Перейти до вмісту

виктор амосов

Форумчанин
  • Публікації

    69
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем виктор амосов


  1. 39 минут назад, Кремень сказал:

    Вот теперь понятнее, спасибо. Вопросов к Вам больше не осталось. Лично я с ОГРОМНЫМ ТРУДОМ допускаю даже 27.2 , если конечно не случится какого-то экономического чуда от нашего правительства (что сравнимо разве что с высадкой марсиан), ну  или только уповать на  СВЕРХблагосклонность от МВФ, который внаглую требует того, что открыто не приемлет народ и что может потом по факту оказаться чревато не только перекрытиями трасс :diablo:. Посему вангую что НБУ будет выкупать все излишки с рынка, пополняя ЗВР, а вот будет ли этих излишков слишком много, покажет время, особенно когда стартонёт продажа земель. До этого момента СВЕРХизлишков не жду. Всё ИМХО. :hi:

    Коли в минулому році бакс коштував 24грн,без ніякого економічного дива,МВФ І тд.чому Ви вважаєте,що зараз не придумають ще якесь НоуХау? Тим більше,що попит на доллар мінімальний...

    • Лайк 1
    • Хаха 1

  2. Идет медленная миграция народа в более крупные города, от этого цена фиксируется,пока.Плюс, недвига смотрится надежней валюты в наше смутное время и имеющие запасы, вкладываются в ликвид.

    • Подобається 2

  3. 4 часа назад, ANNAMILF сказал:

    Рынок недвиги в Украине УМЕР, это всем кажется, что он замер! 

    У нас так декан института зашёл в гости и замер, все шутили и не поняли что он уже мертв... (Абсолютно реальная ситуация!)

    И все рассуждения о том что все восстановится ближе к осени или началу зимы, это сказки! 

    Рост цен на недвигу в мегаполисах (Киев , Днепр, Харьков, Львов ) с 2015-2019 был только по причине того что гражданская война на востоке выдавила людей из зоны боевых и экономический действий .

    Если бы не это, мы бы имели стагнирующий рынок недвижимости по причине оттока наших гастрабайтеров когда открыли безвиз.

    Спілкувався з знайомим рієлтором нещодавно відносно обсягів продажу.Покупці є,але продавці знімають з продажу квартири, бо не хочуть нікого впускати  на огляд квартири боячись вірусу.


  4. Только что, Женька сказал:

    Не дуже доречне порівняння. В СРСР було безкоштовне житло+медицина+освіта+санаторії+дитячі секції. Беручи до уваги вищезгадані факторі середній дохід на 1 людину в СРСР був вище, ніж в США.

    Я рівняв курс бакса до нашої валюти від 1950 року,до сьогодні,а Ви мені ліпите " вищезгадані факторі "


  5. Только что, Женька сказал:

    Не дуже доречне порівняння. В СРСР було безкоштовне житло+медицина+освіта+санаторії+дитячі секції. Беручи до уваги вищезгадані факторі середній дохід на 1 людину в СРСР був вище, ніж в США.

    І тому вся еліта в америку вилететіла,мабуть від середнього доходу на життя?😉

    • Лайк 1
    • Не розумію 1

  6. Только что, ozon1 сказал:

    на рахунок сантехніків не в курсі (в курсі, але не бачила підтвердження), але мої знайомі вчительки (бачила виписки на власні очі) мають 14000-16000 грн. міс. + репетиторство та на оздоровлення можуть отримати раз до року сумму, еквівалентну, вищезгаданим цифрам.

    То подивіться новини,чому масово звільняються медсестри та фельдшера в Україні,а вчителі поки що без вибору.Де це такі зарплати,в приватному коледжі?

    • Лайк 1
    • Подобається 2

  7. Только что, Oleg1 сказал:

    В цей час низькокваліфікована працівники мали зарплати 60 рублів . В загальному пересічні люди були більше задоволені своїм життям тому що майже всі отримували мініімум для прожиття , ніхто не видрізнявся статками і «жаба» нікого не давила . Але ініціативні , кмітливі та підприємливі люди немогли себе реалізувати . Тому що у випадку виявленні в них не трудових доходів над ними висів меч правосуддя не такий як на даний час . Зараз збільшилась соціальна нерівність між класами суспільства звідси незадоволеність життям . Але треба зрозуміти що в даний час від держави мало що залежить як Ви живете . Мислення має працювати як покращити своє матеріальне становище , перекваліфікуватися  і т. д. « спасение утопающего діло рук самого утопающего « а не згадувати факти минулого століття , в цей час ми вже точно не повернемся .

    Ще раз повторюю,я просто порівнюю.Сьогодні звичайний сантехнік чи автоелектрик має 1000-2000$ при умові не ледачої натури і адекватності,а вчитель та медсестра,яка рятує наше життя має 200$ і саме це залежить від держави!

