Close button

Міжбанк: чому знову зростає долар

Міжбанк: чому знову зростає долар

Незважаючи на зростання пропозиції валюти майже в 1,5 рази в порівнянні з вчорашнім днем, котирування безготівкового долара на міжбанківському валютному ринку сьогодні не опустилися, а, навпаки, пішли вгору, повідомляє Курс Украины.

Причиною послужила активна скупка валюти нерезидентами . Відразу кілька банків, які обслуговують іноземні компанії, вийшли сьогодні з великими покупками. І тільки продаж доларів експортерами, які так і не дочекалися у вівторок виплати компенсації ПДВ, не дозволили долару знову дійти до позначки 28 гривень.

До закриття торгів виросли на 8,4 копійок на купівлі і на 7 копійок на продажу в порівнянні із закриттям понеділка.

Хід торгів:

Стартові котирування - 27,83 / 27,92 (купівля / продаж).

Торги вівторка відкрилися так само широко, як і в понеділок: спред на старті склав 9 копійок. Перша угода за ціною 27,98 гривень пройшла в 9:49. Покупці резонно розраховували на те, що сьогодні валюти вистачить на всіх. І вони не помилилися: доларів було набагато більше, ніж вчора. Ось тільки продавці вирішили не віддавати їх дешево: частина з них прибрала заявки і повернула їх на ринок лише незадовго до початку обідньої перерви, коли цінник на продаж піднявся вище 27,90 гривень.

Перед обідньою перервою на ринок з покупкою несподівано вийшов Citibank. За даними порталу «Курс України», тільки за першу свою появу він купив 10 млн доларів. В обід він з'явився повторно, знову з купівлею. Купівлі банку, який сьогодні всі чекали з продажем, дав підставу для чуток, що нерезиденти, швидше за все, не будуть сильно активні на аукціоні Міністерства фінансів. До закриття торгової сесії котирування досягли максимальних денних значень.

Котирування закриття - 27,945 / 27,96 (купівля / продаж).

Загальний обсяг торгів у системі Bloomberg виріс на 44,15 млн доларів у порівнянні з минулою п'ятницею і склав 133,6 млн. доларів. Також банки проводили операції в системах Refinitiv (колишня Reuters) і Укрділінг.

Довідковий курс гривні до долара США зафіксовано Національним банком на 12:00 на рівні 27,887 гривень.

Офіційний курс долара на 24 лютого встановлено на позначці 27,8976 гривень за долар, зниження на 3,28 копійки.

Офіційний курс євро на 24 лютого встановлено на позначці 33,8830 гривень за євро, зниження на 0,66 копійок.

На міжнародному валютному ринку FOREX співвідношення EUR / USD на 19:00 - 1,2140. Сьогодні євро спробував продовжити зростання, що тривало з минулого четверга, і піднявся до позначки 1,2179 долара за євро, після чого потрапив під хвилю продажів і опустився до 1,2134 долара.

Російський рубль, падіння якого вчора зупинив рівень 75 рублів за долар, сьогодні перейшов в контрнаступ на американський долар. До 18-ї години за київським часом долар впав до 73,70 рублів за долар, після чого трохи скорегував своє падіння. Станом на 19:00 рубль торгується у вузькому діапазоні 74,00-74,12 рублів за долар.

У Києві ціна готівкового рубля не змінилася: як і кілька днів до цього, сьогодні оптові обмінники продавали його по 3,73-3,75 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics