Перейти до вмісту

valutominyailo

Форумчанин
  • Публікації

    189
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем valutominyailo


  1. 02.05.2024 в 09:57, Denka сказал:

    Курс НБУ півроку тому 36.6. Зараз 39.6. 19% річних за півроку чистими - це  7,65%. Це відповідає курсу 39,39.

    Тобто за останні півроку хіба що гривневі ОВДП були незбитковими. Реальний плюс принесли валютні ОВДП.

    Цікава арифметика. Але все ж не точна. Потрібно брати  ж напевно ринкові курси. Щоб вираховувати ближче до реальності. Наприклад у людини півроку тому була гривня. І він вирішував що робити з нею. Варіант 1) купити долар, або вар.2) покласти на депо. І до чого в цій реальній ситуації курс НБУ? Важлива ціна, за який би він купив тоді долар, і ціна долара, на яку можна витратити зараз гривню, але плюс ще депо-відсотки. І порівняти, скільки б було тоді доларів, і скільки зараз. 

    • Подобається 1

  2. 4 часа назад, Mozart сказал:

    Дозволю собі невелику репліку (бо це ДУЖЕ суттєво): оці 40,70 - це не стеля, а середньорічний (!) прогнозний курс. І зважаючи на те, що перші чотири місяці 2024 року середній курс був суттєво нижчий... потенціал для стрибка збільшується. 
    Зниження облікової ставки НБУ відбувається паралельно із витрачанням резервів на стримування росту. Це - справжнісіньке стискування пружини (або збовтування пляшки із шампанським). Коли вирве... мало не буде нікому.

    А він колись співпадав - фактичний середньо-річний курс і прогнозований курс, який дає НБУ/мінфін на початку року? 

    Відомо ж що зазвичай цей прогнозований курс завищують спеціально з різних причин.

    То ж абсолютно не орієнтувався б на цифри, які малюють у прогнозах. 

    • Подобається 4

  3. 16 часов назад, Mozart сказал:

    Олеже, я наступив собі на горло, щоб написати цього поста. Це - останній на Вашу адресу, але не написати його я не можу.
    Тут багатьох втомила (і саме це Вам намагаються донести дизлайками) не Ваша "міцна позиція гривнепатріота", яким Ви себе намагаєтесь позиціонувати... А відверта і неприхована дурня, яку Ви пишете через раз , сукупно з відвертим блазнюванням (я про називання голови НБУ "Андрійком" і т.п.). Пишний молодший від мене і я знав його ще до НБУ - але я НІКОЛИ собі не дозволив би назвати його "Андрійком". Хто Ви такий і що з себе ставите, що таке пишете? 

    Просто для справедливості - щоб розвіяти Ваше вірогідне упередження стосовно Олега - чомусь Ви не робили ніколи зауважень деяким особам тут,  які керівництво НБУ називали ЛГБТ командою. Чи Андрійком - не можна, а ЛГБТ командою - можна? 

    Ну і до того ж Ваше постійне згадування про  якихось уявних, напевно ваших знайомих  -  "ждунів па 37" (бо наприклад тут на форумі я зустрічав лише одного, нам всім відомого) не менше коле око, ніж пости Олега. 

    • Лайк 1
    • Дякую 1
    • Хаха 1
    • Подобається 9
    • Не подобається 3

  4. 18.04.2024 в 14:03, Mozart сказал:

    От я й намагаюсь це зробити...

    Ой, боюсь, це Ваші "хотелки" (до речі, а як буде це слово українською? "Бажалки" якось не звучить). У мене теж є і депозит у гривні, і трохи гривні навіть під відсоток на картковому рахунку, чекає моменту... Тому я намагаюсь бути об'єктивний... Але.. Вашого оптимізму немає у мене, на жаль...

    А Ви помітили, що гойдалки останнім часом... стали трохи інші? Вниз - зовсім слабо, а от вгору - кожен раз все вище і вище, як в одній совєцькій пісні співалося?

