Перейти до вмісту

ovp

Форумчанин
  • Публікації

    20
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

71 Душка

Про ovp

  • Звання
    Member

Додаткові данні

  • Пол:
    Мужской

Відвідувачі профілю

20 641 перегляд профілю
  1. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Трохи про валютний ринок ! Ще 10 червня у Луцьку долар в обміннику можна було купити за 21.35. Вчора, вранці був 21,40, після обіду 21,50, на вечір в обмінниках доларів було мало, а валютчики взагалі не продавали. Сьогодні вже 21,60 (70). Чим це обумовлено? Одна з причин (а може і головна) це початок виплат вкладів Дельтабанку. А це не мало, не багато - 4 млрд. гривень (перші виплати - депозити до 30 квітня 2015, поточні та карт. рахунки). А загалом виплатити потрібно 16 млрд. Тобто потенціал росту - великий. По різних областях ріст відрізняється, десь більше, десь менше. Найбільш порядним банком з виплатами є Приватбанк, який видавав гроші Дельтабанку день в день. Державні ж банки затримують виплати на декілька днів обумовлюючи це необхідністю замовити готівку. Звісно, частина вкладів Дельтабанку осядуть у банках-агентах на депозитах, іншу частину все ж виведуть готівкою, яка буде чинити тиск на курс. В першу чергу це валютні вклади Дельтабанку, зокрема долар виплачують по курсу 26,858114 (курс НБУ на день введення тимчасової адміністрації у Дельтабанк, 02.03.15). У такому випадку дуже спокусливо зафіксувати прибуток, з 1 долара - 5 гривень.
  2. ovp

    Приватбанк

    Может (как вариант) зарп.карта = альтернативный источник информации о работодателе, ситуации с выплатой (или их прекращением) зарплат страхующегося кроме голой трудовой книжки.
  3. ovp

    Приватбанк

    В часто задаваемых вопросах: " - Какие документы необходимы для оформления “Страхования от потери работы”? Только наличие карты ПриватБанка. - Какие есть ограничения при оформлении договора “Страхования от потери работы”? Заключить договор “Страхование от потери работы” может любой клиент – держатель зарплатной карты ПриватБанка..." Получилось противоречие, и каждый оператор ПБ И Ингосстраха волен трактовать (даже после консультаций и ожиданий на линии) как ему угодно. Если именно так, как Вы говорите, то оформите заявку на корректировку и уточнение про обязательное наличие зарплатной карты на сайте в описании продукта. (Лично я более склонен верить представителю страх.компании про наличие любого банковского продукта от ПБ, не обязательно зарп. карты, да и в тексте договора ничего про зарплатную карту не указано - https://docs.google.com/a/privatbank.ua/file/d/0B6EXrXK91SSFRkk1NUplNVJQYnM/edit). В основных условиях указано, что Договор вступает в действие через 3 месяца с момента заключения (временная франшиза). Работодатель вроде бы за 2 месяца должен предупредить о грядущем увольнении/сокращении. Так что главное 3 месяца после оформления страховки "продержаться" на работе.
  4. ovp

    Приватбанк

    По поводу страхования от утраты работы. Просьба к представителю Приватбанка прояснить: все-таки обязательно наличие зарплатной карты или достаточно любой карты Привата. Новый звонок на 3700 и новый оператор утверждает уже обратное - зарплат.карта не обязательна, достаточно быть просто клиентом банка. Переключили на представителя Ингосстраха - говорит тоже самое, подходит любая карта.
  5. ovp

