Перейти до вмісту
dobriyYA

Долар і євро в Польщі і в Україні, ріст і падіння. Чи варто очікувати ріст валюти?

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня, маю таке питання. Коли почалася війна, курс доллара в Польщі добре підскочив, і до жовтня 2022 тільки ріс, були навіть значення 5 зл за доллар, потім його зупинили і поступово повернули до норми,  зараз показники доллара на рівні 2021 року. 3,87 злотих за доллар, тоді як в Україні доллар і євро тільки ростуть.. Чи варто очікувати на такий ріст в Європі? я розумію, що це особливості бюджету кожної країни і т.д... але коли ви пишете, що впливають фондові ринки, війни і т.д... то хочеться просто розібратися на скільки це впливає? чи є реальні показники до росту чи падіння валюти саме в Польщі? які маяки?  при цьому додам, що нерухомість і споживчий кошик за ці роки таки суттєво виросли, що говорить все ж таки про значну інфляцію.  Буду вдячна всім за відповіді, дуже хочеться почути ваші думки.

• Лайк 1
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 18.08.2024 в 11:40, dobriyYA сказав:

Доброго дня, маю таке питання. Коли почалася війна, курс доллара в Польщі добре підскочив, і до жовтня 2022 тільки ріс, були навіть значення 5 зл за доллар, потім його зупинили і поступово повернули до норми,  зараз показники доллара на рівні 2021 року. 3,87 злотих за доллар, тоді як в Україні доллар і євро тільки ростуть.. Чи варто очікувати на такий ріст в Європі? я розумію, що це особливості бюджету кожної країни і т.д... але коли ви пишете, що впливають фондові ринки, війни і т.д... то хочеться просто розібратися на скільки це впливає? чи є реальні показники до росту чи падіння валюти саме в Польщі? які маяки?  при цьому додам, що нерухомість і споживчий кошик за ці роки таки суттєво виросли, що говорить все ж таки про значну інфляцію.  Буду вдячна всім за відповіді, дуже хочеться почути ваші думки.

Курс злотого более менее привязан к евро(основой диапазон 4.00-4.50€/pln).до октября 2022 года доллар рос к евро,поетому курс поднялся к уровню 5$/ pln. Тогда €/$ бил 0.96.сейчас €/$ 1 .10 поетому курс 3 90$/pln.Я думаю что евро будет рости  к доллару еще 6_8 месяцев.т.е. по €/ pln.4 .00,  по $/pln в район 3.40.Потом начнется рост доллара к евро,думаю в 2027 году увидим 4.70€/pln,и више 5.50$/ pln.Войни которие происходят не на территории Польши могут только краткосрочно повлиять на курс злотого.Ринок недвижимости  в Польше перегрет и цени в скором времени если не упадут то расти не должни.По споживчому кошику,цени будут только расти.Я думаю , что инфляция больше 10 процентов в год во всем мире дело очень недалекого будущего.мое Imho.

• Дякую 1

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.