Перейти до вмісту

Fidelio

Форумчанин
  • Публікації

    54
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

-45 Гад

Про Fidelio

  • Звання
    Advanced Member

Відвідувачі профілю

Блок відвідувачів профілю вимкнений та не відображатиметься іншим користувачам

  1. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Міжбанк навіть раніше відскочив, 38.93 вже))
  2. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ну все, полетіли каменем вниз на новині від мвф, відразу на 38, нбу заливає мб))) Рокета відміняється?) Опт на себе по 39 досі бере)
  3. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Спочатку на 38)) а потім рокета на 40)
  4. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Национальный банк Украины (НБУ) не дает прямых прогнозов курса гривни к доллару и другим иностранным валютам. Однако из макроэкономических расчетов регулятора следует, что Нацбанк может ожидать роста курс доллара на 7,5-10% в год. Если такие подсчеты верны, в 2024-м среднегодовой курс окажется на уровне 39 грн, а в 2026-м – 46,1 грн. Впрочем, скупать доллары в надежде заработать на курсе украинцам все равно не советуют. Такие цифры озвучил руководитель аналитического департамента Concorde Capital Александр Паращий. По его оценке, нацбанковские прогнозы среднегодового курса доллара таковы: 2024 год – среднегодовой курс 39 грн/долл. 2025 год – 41,9 грн/долл. (+7,5% в годовом исчислении); 2026 год – 46,1 грн/долл. (+10% год к году). "Речь идет о среднегодовом курсе. А вот понять видение НБУ относительно курса на конец года значительно сложнее", – уточнил аналитик. Он также подчеркнул, что предположительные оценки Нацбанка несколько ниже, чем у Международного валютного фонда (МВФ). В фонде, напомним, считают, что в 2024 году гривня может существеннее просесть к американской валюте – более чем до 40 грн/долл. На 2026-й МВФ прогнозирует среднегодовой курс и вовсе на уровне 47,5 грн/долл. "Если мы будем исходить из принципа красивых чисел, а также представлять, что Нацбанк видит монотонное увеличение курса доллара на всем прогнозном периоде, то мне кажутся наиболее вероятными такие оценки на конец следующих лет: 40,5 (это более или менее соответствует консенсус-прогнозу, который собирает сам Нацбанк), а дальше +8% в год и еще +10% в год", – резюмировал Паращий. Следует учитывать, что это лишь предположения, ведь Нацбанк не комментирует курсовую политику. Тем не менее эксперт ожидает, что регулятор оставит в силе довольно жесткую монетарную политику. "Другой важный вывод-рекомендация: не бегите покупать доллары. Ибо гривневые финансовые инструменты будут давать вам больший доход. Так, например, если вы сегодня купите доллар, то за следующие три года он будет зарабатывать вам в среднем 8,2% годовых в гривне. Если вы сегодня приобретете трехлетние ОВГЗ, то будете зарабатывать значительно больше (примерно 18,5% годовых)", – резюмировал эксперт. Гриффна наше всьо))) одни и теже грабли)))
  5. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Олені, олені, не бриті та не голені)) Це я до чого... Було таке літо весело, 34-35 гуляли та ніби все ок, але раптом щось пішло не так і поїхали на 37-38 за короткий час. Питання до експертів, а що заважає тепер танцювати діапазон 40-41?) За який час зможуть повернутись в 0 при грндепо?))
  6. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Они упорно верят что, Андриана зальет им межик до 38 или даже ниже))
  7. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    па 36,60 деякі марять влітку затаритись баксами, або навіть краще, 37,50, мрійники вони такі)) але щось чуйка підказує, що це літо буде нетиповим та багато сюрпризів принесе.
  8. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Чим поясните, під вечір мб присів на 38,84, але опт спокійно в Києві зараз нагрібає під вечір по 39, і не просідає вслід за мб). Чому так?) Можливо знають, що завтра похід знову на 39+ по мб)
