Close button

НАЗК знайшло у прокурора Вербицького підозрілих активів на 29 млн грн

НАЗК знайшло у прокурора Вербицького підозрілих активів на 29 млн грн
Фото: gp.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора України, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн. З посиланням на дані НАЗК, повідомляє Українська правда.

Йдеться про звільненого нещодавно заступника генпрокурора Дмитра Вербицького. Під час моніторингу йогоспособу життя НАЗК встановило, що за його дорученням пов’язані з ним особи отримали вартісні автомобілі і нерухомість.

Відомство навело перелік таких активів:

  • автомобіль LEXUS ES 300H вартістю понад 960 тис. грн,
  • автомобіль LEXUS NX 300H вартістю понад 480 тис. грн,
  • автомобіль PORSCHE MACAN T вартістю 3,5 млн грн,
  • будинок та земельна ділянка в Києві вартістю 16,3 млн грн,
  • будинок та земельна ділянка в Одесі вартістю 10 млн грн,
  • квартира та земельна ділянка в Туреччині вартістю 3,9 млн грн.

Крім того, НАЗК не змогло встановити законних джерел походження у службовця понад 2 млн грн, а також криптовалюти Tether.

Матеріали стосовно ексзаступника генпрокурора направили до Національного антикорупційного бюро України для приєднання їх до матеріалів кримінального провадження та проведення досудового розслідування.

1 липня генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням свого заступника Дмитра Вербицького, проти якого НАБУ розпочало кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics