Перейти до вмісту

Драк Дракон

Форумчанин
  • Публікації

    378
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Драк Дракон

  1. ЗМІНИ стосовно "старих" ДОЛАРІВ. Що відтепер не так, як було до цього (див. відео нижче)
  2. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    Цитата: ".............. Аналітики порталу "Курс України" заявляють про формування так званого "курсового дна", тобто дешевше долар навряд чи зможе опуститися. У той же час і сильно зрости в ціні долар поки не може через відсутність підвищеного попиту. ..............." До 1 вересня ще наявний час! В літній час не варто розслаблятися )))
  3. Драк Дракон

    Банки, в которых мы держим деньги

    З сьогоднішнього дня - 05 червня 2023 року банки ПЕРЕДАЮТЬ інформацію про всі карткові платежі НАСЕЛЕННЯ.
  4. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    Чим викликана сприятлива для гривні ситуація на готівковому валютному ринку? Перш за все - сезонними факторами (у лютому 2023 року "ефект кінця 2022 року" /збільшення державних видатків, виплати бюджетникам, піжрядникам кап/робіт або за оплату державних замовлень/ почав відігравати все менше значення - готівковий курс почав поступово падати. В останні дні лютого та на початку березня темпи зміцнення гривні на готівковому ринку особливо прискорилися. Також, підготовка аграріїв до сівби /падіння готівкового долара/ — пропозиція валюти в готівковому сегменті валютного ринку наприкінці зими — на початку весни очікувано збільшується з огляду на те, що аграріям необхідно закуповувати посівні матеріали та оновлювати потужності для проведення посівної. Продаючи готівкову валюту, аграрії підвищують її пропозицію на ринку, що впливає зниження готівкового курсу. З активізацією польових робіт цей тренд лише буде посилюватися). По друге - конвертаційні трьох місячні депозити (стрімке підвищення попиту українців на валютні депозити для купівлі безготівкових доларів. ці валютні депозити зменшили попит на готівковому ринку та стали фактором додаткової пропозиції). По третє - різні депозити у гривні та різні облігації уряду, наразі досить обмежений вплив, але все ж він наявний. Отже, наразі та в як найближчій перспективі, з урахуванням широкомасштабної війни, простежується досить гарна ситуація для гривні на готівковому валютному ринку. На економічні настрої українців найближчим часом впливатиме ситуація на полі бою, результати переговорів про продовження "зернового коридору", дія якого закінчується у березні 2023 року, та переговорів про нову програму МВФ. Але ймовірність настання цих подій у негативному ключі є дуже низькою.
  5. Драк Дракон

    Банки, в которых мы держим деньги

    Приватні компанії з більшою ймовірністю залишаються на ринку росії, ніж ті фірми, акції яких торгуються на біржі. Бо на вартість акцій дуже негативно впливає, якщо бізнес залишається в росії. А це важливо для акціонерів. А тому стає важливим і для менеджменту. Якщо ж компанія приватна, і є власністю, наприклад, однієї родини, то такі власники менш чутливі до суспільного тиску. Але, Райффайзенбанк - це публічна компанія, яка лишилась в росії і у 2023 році (залишимо за дужками конспірологічні версії про те, що там зберігається золото партії ще з часів СРСР і банк є філіалом ГРУ, ФСБ чи когось ще). Менеджмент Райффайзенбанку і провідні акціонери банку виявились жадібними людьми, які вирішили залишити банк в росії, тим більше, що російський ринок є важливим для цього банку. Так уже сталось, що історично Райффайзен рухався на схід від Австрії. Чому так сталося, то, напевно, предмет іншого дослідження. Що отримав банк в результаті? З одного боку, рекордні прибутки на російському ринку. Які складають більш ніж половину прибутків цієї групи. З іншого боку, акціонери не дуже щасливі з того приводу. Рік тому, коли почалася війна, вартість акцій всіх європейських банків пішла різко вниз. Але індекс вартості банківських акцій показує, що інші фінансові установи відновили свою капіталізацію за останній рік. Але тільки не Райффайзенбанк. Якому додатково зараз прилетіло від американців, які будуть вивчати, чи не заслуговує банк на санкції. От вам і прибутки. Додатково ситуацію прикрашає той факт, що вивести прибутки з росії Райффайзенбанк не може. Це заборонено. І всі гроші, які вони заробляють в росії, залишаються в росії. Фактично, банк виявився у пастці для мавп. Корінні мешканці Бразилії використовують пастку для мавп під назвою кумбука. Вони вирізають отвір в гарбузі, але такої величини, щоб у нього могла просунутися мавпяча рука, потім кілком прикріпляють гарбуз до землі, а всередину кладуть приманку, як правило, банан. Нерозумна мавпа хапає банан, але руку із затиснутим в ній бананом вона витягнути не може. І вона не хоче випустити банан. Таким чином тварина потрапляє в пастку. І сидить з тим бананом і чекає. Коли за нею прийдуть. Прямо як австрійський банк - Райффайзенбанк. Чи можуть вони дочекатися успіху? Теоретично так. Колись може зірки стануть так, що Путін раптово помре, із в'язниці вийде Навальний і Scorpions знов приїдуть на Червону площу співати "Wind of Change". Але чи стануть? А поки що акціонери австрійського банку можуть відчувати себе тупими мавпами.
  6. Драк Дракон

