Close button

Washington Post оцінила масштаби руйнувань енергосистеми України

Washington Post оцінила масштаби руйнувань енергосистеми України
Фото: facebook.com/ildar.saleyev

Американське видання The Washington Post присвятило статтю масштабним атакам рашистів на українську енергетичну інфраструктуру і, зокрема, на теплові станції ДТЕК. Журналісти видання визнали пошкодження суттєвими, ліквідація яких навіть з належними запасами обладнання може зайняти багато місяців, повідомляє Корреспондент.

"Іржавий та розплавлений метал, а також купи попелу залишились від диспетчерської на електростанції, яку Росія атакувала минулого місяця, знищивши обладнання та спровокувавши масову пожежу. Через це ТЕС призупинила свою роботу на невизначений термін", - написала The Washington Post про одну зі станцій ДТЕК.

Видання наголосило, що подібні атаки Україні майже неможливо відбити, бо їй не вистачає протиповітряної оборони. При цьому труднощі з захистом неба створюють додаткові проблеми у відновленні ключових енергетичних об'єктів.

Журналісти підкреслили, що після обстрілів минулої зими енергетики ДТЕК відновили роботу пошкоджених енергоблоків, але внаслідок останніх атак більшість з них знов було зруйновано.

Новини

Популярні теми форуму

analytics