Перейти до вмісту

john11711

Форумчанин
  • Публікації

    42
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

-150

Про john11711

  • Звання
    Member

Відвідувачі профілю

1 200 переглядів профілю
  1. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Ріелтор не завищує ціну. Ймовірність продажу при завищеній ціні хоча б на 500дол більше ринкової - дуже незначна. Не бачу мотиву. Власник скидає багато. Правильно, ринкова -30тис. Власник продає за 40. Скидає вам 5. Ріелтор сторговує до 31, веде вас на цю суму, а потім ще сторговує до 30. Да. Власник більше скидає - в них і купуйте. Краще переплатити 4тис.дол. але ж не дати цим падлюкам нічого на собі заробити))))
  2. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Ну йолки-палки! Пишете в тексті вашої обяви: "категоричне прохання, посередникам не турбувати". І все, до вас ніхто не подзвонить, піднімаєте свої оголошення в топ(це буде гривень 150, не більше), коли шукаєте квартиру ставите галочку від власника, а якщо випадково потрапили на ріелтора кажете- комісійні не плачу. От і весь рецепт. Дякую можете не казати, я звик. Любити нас теж не треба. Просто має бути елементарна взаємоповага. Я от ніразу не ходив і не оглядувпвся, знаю що працюю чесно, ворогів в мене нема. За всю практику в нас була тільки одна угода коли нам не заплатили по нашій провині і то це була провина колеги на яку марно понадіялись. А кидків з боку покупців, при чому наглих таких, коли тобі прямо кажут - ми от такі му***и, да кинули тебе, вчислили через голову ОСББ, ну подавай в суд - була велика кількість.
  3. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Ніхто нікому нічого не повинен. Хочете працюєте з ріелторами, хочете- ні. Все. Я сам клею шпалери, шукаю роботу, організовую свій маршрут під час подорожей. Є люди які на цьому заробляють - ок, молодці. Я реально дуже поважаю людей, які казали: вибачте, ми хочемо найти самі, нам не потрібні ваші послуги. Я не втрачав на них час. Але коли ви скористались послугою і не заплатили - це характеризує вас як непорядну людину. Все. Шо тут не ясно? Вкрав - відрубали руку. Це та сама крадіжка. Що за подвійні стандарти?
  4. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Так не користуйтесь послугами! З такими інтонаціями ніхто з ріелторів з вами працювати і не буд. З 10 клієнтів ріелтор вибирає 1-2,з яким працюватиме. А те що вас дратує-мішає...на секундочку, кого це хвилює?))) Мене от дратують люди з карими очима, до прикладу,що тепер? Всі ж погодились, що знайти власника не проблема, мега база - міф. Шукаєте самі. Всім ріелторам кажете: я не заплачу вам комісійні і це буде ваша остання розмова з ним))
  5. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Регулярними дзвінками до вас: Шановний, ринкова 85 Регулярними дзвінками до клієнтів: Шановні, є квартира за ринковою, да за 85, ні не та що за 100, то дорого за неї. порахуємо: 300ріелторів*40телефонних контактів в день з учасниками ринку*22робочі дні = 264000 каталізуючих інформаційних інєкцій в ринок нерухомості за місяць. При тому що реальних клієнтів(покупців) - чоловік 200на все місто і то більша частина шукає в фоновому режимі. А тепер вирахуйте скильки зусиль треба докласти цим 200 щоб вколоти 264000 інф. інєкцій в РН ясна річ це все схематично.
  6. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    формувати у власника розуміння ринкової ціни(тої самої точки перетину кривих попиту і пропозиції)
  7. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Я ж не кажу що РН без ріелторів зникне, він буде функціонував, але дуже проблемно і ці проблеми вимагатимуть людей, які зможуть їх згладити...
  8. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Крива попиту/пропозиції сходяться в точці коли між учасниками є якийсь звязок, координація а не тільки демонстрація "хотелок". Це вам не періжки. на місто може продаватись 3 нормальних квартири по вашому запиту і всі вони "не терміново", власник хоче рік продає, хоче два. Ви будете пропрацьовувати його по ціні? Як ви взнаєте яка ціна ринкова? інтуєтивно?