    Банки, в которых мы держим деньги

    Санкційний орган США розпочав перевірку щодо Raiffeisen Bank International через його представництво у рф, яке відіграє важливу роль в економіці держави-терориста. Exclusive: U.S. sanctions authority probes Raiffeisen on Russia - https://www.reuters.com/business/us-sanctions-authority-asks-raiffeisen-about-business-related-russia-2023-02-17/ OFAC звернулося до австрійської фінансової групи з проханням надати деталі діяльності в росії, Україні та Сирії, включно з транзакціями та діяльністю певних клієнтів. Американське відомство попросило відповісти до лютого 2023 року, проте юристи Raiffeisen Bank International домовилися про продовження цих строків, зобов’язавшись відповісти на запит у трьох частинах – на початку квітня 2023 року, у травні та червні (Raiffeisen співпрацює з OFAC і розуміє, що запит не був викликаний конкретною транзакцією чи бізнесом, а перевіркою процесів щодо дотримання санкційного режиму). Запит від OFAC викликає занепокоєння європейських фінансових регуляторів, відповідальних за нагляд за банком, оскільки це може зрештою призвести до санкцій (Raiffeisen Bank International є одним із двох іноземних банків у росії, які в списку російського Центробанку названі "системно важливими кредитними установами").
  7. Драк Дракон

    Банки, в которых мы держим деньги

    НБУ публічно закликав керівників міжнародних банківських груп виконати свої обіцянки та припинити роботу в росії. Група Райффайзен Банк Інтернаціональ (RBI) відповіла на заяву Національного банку Укра\ни щодо продовження міжнародними банками роботи в рф та визнала, що дійсно надає пільги мобілізованим на війну проти України росіянам. Raiffeisen Bank визнав надання пільг російським військовим - https://finclub.net/ua/news/raiffeisen-bank-vyznav-nadannia-pilh-rosiiskym-viiskovym.html Станом на 15 лютого 2023 року - "у росії все ще працюють «дочки» кількох європейських банків, включаючи австрійську групу Raiffeisen Bank International та італійську UniCredit. Їх дочірні банки глибоко вкорінені в російську фінансову систему і є єдиними іноземними банками в списку з 13 «системно важливих кредитних установ» у рф". Інвестори спонукають європейські банки вийти з російського ринку - https://finclub.net/ua/news/investory-sponukaiut-ievropeiski-banky-vyity-z-rosiiskoho-rynku.html
  8. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    У НБУ покращили свої прогнози щодо показників інфляції в Україні у 2023 році з 21% до 18,7%- цьому сприятимуть збереження жорстких монетарних умов, зниження світової інфляції та слабший споживчий попит в умовах відключень електроенергії (також меншим темпам інфляції буде сприяти те, що український бізнес зумів пристосуватися до викликів війни). На 2024 рік НБУ прогнозує подальше сповільнення темпів інфляції — до 10,4% (у попередньому прогнозі йшлося про інфляцію нижче 10%), а на 2025 рік — 6,7% - основний внесок в інфляцію в 2024-2025р.р. матиме адміністративна компонента через необхідність приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до ринкових рівнів........
  9. Драк Дракон

