Перейти до вмісту

ovp

Форумчанин
  • Публікації

    20
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача ovp

  1. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Трохи про валютний ринок ! Ще 10 червня у Луцьку долар в обміннику можна було купити за 21.35. Вчора, вранці був 21,40, після обіду 21,50, на вечір в обмінниках доларів було мало, а валютчики взагалі не продавали. Сьогодні вже 21,60 (70). Чим це обумовлено? Одна з причин (а може і головна) це початок виплат вкладів Дельтабанку. А це не мало, не багато - 4 млрд. гривень (перші виплати - депозити до 30 квітня 2015, поточні та карт. рахунки). А загалом виплатити потрібно 16 млрд. Тобто потенціал росту - великий. По різних областях ріст відрізняється, десь більше, десь менше. Найбільш порядним банком з виплатами є Приватбанк, який видавав гроші Дельтабанку день в день. Державні ж банки затримують виплати на декілька днів обумовлюючи це необхідністю замовити готівку. Звісно, частина вкладів Дельтабанку осядуть у банках-агентах на депозитах, іншу частину все ж виведуть готівкою, яка буде чинити тиск на курс. В першу чергу це валютні вклади Дельтабанку, зокрема долар виплачують по курсу 26,858114 (курс НБУ на день введення тимчасової адміністрації у Дельтабанк, 02.03.15). У такому випадку дуже спокусливо зафіксувати прибуток, з 1 долара - 5 гривень.
  2. ovp

    Приватбанк

    Может (как вариант) зарп.карта = альтернативный источник информации о работодателе, ситуации с выплатой (или их прекращением) зарплат страхующегося кроме голой трудовой книжки.
  3. ovp

    Приватбанк

    В часто задаваемых вопросах: " - Какие документы необходимы для оформления “Страхования от потери работы”? Только наличие карты ПриватБанка. - Какие есть ограничения при оформлении договора “Страхования от потери работы”? Заключить договор “Страхование от потери работы” может любой клиент – держатель зарплатной карты ПриватБанка..." Получилось противоречие, и каждый оператор ПБ И Ингосстраха волен трактовать (даже после консультаций и ожиданий на линии) как ему угодно. Если именно так, как Вы говорите, то оформите заявку на корректировку и уточнение про обязательное наличие зарплатной карты на сайте в описании продукта. (Лично я более склонен верить представителю страх.компании про наличие любого банковского продукта от ПБ, не обязательно зарп. карты, да и в тексте договора ничего про зарплатную карту не указано - https://docs.google.com/a/privatbank.ua/file/d/0B6EXrXK91SSFRkk1NUplNVJQYnM/edit). В основных условиях указано, что Договор вступает в действие через 3 месяца с момента заключения (временная франшиза). Работодатель вроде бы за 2 месяца должен предупредить о грядущем увольнении/сокращении. Так что главное 3 месяца после оформления страховки "продержаться" на работе.
  4. ovp

    Приватбанк

    По поводу страхования от утраты работы. Просьба к представителю Приватбанка прояснить: все-таки обязательно наличие зарплатной карты или достаточно любой карты Привата. Новый звонок на 3700 и новый оператор утверждает уже обратное - зарплат.карта не обязательна, достаточно быть просто клиентом банка. Переключили на представителя Ингосстраха - говорит тоже самое, подходит любая карта.
  5. ovp