  9. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Ринок сам себе регулює коли інформація про ціну продажу є в вільному доступі для всіх учасників(хліб в Зіни по 35, в Галі по 38, купили в Зіни, віддала за 10, галя про це не знає, буде так і тримати ціну 38, в неї ж не гірший ніж в Зіни.) Хліб - товар щоденного вжитку, ви його з дитинства купуєте, а от якщо вам треба купити боллер чи сонячні батереї, ви зможете зробити вибір без продавця консультанта, форумів і т.д? Ви ж теж опосередковано оплачуєте їхні послуги(до речі, ті ж 3-5%, якщо не помиляюсь) Задайте собі питання - чому існує ріелторська послуга? Бо групка з 300чоловік монополізувала ринок і змусила 500тис. місто жити по своїх правилах, чи місту треба наявність посередника для нормального функціонування ринку? Якби послуга не задовільняла жодних суспільних потреб скільки б днів вона проіснувала? Реально 85% людей, які купували в нашому АН квартиру - були щиро вдячні, рекомендували своїм знайомим і впевнені, що не обійшлись би без послуг ріелтора. Велика частина продаж - складні випадки, одне неправильне рішення і ти так і будеш жити з мамою, дідом і 2 дітьми в 3к. хр. Як в таких випадках обійтись без послуг професіонала? Що може знати вчителька молодших класів про РН, якщо вона вперше з цим стикнулась?
  10. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    І знов жесть. "1-комн, или 3-комн. по трудозатратам одинаково" - відразу видно ваш досвід на РН))) Так! Чим вища вартість квартири тим складніше її продати! Якщо в місті "Н" середня ціна продажу 50тис. дол., а ріелтор хоче зайнятись квартирою за 350тис. дол. скільки років він може її продавати? (правильна відповідь 1-2-3роки). Тому і комісійні більші ніж за 1к. хр. Та ж ситуація з 3к. кв., їх шукає 10-15%ринку, ймовірність продажу - аналогічна. Відповідаю: найти то вони один одного найдуть, за лічені хвилини, АЛЕ власник буде хотіти 100тис, а всі клієнти готові будуть платити максимум 60. Аргументую: 1) Ніхто, крім ріелторів, не знає за які ціни реально продаються квартири. 2) Без ріелторів власники будуть рівнятись один на одного, ціни будуть постійно рости. 3) Покупці не зможуть розібратися в усіх тонкостях без підказок ріелторів. 4) ВСІ(я не перебільшою) квартири продані і куплені з допомогою ріелторів, просто є випадки коли ріелтор отримує за це гроші, а є випадки коли просто роздає безкоштовні(але досить цінні поради). Звідки по вашому беруться всі ці знатаки РН? Правильно, спілкувались з десятком толкових ріелторів і нахапались їхнього досвіду. Чи ви думаєте це генетично передається? Може в школі проходили? Звідки в людини візьмуться знання в абсолютно невідомій сфері? В тій сфері, де треба прийняти одне з наважливіших рішень всього життя (для багатьох це дійсно так). І чи не було б простіше для таких людей заплатити на 3% більше але отримати знання, впевненість і спокій? Якщо мислити катигорично: готовий покупець купувати кота в мішку і все життя сумніватись, натомість зекономити 3%??? Це питання суспільного вибору. Суспільство вибрало платити 3% і мати доступ до знань(саме тому існує ріелторська послуга). Ви ж хочете і рибку сєсть і компотіком запить. Що ніхто з вас не спілкувався з ріелтором щоб розвідати ситуацію на ринку, ні до кого ріелтори не приводили покупців, ні на чиї заманухи ви не рівнялись? ВИ просто проснулись зранку, побачили ціну в 100тис. дол. на стелі, відкрили інтернет, подали оголошення і ПРОДАЛИ КВАРТИРУ, так було? ЧИ може ви винесли мозок всім ріелторам а потім прийняли своє правильне рішення???? Думаю останнє! ТАК чого люди, яким ви виносите мізки мають працювати за дякую чи за 1500грн? Для статистики, за день ріелтор спілкується з 30-80людьми, і для цих людей розмова є корисною, з цих розмов люди і формують фундамент для прийняття рішення. а знаєте скільки коштує така консультація??? Нуль, навіть дякую не коштує!!! Тому харе тут розводити балачки... Харе розказувати про те, про що не маєте уявлення.(всі знімали, всі чули, ніхто не купляв) Харе казати що Х+3% це дорого...а в самих в кіоску націнка на пиво Х+50%, в аптеці х+150% і у всьому винні ріелтори. П.С. dimox, це не стосується конкретно вас...
  11. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Панове хейтери, а слабо чесно написати хто чим заробляє на хліб і Єгипед? Без загальних фраз типу: "чесний і порядний спеціаліст, люди щасливі працювати зі мною" Я ж то відкрив карти - я працював ріелтором.