    Банки, в которых мы держим деньги

    Кредитні канікули мобілізованим та сотні мільйонів євро на війну Путіна: чому "Райффайзен" досі в Росії - https://www.epravda.com.ua/publications/2023/01/20/696161/ Крім "Райффайзену" у Росії все ще працює ще низка великих західних фінансових груп, зокрема угорський OTP Банк, італійський UniCredit Bank, американський Citigroup, німецький Deutsche Bank, нідерландський ING Groep та інші.
  10. Драк Дракон

    МоноБанк

    Monobank виходить на польський ринок з віртуальним банком stereo - офіційний запуск відбудеться до кінця першого кварталу 2023 року https://stereo.io/uk/ "Сьогодні ми відкриваємо попереднє замовлення ще на один mono. А два mono - це вже stereo. stereo by mono - назва нашого польського проєкту", - пояснив співзасновник Monobank Олег Гороховський . Український фінтех співпрацюватиме в Польщі з місцевою фінустановою – "дочкою" бельгійського Aion (з 2018 року банк належить американському фонду прямих інвестицій Warburg Pincus). За різними оцінками у Польщі наразі перебуває близько 3 мільйонів українців. Розрахунок насамперед на них, але, звичайно ж, і на поляків, щоб здивувати їх українським рівнем банківського сервісу. В stereo буде спілкування українською, дистанційна реєстрація через Дію, та перекази між картками. Серед функціоналу - опція оплати за різні сервіси у Польщі та Україні (мобільний, паркування тощо), безплатні перекази в Україну та відсутність комісії за поповнення та зняття готівки. Окрім звичайної версії stereo (безкоштовної) матиме окрему платну підписку "stereo+" (коштуватиме 15 злотих на місяць) із додатковими функціями та меншими комісіями. Для реєстрації буде потрібний PESEL (номер запису у польській системі реєстрації населення). Офіційний реліз планують до кінця березня 2023 року.
  11. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    Одним Планом Маршалла для України - всі українці "ситі" не будуть, тому потрібен комплекс заходів (План Маршалла, Репарації рф, Міжнародні Компенсації, Нова ефективна українська податкова юрисдикція, Інвестиції, Діюча та системноутворююча программа ефективної боротьби та зниження корупції, Реформа відносин - Люди-Державний і місцевий бюджети-Олігарх, а також Люди-Підприємництво-Державний і місцевий бюджети і т. д. і т. ін.).
  12. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    Це можливо! І одна із основних умов - це те, що Україна після перемоги рф - поверне собі кордони 1991 року! Наразі та в послідуючі 7 місяців потрібно "перетерпіти" (приорітет - як найшвидше посилиння ЗСУ "всім" необхідним)! "Проблиски" зміцнення курсу національної валюти почнуть потрішку простежуватися не раніше вересня-жовтня........... PS: Повідомлення від "форумчанина-представника" Кухар так і не з'явилося на форумі? Якщо, пропустив - буду вдячний за посилання.
  13. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    Правильно, поважний гуру форуму Mozart стверджує, що конвертаційні-депо, наразі, - це діло кожного ДОБРОВІЛЬНЕ і відчутно стримує курс національної віалюти. Повністю погоджуюсь і підтримую!. Стосовно ризиків вкладників, вони завджи будуть, навіть у мирний час - яскравий приклад МММ (якщо вчасно вийшов - то все добре). Головне не баріться та із холодною головою приймайте власні рішення. Всіх з зимовими святами, слава ЗСУ, всім перемоги, все буде Україна!
  14. Драк Дракон