    Приватбанк

    Обязательное условие этой страховки - наличие зарплатной карты от Привата, по-другому пока никак. Все условия на сайте банка: раздел "Прочее" - "Страхование".
  6. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Вчерашний средневзвешенный - 15,8817+5%=16,675 Загнул Приват со своими 17, что больше 16,675. Против Привата пора уже вводить санкции
  7. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Раніше, при доларі 8, залишки на коррахунку були в районі 2 млрд дол. Якщо нижче - дефіцит. Якщо сьогодні курс 15, то 2 млрд дол.*15 = 30 млрд. гривень Тому дефіцит почнеться раніше, менше 26, а нижче 20 ярдів - це вже не дефіцит, а ПОВНИЙ дефіцит.
  8. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Банки і Національний банк дійшли згоди щодо посилення боротьби з "тіньовим" валютним ринком та необхідності відновлення довіри до банківської системи Основні тези, коротко: 1. Національний банк продовжуватиме проведення щотижневих (щочетверга) аукціонів із продажу валюти за фіксованим курсом. Зокрема сьогодні НБУ мав здійснити продаж валюти у тому числі для поповнення кас банків. Куплену з такою метою валюту банки мають реалізувати впродовж 5 днів. Нереалізовану - повер нути Національному банку. 2. Національний банк тимчасово відклав ідею створення 15 маркет-мейкерів на валютному ринку, бо поки банківська система до цього не готова. 3. Цього тижня готується рішення про визнання неплатоспроможним одного банку, ще кількох – наступного. Відбувається виведення з ринку банків, що займалися нелегальними видами діяльності, та неплатоспроможних банків. деталі http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=10860018&cat_id=55838
  9. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    На совещании руководителей 40 крупнейших банков страны в Нацбанке было принято решение о снижении в Украине безналичного и наличного курса доллара, сообщили финансисты. До 12,95 грн/$ — межбанковского и до 12,8-13,0 грн/$ — наличного. Подробнее http://kurs.com.ua/novost/podeshevevshiy-dollar-poyavitsya-v-obmen-r185731
  10. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Нацбанк адекватно оценивает ситуацию http://kurs.com.ua/ua/novost/nacbank-adekvatno-ocenivaet-situaciyu-r183439 Вывод: Курс укрепить хотим, но не можем.
  11. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Прогноз на цей тиждень: (чисто моє бачення) Позитивні фактори на курс: Інформація від НБУ про аукціон 23 вересня та суму яку вони можуть витратити (200 млн. дол.) звісно мала б позитивно вплинути на зниження курсу долара на чорному ринку. (наразі 14,40-14,80). Якщо НБУ все ж продасть 200 млн., відкладений попит на валюту задовольниться, у гривні є шанс трохи укріпитись, та наблизити курси чорного ринку до 14+-. Рішення НБУ щодо зменшення обов"язкового продажу надходжень в іноземній валюті з 100% до 75%. Це дасть змогу хоч якійсь валюті перебувати в Україні, а не за кордоном. Після таких оптимістичних новин хочеться думати, що на міжбанку з"являться долари і банки почнуть продавати валюту населенню, що змусить курс чорного ринку знизитись до 14+-. До 13,5 він не знизиться, оскільки коридор 13,10-13,50 є штучним. Негативні фактори на курс: Рішення НБУ, щодо продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень – навпаки віддалить курси банків від чорного ринку.Підсумовуючи, можна зробити прогноз, що багато в чому тренд вирішиться по результатам завтрашнього аукціону НБУ, чи всі заявки або значна частина залишаться задоволеними. Якщо так, курси банків залишаться без змін, курси чорного ринку зменшаться до 14-14,5. Але це на короткострокову перспективу, оскільки НБУ продавши на аукціоні 23 вересня, необхідно буде і надалі проводити аукціони, хоча б 1 раз в неділю для задоволення потреб клієнтів, що не задовольнили свої потреби на міжбанку. Якщо цього не буде, і надалі буде тиск на курс, що підігрівається обмеженням в 3000 грн. Виходить, закінчився у людини депозит у грн., багато хто захоче перевести ці гривні у валюту. А перевести його можемо де? Лише у валютчиків. Поки попит буде, різниця курсів буде в межах 1-1,5 грн.
  12. ovp

    Имэксбанк

    У Імексбанку з 15.09.2014 ввели: 1. Призупинення кредитування до 03 жовтня (раніше вони кредитували) - перша ластівка що з ліквідністю проблеми. 2. Обмежили видачу депозитів у гривнях термін яких закінчився до 5000 грн. в день. (по закінченню депозиту у гривні, кошти перераховують на поточний рахунок (2620), виплата з якого через касовий рахунок здійснюється не більше 5000 грн. в день. На перерахування на інші 2620 обмеження поки не діє. Тому якщо сума невелика, можна розкидати депо по інших 2620, таким чином видати клієнту депо, термін дії якого закінчився. )
  13. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Подивіться уважно http://kurs.com.ua/ua/mejbank І ще на тій же сторінці внизу: Цитую " Межбанковский валютный рынок (межбанк) - это торговля безналичной валютой, осуществляемая коммерческими банками. Торги проходят в будние дни в специальных торговых системах Reuters Dealing (Рейтерс Дилинг) с 10:00 до 15:00 и UkrDealing (УкрДилинг) с 10:00 до 16:00, с последующей регистрацией совершенных сделок в системе ВалКли (Valcli) Национального Банка. На Reuters Dealing приходится основной объем торгов. "
  14. ovp

    Переход в платный формат.

    Я на форумі з 2 вересня. Трішки раніше переглядав без реєстрації. Благо я знаю чого варті пости Моцарта. Припустимо Ви - новий користувач. Ви переглядаєте безкоштовні пости форуму і гадки не маєте що пишуть у гілці ПРО і чи варто на нього підписуватись. Читаючи лише "Прогноз курсу долара" вони так і не зрозуміють "хто такий Моцарт" і чого варті його пости. Можливо варто створити копію гілки ПРО але з деяким запізненням (тиждень, два - все залежить від динаміки ринку), така собі демо-версія, на якій користувачі можуть перечитати що пишуть фінансово грамотні люди. Це дасть їм змогу: 1. Ознайомитись з форматом форуму за який потрібно платити. 2. Проаналізувати, чи справджувались їх прогнози в минулому. Як наслідок буде відповідь на запитання: "Варто чи не варто".
  15. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Я на форумі з 2-го вересня. Моя думка - Моцарт сам по собі і ніякий не "шишка" в НБУ. Швидше за все у нього є десь "кум/брат/сват " в центральному апараті НБУ або високопосадовець у одному з комерційних банків. Моцарт - розумна людина, фінансово грамотна і в першу чергу аналізує ринок та пише свої прогнози. Таку назву і має цей форум - "прогноз курсу долара". Інше діло, коли прогнози стали платними. Хто погодиться платити, не виключно, будуть грати по крупному. А Моцарт - не пророк, а всього лише аналітик. На 100 % гарантії не дасть. Тому, якщо деякі люди влетять по крупному із-за невірного прогнозу, аргументуючи "я заплатив за невірний прогноз", тоді я Моцарту не заздрю. А загалом дякую Моцарту за поради, та вітаю з Днюхою!
  16. ovp

