Close button

Авіаквитки не подорожчають після введення gossbora за виліт

Авіаквитки не подорожчають після введення gossbora за виліт

Після впровадження державного збору за пасажирів та вантаж у літаках, які є на території України, ціни на авіаквитки не виростуть, повідомляє 112.ua.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, посилаючись на слова глави відомства Владислава Криклія.

"Закон чітко визначає особливості справляння державного збору як за кожного пасажира, який летить з аеропорту України, так і за кожну тонну вантажу, яка рушає або прибуває в аеропорт України. Це обов 'язковий збір для всіх пасажирів внутрішніх і міжнародних рейсів. Але такі зміни ніяк не означають, що ми вводимо нові авіаційні збори або збільшуємо їх розмір. Прийнятим законом встановлюються єдині правила гри для всіх авіаперевізників. Вдячний депутатам за прийняте рішення ", - пояснив Криклій.

Крім того, він зазначив, що практика таких зборів застосовується в таких країнах, як Іспанія, Великобританія, Франція, Німеччина, Австрія, США, Китай і Австралія. В Україні вже багато років також існував аналог такого збору.

"Міжнародні компанії, які літають до нас, включають цей збір в ціну квитка окремим рядком - UD. Тому ще раз наголошую, підвищення вартості квитків через цей закон не відбудеться ", - пояснив міністр.

Нагадаємо, вчора, 13 липня, Верховна Рада України у другому читанні ухвалила законопроект про введення державного збору за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, і за кожну тонну вантажу, яка рушає або прибуває в аеропорт України.

Читайте також: умови в 'їзду в популярні серед українських туристів країни

Новини

Популярні теми форуму

analytics