    Банки, в которых мы держим деньги

    Так. Все своєчасно. Так. А-Банк, Аваль - своєчасна видача когвертаційних депо. НБУ та інші банки створили спільну мережу POWER BANKING з тисячі відділень, які працюватимуть під час тривалих відключень електроенергії. POWER BANKING - це спільна мережа відділень банків по всій Україні, які будуть працювати та надавати українцям послуги у критичній ситуації. Відділення забезпечені альтернативними джерелами світла та резервними каналами зв'язку. На сьогодні мережа POWER BANKING об'єднує всі 14 системно важливих банків, відділення яких стали основою цієї мережі, та залучає інших учасників банківського ринку. Наразі вже понад 1 000 відділень в усіх регіонах країни додатково оснащені для роботи під час блекауту (близько 80% із них – це відділення системно важливих банків). Під час блекауту у відділеннях POWER BANKING для всіх клієнтів буде доступний перелік банківських послуг: отримання готівки (в банкоматах чи в касі); платежі, переказ коштів (у касі чи в терміналах самообслуговування); обмін валют (у разі наявності готівкової валюти в касі); консультації менеджерів з фінансових питань. Також українці зможуть у відділеннях зняти збільшену суму готівки, достатню для задоволення поточних потреб та формування певного запасу. З розширенням мережі POWER BANKING зростатиме перелік відділень. Впізнати відділення спільної банківської мережі можна буде за спеціальним маркуванням POWER BANKING на вході. Цей знак свідчитиме, що відділення спеціально обладнане та працюватиме під час тривалої відсутності електроенергії.
  15. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    Найближча короткострокова перспектива приблизно +4,5-4,75-5,00 грн до курсу НБУ (див. ничже відео) Довгострокова перспектива через 7 років з невеликим хвостиком
  16. Драк Дракон

    Банки, в которых мы держим деньги

    До 24 лютого 2022 року - депо день в день отримував у касі партнерів банку (кадри вирішують дуже багато зараз - а їх відтік з країни наразі досить вагомий).
  17. Драк Дракон

    Банки, в которых мы держим деньги

    Стосовно конвертаційних депозитів на 3 місяці - немає ніяких запитань стосовно зняття конвертаційної готівки в касі після закігчення депо, по всім КБ із першої десятки. Окрім - монобанку - НЕ РАДЖУ - годують постійними перенесеннями - посилаючись на військовий стан...... (за ізі-банк, нічого сказати не можу, так як там не відкривав ні я, ні знайомі та ні родичі).
  18. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    В 2030 році курс національною валюти до доллару планується (реальних передумов для цього дуже багато уже зараз) бути менше 42, менше 40, менше 38, менше 36, менше 34, менше 32 і ближче до 29-30. При стабілізації економіки України, ми побачимо нижче 29.
  19. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    Збереження облікової ставки на рівні 25% річних затверджено рішенням Правління НБУ від 08.12.2022 року №-576-рш "Про розмір облікової ставки". У разі реалізації проінфляційних ризиків НБУ готовий посилити монетарні умови для збереження керованості курсових та інфляційних процесів НБУ, зокрема, братиме до уваги результати запроваджених заходів та їх вплив на валютний та внутрішній борговий ринок, а також ураховуватиме перспективи своєчасного та достатнього надходження міжнародної фінансової підтримки, динаміку цінових процесів та інфляційних очікувань й оновлений макроекономічний прогноз, презентація якого відбудеться наприкінці січня 2023 року. Наступне засідання Правління НБУ з питань монетарної політики відбудеться 26.01.2023 року.
  20. Драк Дракон

    Прогноз курса доллара к гривне

    А хто ці 28 переможців у прогнозуванні на 01 грудня 2022 року ? Форум же повинен знати на кого рівнятися. Чи не так ?
  21. Драк Дракон

    Банки, в которых мы держим деньги

    10 банків взагалі все "12" по дванадцятибальній ситемі оцінювання щодо оформлення та безпосереднього повернення конвертаційних депо. Переважна більшість українців користується послугами по конвертації (у більшості випадків) із цих 10 банків - від 3 банків до 5 банків (по різним причинам та обставинам).
×