    Приватбанк

    Обязательное условие этой страховки - наличие зарплатной карты от Привата, по-другому пока никак. Все условия на сайте банка: раздел "Прочее" - "Страхование".
  6. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Вчерашний средневзвешенный - 15,8817+5%=16,675 Загнул Приват со своими 17, что больше 16,675. Против Привата пора уже вводить санкции
  7. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Раніше, при доларі 8, залишки на коррахунку були в районі 2 млрд дол. Якщо нижче - дефіцит. Якщо сьогодні курс 15, то 2 млрд дол.*15 = 30 млрд. гривень Тому дефіцит почнеться раніше, менше 26, а нижче 20 ярдів - це вже не дефіцит, а ПОВНИЙ дефіцит.
  8. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Банки і Національний банк дійшли згоди щодо посилення боротьби з "тіньовим" валютним ринком та необхідності відновлення довіри до банківської системи Основні тези, коротко: 1. Національний банк продовжуватиме проведення щотижневих (щочетверга) аукціонів із продажу валюти за фіксованим курсом. Зокрема сьогодні НБУ мав здійснити продаж валюти у тому числі для поповнення кас банків. Куплену з такою метою валюту банки мають реалізувати впродовж 5 днів. Нереалізовану - повер нути Національному банку. 2. Національний банк тимчасово відклав ідею створення 15 маркет-мейкерів на валютному ринку, бо поки банківська система до цього не готова. 3. Цього тижня готується рішення про визнання неплатоспроможним одного банку, ще кількох – наступного. Відбувається виведення з ринку банків, що займалися нелегальними видами діяльності, та неплатоспроможних банків. деталі http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=10860018&cat_id=55838
  9. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    На совещании руководителей 40 крупнейших банков страны в Нацбанке было принято решение о снижении в Украине безналичного и наличного курса доллара, сообщили финансисты. До 12,95 грн/$ — межбанковского и до 12,8-13,0 грн/$ — наличного. Подробнее http://kurs.com.ua/novost/podeshevevshiy-dollar-poyavitsya-v-obmen-r185731
  10. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Нацбанк адекватно оценивает ситуацию http://kurs.com.ua/ua/novost/nacbank-adekvatno-ocenivaet-situaciyu-r183439 Вывод: Курс укрепить хотим, но не можем.
  11. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Прогноз на цей тиждень: (чисто моє бачення) Позитивні фактори на курс: Інформація від НБУ про аукціон 23 вересня та суму яку вони можуть витратити (200 млн. дол.) звісно мала б позитивно вплинути на зниження курсу долара на чорному ринку. (наразі 14,40-14,80). Якщо НБУ все ж продасть 200 млн., відкладений попит на валюту задовольниться, у гривні є шанс трохи укріпитись, та наблизити курси чорного ринку до 14+-. Рішення НБУ щодо зменшення обов"язкового продажу надходжень в іноземній валюті з 100% до 75%. Це дасть змогу хоч якійсь валюті перебувати в Україні, а не за кордоном. Після таких оптимістичних новин хочеться думати, що на міжбанку з"являться долари і банки почнуть продавати валюту населенню, що змусить курс чорного ринку знизитись до 14+-. До 13,5 він не знизиться, оскільки коридор 13,10-13,50 є штучним. Негативні фактори на курс: Рішення НБУ, щодо продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень – навпаки віддалить курси банків від чорного ринку.Підсумовуючи, можна зробити прогноз, що багато в чому тренд вирішиться по результатам завтрашнього аукціону НБУ, чи всі заявки або значна частина залишаться задоволеними. Якщо так, курси банків залишаться без змін, курси чорного ринку зменшаться до 14-14,5. Але це на короткострокову перспективу, оскільки НБУ продавши на аукціоні 23 вересня, необхідно буде і надалі проводити аукціони, хоча б 1 раз в неділю для задоволення потреб клієнтів, що не задовольнили свої потреби на міжбанку. Якщо цього не буде, і надалі буде тиск на курс, що підігрівається обмеженням в 3000 грн. Виходить, закінчився у людини депозит у грн., багато хто захоче перевести ці гривні у валюту. А перевести його можемо де? Лише у валютчиків. Поки попит буде, різниця курсів буде в межах 1-1,5 грн.
  12. ovp

    Имэксбанк

    У Імексбанку з 15.09.2014 ввели: 1. Призупинення кредитування до 03 жовтня (раніше вони кредитували) - перша ластівка що з ліквідністю проблеми. 2. Обмежили видачу депозитів у гривнях термін яких закінчився до 5000 грн. в день. (по закінченню депозиту у гривні, кошти перераховують на поточний рахунок (2620), виплата з якого через касовий рахунок здійснюється не більше 5000 грн. в день. На перерахування на інші 2620 обмеження поки не діє. Тому якщо сума невелика, можна розкидати депо по інших 2620, таким чином видати клієнту депо, термін дії якого закінчився. )
  13. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Подивіться уважно http://kurs.com.ua/ua/mejbank І ще на тій же сторінці внизу: Цитую " Межбанковский валютный рынок (межбанк) - это торговля безналичной валютой, осуществляемая коммерческими банками. Торги проходят в будние дни в специальных торговых системах Reuters Dealing (Рейтерс Дилинг) с 10:00 до 15:00 и UkrDealing (УкрДилинг) с 10:00 до 16:00, с последующей регистрацией совершенных сделок в системе ВалКли (Valcli) Национального Банка. На Reuters Dealing приходится основной объем торгов. "
  14. ovp

    Переход в платный формат.

    Я на форумі з 2 вересня. Трішки раніше переглядав без реєстрації. Благо я знаю чого варті пости Моцарта. Припустимо Ви - новий користувач. Ви переглядаєте безкоштовні пости форуму і гадки не маєте що пишуть у гілці ПРО і чи варто на нього підписуватись. Читаючи лише "Прогноз курсу долара" вони так і не зрозуміють "хто такий Моцарт" і чого варті його пости. Можливо варто створити копію гілки ПРО але з деяким запізненням (тиждень, два - все залежить від динаміки ринку), така собі демо-версія, на якій користувачі можуть перечитати що пишуть фінансово грамотні люди. Це дасть їм змогу: 1. Ознайомитись з форматом форуму за який потрібно платити. 2. Проаналізувати, чи справджувались їх прогнози в минулому. Як наслідок буде відповідь на запитання: "Варто чи не варто".
  15. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Я на форумі з 2-го вересня. Моя думка - Моцарт сам по собі і ніякий не "шишка" в НБУ. Швидше за все у нього є десь "кум/брат/сват " в центральному апараті НБУ або високопосадовець у одному з комерційних банків. Моцарт - розумна людина, фінансово грамотна і в першу чергу аналізує ринок та пише свої прогнози. Таку назву і має цей форум - "прогноз курсу долара". Інше діло, коли прогнози стали платними. Хто погодиться платити, не виключно, будуть грати по крупному. А Моцарт - не пророк, а всього лише аналітик. На 100 % гарантії не дасть. Тому, якщо деякі люди влетять по крупному із-за невірного прогнозу, аргументуючи "я заплатив за невірний прогноз", тоді я Моцарту не заздрю. А загалом дякую Моцарту за поради, та вітаю з Днюхою!
×