Перейти до вмісту

Interesting

Форумчанин
  • Публікації

    80
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

408 Душка

Про Interesting

Відвідувачі профілю

Блок відвідувачів профілю вимкнений та не відображатиметься іншим користувачам

  1. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Без образ. Те що виділено жирним - це левова частка прогнозів на будь якому валютному формі. Тобто якщо не впадемо - то виростем. Або навпаки. 🙂 Додам ще свій прогноз - боковик.
  2. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Для того, щоб продавати - треба мати що продавати. Коли є стабільне наповнення міжнародною допомогою/кредитами, то можна продавати, а все що залишиться - в резерви. Але коли поступлень не має, то транжирити (продавати) резерви - це вже зовсім інша справа. Поступлень валюти зараз обмаль. Відповідно НБУ не продає так активно, як робив це раніше. (це виключно мої думки які базуються на логіці. можу помилятись). Давайте дочекаємось грошей від Європи, а тоді будемо робити висновки.
  3. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    А чи не здійснили ви фальстарт? Адже щоб зафіксувати профіт потрібно повернутись у валюту. Я теж підтримую вас, що гривневі ОВДП дадуть цього року можливість "обігнати" інфляцію та підтримати армію. Проте на етапі переходу в гривню потрібно "продатись" якомога дорожче. Ближче до 39,5 (якщо/коли дійдемо до такого курсу) вже можна починати частково купувати гривню та допомагати НБУ стабілізувати ситуацію. Дана девальвація виглядає логічною з точки зору наповнення бюджету та дій НБУ. Адже НБУ як і обіцяв 1) послабив валютні обмеження 2) наблизив готівковий курс до МБ 3) попередив, що коливання курсу на МБ - це нормально. Дивно коли деякі читачі форуму дивуються тому, що зараз відбувається на МБ. Нічого екстраординарного поки що не відбувається.
  4. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ви ніколи не знайдете на сторінках цього форуму прогнозів. Бо: - реальні, дієві прогнози (із ймовірністю більще 50%) тільки за гроші. І то, це не прогнози - а рекомендації та набір корисної інформації. - в прогнозуванні курсу валют прогнози (із конкретними цифрами) по ймовірності здійснення наближаються до 50%. Тобто це як підкидати монетку. Розумієте? Тому максимум, тут на форумі ви можете прочитати про напрям (тренд). А от в котрий конкретний момент цього тренду здійснювати свої операції валюто обміну - це вже виключно ваше рішення за яке вам буде потрібно нести відповідальність. Чим більше інформації - тим легше (а інколи по часу швидше) прийняти рішення. Тому деякі люди платять за доступ до інформації. Проте, як вже писав, рішення потрібно приймати самостійно. Що стосується завзятого відстоювання своєї позиції, то ви прекрасно знаєте, що навіть поломаний годинник два рази за добу показує правильний час. Ну а охарактеризувати таку завзятість можна чудовою приказкою яка мені чомусь більше подобається на польській: "Co za dużo, to niezdrowo!" Як резюме. Гривня, як джерело заощаджень може вас приємно здивувати. Єдиний недолік - вона дивує тільки в парі із доларом (євро). Тобто, щоб відкрити потенціал гривні, час від часу її потрібно обмінювати на "тверду" валюту та навпаки. От тільки основна проблема - мати для цього можливість (ліквідність) в потрібний момент. Із цим (як правило) найбільша біда. На мою суб'єктивну думку, кратної девальвації не буде до моменту повноцінного замороження військових дій (принципову не пишу закінчення війни бо цього найближчій перспективі не буде 100%). Буде плавна та помірна девальвація (до замороження війни). Але для країн із подібними економіками як наша - це не новина, а швидше аксіома.
  5. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Саме за рахунок цього минулорічна інфляція і знизилась таким гепом на відміну від прогнозів того ж НБУ на початку року. Наступний етап - демпінг та зростання конкуренції на ринку за споживача. Після цього - банкрутства слабких та укрупнення сильних. А тоді вже, коли конкуренція зникне, отоді ціни будуть рости. Для прикладу - ми раніше вже неодноразово мали синхронне коливання цінників на найбільших мережах заправок.
  6. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Це свідчить про те, що "наїлись" Купити валюту - це добре. Але що потім із нею робити? Якщо не має різниці між банками і готівкою, то продавати її не має сенсу. Тримати в готівці чи на рахунку в банку і чекати поки курс валюти виросте? Але ж під час цього очікування інфляція не спить і кожного дня систематично під'їдає заначку. Вкласти валюту не має куди окрім валютних ОВДП. Але тоді втрачаєш основне, за що більшість любить валюту - її ліквідність. Десь вийшли на якийсь баланс. І це добре, бо це розуміння об'ємів і допоможе в майбутньому. Тобто на даний момент умовно нам потрібно 1 млрд $ для фізиків в місяць щоб тримати готівковий курс так близько до МБ. Якщо не будемо проводити емісію, в майбутньому ця цифра точно знизиться.