     

    Ключове слово "поки". Я от у березні переоформив один депозит (вирішив пану Луцаку, чи як правильно прізвище Олега у транскрипції) скласти компанію, і... трохи очкую... У червні, якщо не відбудеться ніяких чудес... до кінця року повністю зав'язую з цими експериментами. 

    Ну хотєлкі (захцянки) - то не зовсім доречне слово. Просто прогнозую для себе дії НБУ, ринку, інші обставини, і під це  вираховую свою стратегію , і потім очікую на  результат. 

    Зрозуміло, що у гойдалках гривня-долар тренд висхідний, і він був такий завжди, лише амплітуда змінюється. А так - хвиля за хвилею курс звісно збільшується. Але. Для моєї стратегії гри на таких гойдалках я це враховую і мене це влаштовує ) 

    Єдине, чого не можна врахувати так це чорних лебедів, але і на такий розвиток подій в мене є запасний варіант )

    У будь-якому випадку кожен вибудовує сам свою стратегію (і рівень ризику) по збереженню(примноженню) своїх заощаджень і всім бажаю успіху в цьому ) 

     

    • Лайк 2
    • Подобається 4

  5. 1 минуту назад, Mozart сказал:

    Це ви дуже дарма. Кущ - один з небагатьох, кого я намагаюсь читати і поважаю за незаангажованість. Він дійсно наш. 

    Ну не знаю... Якось чомусь кинулося в очі досить дивне висвітлення порівняння рівнів безробіття. Може звісно так вийшло можливо через те, що він в цьому випадку намагався натягнути сову на глобус, тобто якісь окремі статистичні дані  на своє розуміння ситуації. 

     

    • Лайк 2

  6. 17 минут назад, torsion сказал:

    Що до монетарної політики НБУ

    Погляд на текст від аналітика НБУ другим фінансовим аналітиком…

    Економіст Олексій Кущ:

    сейчас ключевая ставка ЦБ РФ и учетная ставка НБУ находятся примерно на одном и том же уровнях: 16% и 14,5%

    При этом, в РФ экономика перегрета, так как безработица на историческом минимуме - 2,7%

    А в Украине - явно охлаждена, так как безработица на уровне 15-20% (при этом по некоторым специальностям есть дефицит, но он вызван мобилизацией, а не экономическими факторами).

    То есть, судя по уровням ставок, два центробанка что-то "охлаждают"

     

    В РФ есть, что охлаждать, например, перегретая ипотека, строительство.

    Что охлаждает у нас НБУ?

     

    Недавно прочел статью одного из аналитиков НБУ.

    Он пишет, что их цель - "сделать гривну дорогой" для стабильности курса и низкой инфляции.

     

    Но вот проблема: гривну сделали дорогой не только для заработка банков на депозитных сертификатах НБУ.

    Ее сделали дорогой и для реального сектора экономики (кредиты)…

    И для заимствований Минфина (ОВГЗ)…

     

    Это как бороться с головной болью с помощью гильотины (с)

    Цікавий такий "економіст" та "аналітик" цей Кущ. Безробіття в іншій країні знає з точністю до однієї десятої відсотка, а у власній країні визначає розбіжність у 5 відсотків. Притому ще прибріхує на мінімум  від 1,3 до 6,3 відсотка. Дуже підозріло, чи він дійсно наш "економіст" та "аналітик"

    • Лайк 3
    • Хаха 2
    • Подобається 5
    • Не подобається 1

  7. 8 часов назад, Abat сказал:

    Только за январь 2024 года украинцы вывели со своих счетов 24,7 млрд гривен... ", — депутат Верховной Рады Разумков. "Мобилизационный" законопроект принёс ущерб финансам Украины больше (!), чем начало конфликта. Вот чего то я ему верю. Так что курс может ещё сильно поднятся. Хотя может и ошибаюсь.

