? Логично дождаться окончания коррекции и разворота. В
    семилетки наши точно не лезут. Так что если из 6 млрд семилеток, возьмут хотя бы 3, будет совсем неплохо. Иначе начнется
    паника, а завтра погашение немаленькое.

    йдемо на  24.8 до кінця тижня, якщо нацбанк не буде тушити то і 25 можна спробувати 

    • Лайк 1
    • Дякую 1
    • Подобається 1

  9. 8 минут назад, Dimar сказал:

    Смотрим средневзвешенные ставки на первичных аукционах.

    03.12.19 - 13,06% и 12,38%

    10.12.19 - 13,00%, 12,01%, 11,67%

    17.12.19 - 11,78%, 11,42%, 11,10%, 10,90%

    24.12.19 - 11,75%, 11,00%

    14.01.20 - 10,73%, 10,18%, 10,04%, 9,88%

    21.01.20 - 10,03%, 10,04%, 10,01%

    На мой взгляд, мне так кажется, что снижение остановилось. Могу, конечно, ошибаться.

    Якщо не зупинилось то як мінімум уповільнилось, для займів в гривні 10% ще досить нормальний % з урахуванням можливої девальвації


  10. 1 час назад, Menyala сказал:

    Тут есть еще кто-нибудь, кто продает валюту на межбанке? Новый прикол, не знаю, как понимать. Гривны от продажы валюты зависают на гривневом счету. Оперативно перевести не получается на другие счета (в т.ч. карточные), чтобы пустить деньги в работу. В местном отделении говорят, что больше в этот процесс не могут вмешиваться. Все на уровне главного отделения происходит. Банк приличный... НБУ мутит что-то новое? Я что-то пропустил за праздники?

    Чув від колег що є затримки з переказом гривні як у вас, напевно це повязано з переходом на ІBAN рахунки.

    • Подобається 1

  11. 4 минуты назад, Lucius сказал:

    Валюту решил пока больше не покупать, даже евро.

    А доллар и подавно, будь он трижды неладен, скоро его медным тазом ФРС накроет.

    Всю избыточную гривну отношу на пополнение депозитов, к сожалению они в январе-феврале заканчиваются и при пролонгации такой щедрой процентной ставки уже не будет (16%), всё из-за минфина который решил снижать ставку по ОВГЗ.

    Народ отвык доверять гривне, теперь придется привыкать. 

    Зафіксував собі депо по 17.5% і поки аналогічно роблю.  Але влітку прийдеться або таритись якщо будуть негативні новини або відкривати нові під набагато гірший %. Не бачу факторів зараз для росту і з початком нового бюджетного року їх стане ще менше.  


  12. 21 минуту назад, Twin сказал:

    Сума вчорашніх розміщень) 

    Тепер найцікавіше запитання, що буде далі?) Розпочинається сезон масових відпусток і вихідних як у нас так і в США + цікаво чи уряд з нового року буде далі брати такі захмарні суми по огвз чи ні? (Оскільки дефіцит бюджету я думаю вони закрили і там почнеться новий звітний рік). 


  13. 9 минут назад, Twin сказал:

    Мене більше цікавить на якому рівні вийде НБУ і буде захищати, якщо буде...:rolleyes:

    Надіюсь до 26 не буде сильно стримувати) Хотів затаритись на вільну гривню по 24 70 але так і не дочекався, взяв по 24 80) Тепер мені дуже треба 27+ в січні, надіюсь нбу не підведе) 

    • Подобається 1
    • Не подобається 7
×