  7. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Десь вже наводили "математику". Готівка це +17-20 коп (собівартість) + n коп. (заробіток банків які завозять і продають). Тому в "ідеалі" різниця між готівкою та безготівкою не може бути менша 20-30 коп. З чого робите такий висновок? Адже ніхто толком не розуміє чим керується НБУ в своїх діях. Це Не про те, що вони погано чи добре роблять свою роботу. Це про те, що ніхто не розуміє ЯК та ЧИМ вони керуються і відповідно припущення на подобі вашого має таку ж ймовірність як підкидання монети, тобто 50/50%
  8. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    А на мій погляд дилетанта, НБУ може переслідувати ось таку ціль: Привчити всіх учасників ринку, що коливання гривні на МБ - це нормально. І це потрібно сприймати як звичайний економічний процес. А не так як у нас відбувається. То експортери притримують виручку, то імпортер не з'являються на ринку систематично, а потім як прийдуть із своїм бідом і всі такі - караул! Що робиться? І починається нове коло. Експортери притримують виручку і т.д... В результаті - втрачають всі. А МБ постійно ковбасить. Ну і одне діло коли це коливання в 20 копійок а курс би був 8. Але ж зараз 20 копійок - це лише пів відсотка.
  9. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ця фраза якраз ілюструє Евристику доступності Насправді швидше за все в реальності ось так
  10. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    А мені це більше нагадує курсову пилу про яку постійно говорив покійний ДС. Два зубці вгору, один вниз. При цьому масштаб для відображення цієї курсової пили потрібно вибирати кілька років. Зараз ми на етапі зубця вниз який (можливо) вже перейшов свій екватор. Тому всі на сторожі. Після нього має бути два зубця вгору. Теоретично до 50-55, можливо навіть 60 на піку із наступним відкатом до 45-50. От тільки чи це буде через рік чи через 3 або навіть 5 - не відомо. Саме ця невідомість як правило і виступає "точкою розбрату" між читачами та дописувачами даного форуму.
  11. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Просто думки: Часто дискусія тут на форумі мені нагадує казку Хлопчик що кричав "вовк". Mozart, Ви абсолютно праві, і рано чи пізно прийде вовк (кратна девальвація). Але до того моменту, буде багато невдоволених від страшилок про вовка. Так само як і після. (ми це проходили вже неодноразово) Постійні "метання" із долара в гривню і навпаки із надією зловити дно - більше подібне на банальний тоталізатор ніж на якусь стратегію. (це про деяких форумчан) Так само як і майже повністю бути у валюті із очікуванням девальвації. (це майже про Mozart) Єдина панацея - це корзина валют. При чому частина має бути в готівці на руках (ліквідність у випадку форс мажору) а решта в інструментах із певною дохідністю (захист від інфляції). І найважливіше! У кожного ці співвідношення (гривня/валюта/готівка/облігації чи інвестиції) РІЗНІ. Єдиного правильного рішення не існує бо люди та їхні цілі можуть кардинально різнитись. (а тут часто доводять доводиться читати протилежне ) ПС:Як правило ціль для зрілих людей - це не втратити, а для молоді - це збільшити капітал.
  12. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ви хочете зламати закони економіки? Бо із ваших слів виходить, що при збільшенні попиту, ціна "товару" має падати і навпаки. Зверніть увагу! Гойдалки є лише на готівці. На МБ такою амплітудою коливань можна знехтувати. Знаючи цю інформацію вмієте/можете зробити висновок? Допоможу вам народною мудрістю: Жадність фраєра згубила (с)
  13. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Дозволю собі суб'єктивне припущення. Наш готівковий ринок це як служба таксі, на подобі Болт чи Уклон. Якщо попит росте, а машин (синього $) мало, то росте премія(маржа) між МБ та готівкою. І навпаки. Тому я би більше орієнтувався на МБ який на даний момент дуже "тонкий". Зміниться ситуація на МБ, готівка відразу зреагує.
  14. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ну, у нас якби вже майже місяць як бичий тренд. Що більше - місяць чи три дні?
  15. Interesting

    Прогноз курса доллара к гривне

    З'явився додатковий попит на валюту від "мулів". А на готівковому - ринок продавця. От продавець і диктує умови.
×