      Скрыть содержимое

     

    З яких це пір Разумков став авторитетом для цитування? Вже давно розібралися, що то маніпуляція, адже у січні кожного року проглядається схожа тенденція. І чомусь всі акцентували на зменшенні у січні на 2,1%, але хоча б хтось сказав, що у грудні збільшилися на 7,7%. Ось такий ось вийшов хайп на цій темі. Ну і по- друге, є в мене стійке відчуття, що багато грошей з банківських рахунків перекочовують і ще будуть перекочовувати у ОВДП. Боюсь помилитися у відсотках, але приріст овдп у фізосіб росте дуже швидко кожного місяця. Цьому сприяють зменшення відсотків по депозитах у банках та спрощення процедури придбання ОВДП.

     

    Screenshot_20240404_081102.jpg

    • Лайк 2
    • Подобається 3

  8. 5 часов назад, gosha сказал:

    Если бы вам было бы хоть шото ясно или понятно, то вы бы не писали мне эти выдуманные личные фантазии. ;)

    Объясняю специально для ясно-понятливых, что рынок ломает любые прогнозы на раз , два. Поэтому, самый лучший прогноз это плыть по течению рынка, а не фантазировать прогнозы типа " с треском вниз" или " гривна стабильна, бигом на депозит".

    Мой прогноз это сидеть в дорожающем активе, и избавляться от актива который дешевеет. Так как сейчас $ дорожает, то продавать его - это вредить своему капиталу .... Надеюсь доступно объяснил, если не поймёте с первого раза попробуйте прочитать несколько раз вслух.

    А як ставитеся до прогнозів "будєт толька даражать!"?


  9. Іноді не розумієш, чим керуються люди, виставляючи ти чи інші реакції під постами форумчан. Так і тут - невже людині так не подобається Радабанк? 🙃  Чи так не подобається сам автор повідомлення, що за змістовну відповідь з одного слова все одно ставити негативну реакцію ? 🤭

    Screenshot_20240402_194456.jpg

    • Лайк 1
    • Дякую 1
    • Хаха 3
    • Подобається 1
    • Не подобається 1

  10. 31.03.2024 в 22:22, gosha сказал:

    Я стараюсь меньше думать, а больше соображать. Поэтому не мечтаю наперёд, а играю по факту. 

    Вывод который вы сделали , не имеет ничего общего с тем о чём я  писал в сообщении, то ваши фантазии и не более того.

    Ясна-панятна, навіть власні прогнози боїтеся озвучувати...

    Тим часом я сьогодні ще вийшов з долара і в депо до початку липня. Точка беззбитковості 41 рівно. Ну а Ви "соображайтє" і далі. Лише будь ласка не "язвітє" по відношенню до інших людей, які мислять по іншому. 

    • Лайк 3
    • Подобається 6
    • Не подобається 3

  11. 4 часа назад, Fat Point сказал:

    Если не возражаете я попробую описать свои мысли. Поводов для значительного движения курса вниз я не вижу. Всё также будет влиять геополитика ,объёмы экспорта и импорта и другие проблемы. В целом оцениваю апрель, как спокойный месяц для курса с лёгким посматриванием вниз со второй половины месяца и возможно первая неделя мая.

    В случае какой-нибудь дестабилизации - курс будет реагировать вверх.

    По текущей ситуации действую так - обязательно продаю клиентам и продажи есть ( ), полностью перестала перекидывать на валютчиков, если негде сразу купить на место, считаю такие продажи не ко времени.

    Наблюдаю за выгодными предложениями от банков ,(потому что накапливается бумага )-пока нету. 

    Стараюсь не особо снижать курс на доллар нового образца и всегда иду навстречу по доллару старого образца.

    Планирую сегодня курс /39.55  (с)

    /39.40  (б)

    Всё написанное -не руководство к действиям ,т.к. возможны внезапные и без предупреждения изменения в планах.😎

     

    Дякую, цікаво було почитати і Ваші думки )


  12. 16 часов назад, gosha сказал:

    Я игрок, и  у  меня Фсё просто , в начале роста покупаю, в начале падения продаю, и так по кругу.  

    Депозиты и  ОВГЗ обхожу стороной , если шо.

    І коли, на Вашу думку, ймовірно буде початок падіння? Бо наприклад по Вашим попереднім повідомленням можна було зробити висновок, що ріст не закінчиться ніколи.

