Close button

ISW: Москва продовжує утиски іноземних організацій

ISW: Москва продовжує утиски іноземних організацій
Фото: duma.gov.ru

Російська влада продовжує політику, спрямовану на широку цензуру іноземців та іноземних організацій у Росії. Про це свідчить ухвалений у першому читанні російською Державною думою законопроєкт, який узаконює можливість російського уряду визнати "будь-яку" іноземну організацію "небажаною". Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 11 червня, повідомляє Радіо Свобода.

Аналітики зазначають, що в Росії також було ухвалено у першому читанні додатковий законопроєкт, який запроваджує кримінальне покарання за участь у «будь-якій» організації, внесеній до категорії "небажаних".

"Новий законопроєкт поширює небажану класифікацію на будь-які іноземні та міжнародні організації, таким чином розширюючи свободу дій Кремля щодо переслідування та цензури широкого кола іноземних організацій, що діють на території Росії", – кажуть в ISW.

Крім того, зазначено у звіті, уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова закликала до створення правового механізму, який би дозволив російському уряду переслідувати іноземців за "русофобію як прояв екстремізму".

"Російська влада широко використовує звинувачення в "русофобії" в спробі підірвати будь-яку небажану політику або риторику, яку вона вважає "антиросійською", і так само широко використовує звинувачення в екстремізмі для придушення внутрішньої опозиції", – вважають аналітики.

Copyright © 2024 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Новини

Популярні теми форуму

analytics