    • Лайк 2
    • Подобається 3
    • Не подобається 1

  8. Только что, turboo сказал:

    Журнал Time в 1980 году (номер от 23 июня) сравнил доходы и траты среднестатистической американской и советской семьи. Заработки в СССР тогда были примерно в 5 раз меньше, чем в США. Основные продукты и потребительские товары, наоборот – дешевле были в США. Единственное, в чём выигрывал советский человек перед американцем – в бесплатном жилье и почти бесплатных услугах ЖКХ.

    Напомним, средняя зарплата в СССР в 1980 году равнялась 155 рублям, или примерно 37 рублей в неделю (в РСФСР – 169 рублей в месяц, в Москве – 192 рубля).

    Почти бесплатные услуги ЖКХ и бесплатное жильё, конечно, должны льстить апологетам советской власти. Однако не стоит забывать, что в том году в СССР в среднем приходилось 15 кв. м жилья на человека, а в США – 50 кв. м. Существовал в Советском Союзе и проторынок жилья – кооперативные квартиры. К примеру, в Москве к 1985 году было возведено около 2 тысяч кооперативных домов, стоимость двухкомнатной квартиры в них составляла 6-7,5 тысяч рублей.

    L9v1XQ-E_Nk.jpg

    Не буду сперечатись,факти річ вперта.Хотілось би почути висновки Time зараз по бургерах і тд...зараз ЖКХ нічим не відрізняються,навіть більші.

    • Лайк 1

  9. Только что, Oleg1 сказал:

    В 1980 році згідно статистичних даних в УРСР була середня зарплата 155 рублів . Обмінний курс який Ви вказали був державний , він забезпечувався тільки туристам на кишенькові витрати державою . На чорному ринку один долар в цей час коштував три рублі . В цей час були дешеві комунальні платежі , продукти харчування але був дефіцит якісних вітчизняних та зарубіжних товарів (авто , одяг , взуття , побутова техніка , ліків і т. д ) Для того того щоб купити певні товари потрібно було мати  «блат « або дати взятку . Тоді внаслідок дефіциту товарів була проблема не заробити кровні а їх витратити . Ви видно цей час не пам’ятає ...

    Чому ж,чудово пам"ятаю.При бажанні все можна було купить,особливо ближче до 90-х.Я просто порівнюю рівень життя.Зараз мої знайомі приїздять з Фінляндії,де збирають огірки на плантації,так от місцеві жителі їм не вірять,що можливо взагалі вижити при зарплатні 100-200$ при їхніх 2000-3000євро,хоча ціни на продукти такі ж,навіть дешевші😉

    • Лайк 2
    • Дякую 1
    • Сумно 1
    • Подобається 2
    • Не подобається 1

  10. Цікаво.Середня заробітна плата на 1980 рік була близько 250-300 карбованців,в той час як в США 1050$ при курсі на той час $1-0,56копійок,маємо 250/0,56=446$ майже половину їхньої зарплатні. Станом з 2013 середня в США 4000$ а в нас100 -200$,що є в 10-15 разів менше того,що було на той час,коли нас просто використовували,а зараз буде ще веселіше...

    Screenshot_2020-03-29 Зарплаты в США с 1950 года по наши дни.png

    • Лайк 4
    • Дякую 1
    • Подобається 2
    • Не подобається 7

  11. Только что, Jungle25 сказал:

    А что первичка у вас вся с индивидуальным отоплением или с тепловыми счётчиками на каждую квартиру отдельно строится?

    Та  і взагалі це різні речі по рівню комфорту,соціуму і тд...Знову ж таки,не хочу когось образить.

    • Хаха 1

  12. Только что, Jungle25 сказал:

    А что первичка у вас вся с индивидуальным отоплением или с тепловыми счётчиками на каждую квартиру отдельно строится?

    Нет,конечно. Но все равно,от сдачи до создания ОСББ проходит время.У нас,как у всех.


  13. 13.04.2020 в 16:16, orest777 сказал:

    Нажаль, я не зовсім зрозумів питання, тому відповім навмання, може вцілю. Візьмемо для прикладу квадратний метр нерухомості, який коштує 500 дол США. При курсі 32 грн за долар цей умовний метр квадратний буде коштувати 16 тис грн, при 28 грн/дол - 14 тис грн, при 26 - 13 тис грн. З Вашої привязки ціни до курсу, я ніби правий.

    Але я мав на увазі інше: буде падати ціна в доларах. Адже ми вже бачили ціну в Києві і Одесі по 2000 уо, у Львові по 1500 уо, а зараз ціни нижчі в двічі. І вони будуть падати ще, я так підозрюю, і описував чому.

    Глянемо на питання з іншого боку. Собівартість будівництва одного м.кв. житла є приблизно однаковою в Івано Франківську, Львові, Дніпрі, Києві і тд. Може бути не значна різниця через вартість робочої сили і корупційну складову, але вона не така суттєва. Але по факту у Франківську ціна на ринку (приблизно-орієнтовно, прошу не чіплятися до цін, бо реально не знаю точного рівня, адже писав - нерухомість не моє) 300 уо, у Львові 600 уо, а в Києві 900 уо. Тому, в Тернополі, Хмельницькому, Бердянську і тд цінам не особливо є куди рухатися, тоді як в Києві, Одесі, Львові і тд. є. Ну і питання де більше впаде-виросте попит...