    • Дякую 1

  13. 26 минут назад, Tip_Top сказал:

    Уточните что это кредит, который придется отдавать. Жизнь в кредит прекрасна до момента его погашения))

    Окрім життя в кредит є ще багато прекрасних речей  - реструктуризація, перепозичання, списання, прощення. То ж насолоджуватись життям у борг можна  достатньо довго - набагато більше, ніж вік однієї окремо взятої людини, яка чомусь дуже хвилюється, ніби особисто їй цей борг віддавати. Тим більше, що в теперішньому становищі України - віддавання боргу - це чи ненайменша і найвіддалена проблема.

     

    • Не розумію 1
    • Подобається 10
    • Не подобається 12

  14. 19 часов назад, gosha сказал:

    Очередной " c треском вниз" даже откатом валютчика назвать язык не поворачивается. А хвалёный проводник Андрійко оказался безсильним развернуть поезд который едет покорять новые высоты.

    пА-слухам, Отчаянные в столице выставили покупку по 39,40/ ...... Явно шото знают. :popcorm2:

    А таке питання - як Ви користуєтеся Вашими знаннями по майбутньому курса? Просто скупляєте валюту при будь-якій нагоді при появі вільної гривні (тому що пізніше буде дорожче)  під матрас ? 


  15. 15 часов назад, gosha сказал:

    Подаскажите, а смельчаки продавшие на прошлой неделе никому не нужный $ уже откупились или ушли под воду с гривной от продажи $ . ???. 

    А то смелые тут маяковали продавать $ , а откупать почему то никто не маякнул, я запутан перепутан. :unknown:

    Я наприклад уйшов у гривню до кінця червня з точкою беззбитковості на той час в 40, 69. Доживемо до того часу, порахуємо курчат, от тоді будете і зловтішатися.  

    P.S. і за ті декілька днів, що я у гривні, вже підзаробив по 13 копійок на одному зданому доларі. Тобто тоді я здав по 39,20, що те саме, що зараз би я здав по 39,33

    • Лайк 2
    • Подобається 7
    • Не подобається 2

  16. Дівчата, не сваріться. Дійсно  можна один одному не подобатися за стиль викладення думок, чи періодичність повідомлень. То ж можна дійсно ігнорити. Але я, наприклад читаю всі повідомлення тут, бо навіть у тих, хто мені не подобається можна знайти (інколи) гідні думки. 

    • Лайк 1
    • Дякую 2
    • Подобається 5

  17. 2 часа назад, Fidelio сказал:

    Олені, олені, не бриті та не голені)) Це я до чого... Було таке літо весело, 34-35 гуляли та ніби все ок, але раптом щось пішло не так і поїхали на 37-38 за короткий час. Питання до експердів, а що заважає тепер танцювати діапазон 40-41?) За який час олені зможуть повернутись в 0 при грндепо?)) Але рожеві окуляри часто заважають, інколи їх треба змінювати)). 

    Не розумію, яка вам справа до тих оленів? Вони що, Ваші гроші втрачають? Навпаки - радійте, що замість того, щоб понести свою гривню в обмінки, і тим самим ще більше натиснути на курс,  ті деполюди понесли гривню на депозити.

    • Лайк 2
    • Хаха 1
    • Подобається 4

  18. 26 минут назад, Digger сказал:

    Не прогнозирую, а ожидаю примерно в десятых числах июня... 40-41. Если кто-то вышел в гривну по 39.20 -39.30 для перезахода обратно в доллар- ждём ниже 39 в конце месяца или начале апреля. 

    А в чому по-Вашому різниця між "прогнозую" та "очікую"? Тіпа "очікую" - це не прогноз а хотєлка? 


  19. 10 минут назад, Digger сказал:

    Может 39.25 ?  Так я тут об этом писал неоднократно и недвусмысленно... ))

    Ви ж тоді заодно і скажіть пані, що тоді, коли вона збирається відкуплятися назад ви прогнозуєте курс по 41 )

    • Лайк 1
    • Хаха 3
×