    Последние инициативы Нацбанка

    У зв’язку із численними запитами банків щодо практичного застосування окремих вимог постанови Правління Національного банку України від 29.08.2014 № 540 “Про введення додаткових механізмів для стабілізації грошово-кредитного та валютного ринків України” (далі – Постанова № 540) Національний банк України надає такі роз’яснення. Видача готівкових коштів у межах України за електронними платіжними засобами, що емітовані як резидентами, так і нерезидентами, здійснюється виключно в гривнях. Наголошуємо, що зняття готівкових коштів з поточних (в тому числі карткових) та депозитних рахунків з використанням електронних платіжних засобів, здійснюється виключно в гривнях. При здійсненні такої операції використовується курс купівлі безготівкової іноземної валюти за гривню уповноваженого банку на час здійснення операції (без подання відповідної заяви клієнтом). В той же час, якщо клієнт бажає отримати готівкові кошти в іноземній валюті з власного поточного (в тому числі карткового), депозитного рахунків, уповноважений банк здійснює видачу готівкової іноземної валюти через касу банку за заявою на видачу готівки.
  17. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    У зв’язку із численними запитами банків щодо практичного застосування окремих вимог постанови Правління Національного банку України від 29.08.2014 № 540 “Про введення додаткових механізмів для стабілізації грошово-кредитного та валютного ринків України” (далі – Постанова № 540) Національний банк України надає такі роз’яснення. Видача готівкових коштів у межах України за електронними платіжними засобами, що емітовані як резидентами, так і нерезидентами, здійснюється виключно в гривнях. Наголошуємо, що зняття готівкових коштів з поточних (в тому числі карткових) та депозитних рахунків з використанням електронних платіжних засобів, здійснюється виключно в гривнях. При здійсненні такої операції використовується курс купівлі безготівкової іноземної валюти за гривню уповноваженого банку на час здійснення операції (без подання відповідної заяви клієнтом). В той же час, якщо клієнт бажає отримати готівкові кошти в іноземній валюті з власного поточного (в тому числі карткового), депозитного рахунків, уповноважений банк здійснює видачу готівкової іноземної валюти через касу банку за заявою на видачу готівки.
  18. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    або хочуть залучити додаткову гривню на депо. Принаймні у нас в місті можна купити у них долари на депо від 6 місяців. Дельта купив УніверсалБанк, і зараз у них проблеми (видають доларові депозити по 100 дол. в день). Кажуть, що після 25 числа (після збільшення стат.капіталу) ситуація стабілізується. Тому всякими методами намагаються залучити ресурси.
  19. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Те що можна подати заявку, а через 2 дні тобі скажуть "заявка забракована" спричинить ріст курсу на чорному ринку. Згідно даних Оперативного стану міжбанківського валютного ринку України оборот за 02.09.2014 становив 150 млн., що майже в 2 рази менше ніж зазвичай. (Моцарт писав, що він буде більший, але я не розумів чому). Середній курс в основному 13,00 - 12,80 - курс на зниження. (бажання НБУ зрозуміле) Мені здається, банки, спробували продати зайву валюту 01.09, оскільки відомо, що курс з 02,09 по 03,09 буде низьким за відсутності покупців. Прогноз: завтра день пройде так само з малими оборотами і більш-менш на одному рівні (+ просідання в обідню пору), а в четвер курс почне підніматись хоча незначно. Не знаю, на скільки днів вистачить доларів для продажу у зв"язку із зменшенням резервування з 5% до 1%, але пропозиція на ринку поки є. Цей 1-2 тижні курс біля 13, Далі - думаю вгору.
  20. ovp

    Прогноз курса доллара к гривне

    Кому цікаво, НБУ розіслав банкам лист "щодо реєстрів з купівлі іноземної валюти". Що цікаво, що: 1. Реєстри, починаючи зі звітної дати (дати подання) 02.09.2014 (за заявками 02.09.2014), подаються електронною поштою банками - юридичними особами в регіональному розрізі територіальним управлінням Національного банку України до 18:15. 2. До 10.00 години третього операційного дня з дня формування Реєстру (вперше 04.09.2014 за заявками 02.09.2014) Департамент контролю, методології та ліцензування повідомляє банки про ті заявки, які не підтверджені Національним банком України. До банків, які здійснюватимуть купівлю іноземної валюти за непідтвердженими заявками, застосовуватимуться відповідні заходи впливу. Тобто виходить, що можна подати заявку, а через 2 дні тобі скажуть "заявка забракована".
×