  9. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Логіка шулерів дуже складна та непрогнозована) нбу шулер ще той)
  10. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Україна посилить регулювання криптовалюти заради грошей від ЄС: що планується Щоб отримати €50 млрд протягом 4 років за програмою Ukraine Facility, влада України планує ряд реформ, частина з яких стосується і віртуальних активів Про це йдеться у плані для реалізації Ukraine Facility 2024-2027, який розробив український уряд та представив на розгляд європейським партнерам. В документі зазначається, що поява криптовалюти та відсутність її правового регулювання є негативним фактором, який може сприяти поширенню шахрайських дій, відмиванню злочинних доходів та фінансуванню тероризму, а також ухиленню від оподаткування. Тому влада вважає надзвичайно важливим впровадження ефективного регулювання ринку віртуальних активів. Попередні терміни — до кінця 2025 року.
  11. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Обсяг валового зовнішнього боргу України у 2023 році збільшився на 30,6 млрд доларів та на кінець року становив 161,5 млрд доларів. Відносно ВВП обсяг боргу збільшився за рік із 81,6% до 90,7%. Про це свідчать дані НБУ, пише Олександр Білоус. Зовнішній борг державного сектору збільшився на 29,2 млрд доларів та становив 98,3 млрд доларів (55,2% від ВВП), зокрема, за рахунок залучення кредитів від міжнародних партнерів (26,0 млрд доларів) та від МВФ (3,6 млрд доларів). Зовнішні зобов’язання приватного сектору збільшився на 1,4 млрд доларів та становили 63,2 млрд доларів (35,5% від ВВП). Валюта боргу Основною валютою зовнішніх запозичень України станом залишався долар США: 47,7% від загального обсягу зовнішнього боргу, однак, його частка зменшилася за рік на 7,9 в. п. Також зменшилися питома вага зобов’язань у СПЗ перед МВФ на 0,8 в. п. - до 10,2% та частка боргу в гривні на 0,5 в. п. - до 1,4%. Водночас збільшилася частка запозичень у євро: з 29,1% до 37,8% На кінець 2023 року за географічною структурою заборгованості приватного сектору за негарантованими кредитами (разом із міжфірмовим боргом) основною країною-кредитором залишався Кіпр - 48,5%. Нагадаємо, у грудні 2023 року стало відомо, що офіційні кредитори країн "Великої сімки" та Паризького клубу продовжили реструктуризацію українських державних боргів до березня 2027 року. Агентство S&P Global Ratings прогнозує, що Україна розпочне офіційні переговори щодо реструктуризації боргу з приватними кредиторами в короткостроковій перспективі і завершить цей процес до середини поточного року.
  12. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    39,05 знову на себе Київ) відскок трішки є) гривні повно і це дуже дивно.
  13. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    якунович теж отримав від мвф грошенят перед фіаско, так що не сильно радійте цим 900 лямам, якщо звісно вони будуть))) мене дуже турбує сон КС на даний момент та взагалі патова ситуація на політичному плані в кінці травня, натяки про майдан 3 від зевлади у червні. То можливо треба мати кевларові або титанові яйки, щоб гратися зараз в депозити у гривні на 3-6 місяців і намагатись щось там заробити, мріяти про сезоність курсу, як було раніше, щось не видно зараз аграріїв на мб, де вони? Зараз такий час, що треба розуму щоб зберегти ще. Враховуючи, що Андріана це гарна подруга Алли Борисівни Є, то взагалі щось прогнозувати це пальцем в космос.
  14. Fidelio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Весела гра, як тільки НБУ пішов спати чи на обід, курс відразу поліз вгору, знову 39. Тому вважаю що новина 4,5+1,5 ЄС та Канада взагалі ніяк не вплинули позитивно на міжбанк, та навіть сльози від МВФ 900 лямів під кінець березня ситуацію на 38 не заженуть. Ніяким гепом вниз не пахне, лише 20 коп це ні про що. Слідкуємо пильно. Післе 14:00 можливо повернення на 39+ або вже завтра. Щось не сильно реагує ручний міжбанк на 6 ярдів нібито допомоги. Акційна наливка від Андріани поки що завершилась. Далі буде. Але не факт).
×