  12. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    Інколи таку адову жесть читаєш, люди реально ніколи з справжніми ріелторами не стикались, знають про цю діяльність з байок аля "сусід в 90х продавав гараж", в кращому разі знімали щось подобово, але своїх 5 копійок відстоюють на ура. Ще раз. Оренда - це не є показна робота ріелтора, це халтура, слабкі та немічні ріелтори займаються орендою, нормальні ріелтори займаються продажем, стаж нормального ріелтора від 3 років, АН має бути велике, 15-25чол., з хорошим офісом, в центрі міста. Про таких ріелторів я пишу. Як вигідно купити квартиру? Вибрати з 500-1000ріелторів найбільш професійних(2-3) і працювати з ними. ВСЕ! Принцип роботи АН: Да, дійсно АН продають вам квартири, які були в газеті/інтернеті, АЛЕ ці квартири вийшли там 1раз, без фото, з космічною ціною і через тиждень впали в архів!!! І НЕМА ЖОДНОЇ ФІЗИЧНОЇ можливості знайти цей контакт. А вам продають цю квартиру через пів року-рік, коли в неї вже вкладено великий об’єм зусиль. І це коштує своїх грошей. Або продають квартиру яка ніде не світилась - прийшла через особисті контакти(про це я вже писав вище) АН розробляють дорогий і складний сайт, на розробку і тест якого йде пів року, який постійно вдосконалюється...в цю базу вносять ВСІ квартири від власників, там навіть є квартири людей, які вже передумали продавати, і квартири які можливо будуть продаватись. Ця база регулярно продзвонюється, редагується опис, ціна, умови. Ріелтор реально знає 90% проданих квартир в свому районі(кожен ріелтор займається 1районом ) і має доступ до 90% квартир, які продаються/продаватимуться. База клієнтів. В кожного ріелтора є база клієнтів 200-300активно шукаючих людей. На кожного клієнта заведена картка з детальним описом запита, з історією дзвінків, пропозицій. АН складається з 15-25чол., прикиньте середню кількість потенційних клієнтів для власника! Основний негатив - ріелтор ліпить заманухи в інтернет. Це не більший обман ніж бігборд з відфотошопленим мордахом дівчинки і надписом: Оріфлейм, прищів не буде! І взагалі, ви СЕРЙОЗНО вірите, що квартиру можна продати перебивши оголошення власника? Технологія продажу: сідаєш і продзвонюєш своїх 200клієнтів, 20чол. з твого АН продзвонюють свої бази, робиш розсилку на 150 нормальних ріелторів, з якими ти працюєш і які складають 90% проф. ріелторського актива міста. В результаті продзвону вилазять такі динозаври: жіночка шукала 2роки назад ВИКЛЮЧНО в цьому будинка, ріелтори помогли, сама б не найшла. ОТАК ПРОДАЮТЬСЯ КВАРТИРИ Хитрі клієнти, які хочуть кинути або пропонують 100грн відразу попадають в чорний список! Щоб ви розуміли всі ріелтори обмінюються інформацією в спеціалізованому чаті. Робиться розсилка з номером непорядного клієнта, з описом запиту, з номером машини і навіть з фото. Всі ріелтори зберігають номер розводного клієнта в телефон. І коли ви захочете подивитись квартиру, вам в кращому разі скажуть: вибачте, є інформація про вашу непоряднісь, ви в чорному списку, квартиру не покажемо. В гіршому нахамлять і відправлять на перегляд серед ночі в якийсь дальній район. Хороший ріелтор - коштує своїх грошей, він приносить вигоду в декілька раз більшу ніж розмір його комісійних! Якщо в вас роздуте его "справжнього спеціаліста", або діди на заводі все життя за мінімалку працювали, або жаба давить - ви попадете до ніщебродних ріелторів, які беруть на 200дол. менше, але вони і є тими рилами, про яких ви тут пишете. Все, тема вичерпана, вже пішли повтори. Всім дякую, було цікаво почути думку хейтерів
  13. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    так з неї і не візьмем, візмем з покупця. Можна безкоштовно працювати, тільки б молоко і м’ясо в магазині видавали б безкоштовно. А соціально незахищеним не треба вирішувати свої квартирні питання? Знаєте які вони затянуті? Їх як за ручку не заведеш, не заставиш, не вговориш, то вони так до кінця життя і буде жити там де живуть.
  14. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    дійсно, хай ще почистять всі пости де ріелторів рилом обшарпаним називають. Це некоректно, яскраво демонструє налаштованість форуму "проти", не дає тим хто "за" приєднатись до обговорення.
  15. john11711

    Риелторы - помощники или паразиты?

    А ви уявіть, у всіх ріелторів є база клієнтів, в якій вказано скільки грошей має, в якій валюті, і навіть де лежать(депо/матрац)! Це ж одна наводка і гаплик Навіть нікому нічого не докажеш, тих же ріелторів багато, ім’я їм легіон!
×