    П.С. перепрошую у модераторів, де спитали - там відповів. Надіюся, шановний Хасан перенесе куди слід без чергового попередження мені ;)

    Трохи не так.Криза великий мінус.Але криза у всіх,тому і доллар просяде і ціна м.кв. в новобудові залишиться без змін,так як ціни на будматеріали ніяк не зменшаться.Ціна впаде за рахунок збутковості і непотрібу,тимчасово по первинному ринку.Вторичний ринок почне падати раніше,за рахунок збутковості і комуналки.

    • Дякую 1

  14. Только что, orest777 сказал:

    І Київ зможе їм всім дати роботу? Мені здається, що в Києві не конче надлишок вакансій спостерігається. Якраз більше робочих місць буде і є у Львові, Івано-Франківську, Навіть Дніпрі та Харкові.

    Щодо житла на березі Чорного моря, для чого? Є значно простіший і дешевший метод відпочити там, тим більше, що житла багато пропонують в Одесі, а відпочивають люди в Затоці, Залізному Порті і тд. А є ще Шацьк, Карпати для відпочинку. Ну і людей так перелякають за цей час, що я не впевнений чи захочуть вони лежати в десятьох на одному квадратному метрі брудного піску. Вкладатися в апартаменти з надією здавати їх протягом сезону? А якась більш-менш людська інфраструктура в додачу там планується? Хоча б в найближчі 50т років? Зараз є маса пропозицій апартаментів в Болгарії, Грузії, Туреччині там справді є інфраструктура і перспективи вигідно здати відпочиваючим. І сезон там довший. Думаю, заробітчани віддадуть перевагу не нашому побережжю Чорного моря... 

    Можливо, я помиляюся.

    Я мав на увазі,що повітряне сполучення  найближчим часом буде закрито.З іншим звісно згоден.


  15. 5 часов назад, orest777 сказал:

    .....


    Як на мою дилетантську думку, нерухомість, особливо не комерційна, буде дешевшати. Мабуть, по різному в різних містах, але…

    Cаме в різних містах і по різному.При успішному виході з карантину тисячі заробітчан поїдуть в Київ(не в Польщу,Італію,Германію...)і також для життя і для бізнесу будуть роздивлятись варіанти. Думаю буде ажіотаж на курортах України,бо бажаючих відпочити і придбати житло на Чорному морі буде в рази більше,так як всі сполучення з іншими країнами поки що будуть закриті,доведеться сильно полюбити неньку Україну!

    • Дякую 1

  16. На сьогодні,як не дивно,активний ринок нерухомості.Думаю,це пов"язано з тим,що більшість не знають куди вкласти гроші.А вкласти хочуть,тому,що Америку накрило доволі суттєво,як і весь світ, і що буде в майбутньому з валютами різних країн спрогнозувать неможливо,а нерухомість як варіант(Київ,Одеса...)І купляють не тільки по фіксованій ціні від забудовника,щоб зберегти гривню від інфляції,а і за доллари вже готові квартири.

    З іншої сторони,частина населення загине за час пандемії(це вільні квадратні метри),світова криза,убита економіка вплине на ціну вниз,але теж не факт,так як доллар буде "вже не той"...

    • Лайк 1
    • Подобається 1

  17. Тільки що в Полтавабанк заїхав,з"явилась вільна гривня,купив 500$,попереду бабуся здала 1100$(заздлегідь дзвонила і навіть шоколадку дала),після мене студент теж здавать,як виявилось,то якось почуваюсь ніяково...


  18. Только что, Мойша сказал:

    Паніка, народ кинувся скуповувати валюту, міняли відреагували на підвищений попит курсом, майже на гривню в порівнянні з МБ. Що далі, паніка з коронавірусом запустить процес обвалу економіки країни і далі неконтрольований процес стрімкої девальвації ? Чи ще тиждень, другий, закінчиться карантин, прогнози з масовою смертністю від коронавірусу не підтвердяться, народ отоварить всю гривню, купувати вже не буде за що, паніка спаде, і курс відкотиться ?
    Пам’ятаєте, минулого року після оголошення військового стану, долар погнав на максимум, була паніка..., а коли гривня зміцнювалася, чому долар не користувався таким попитом як сьогодні ? Вже накупувалися по 28; 27..., і по 24; 23 вже не було за що купувати (не було вільної гривні). Тоді і курс в мінял був  на 30-40 коп. нижчий ніж на МБ.

    Ніхто не може спрогнозувать маштаб захворюваності і період карантину,звісно на паніці доллар буде зростати,але враховуючи,що всі будуть сидіти дома і просто їсти та пити і за щось купляти продукти,може місяць а може й довше і тоді доведеться той доллар продавать...

    • Лайк 1
    • Подобається 2
×