Close button

Пентагон: США не змінили думку про обмеження на удари вглиб території РФ

Пентагон: США не змінили думку про обмеження на удари вглиб території РФ
Фото: Рixabay

За словами офіційного представника Міністерства оборони США, політика щодо використання американського озброєння для атак на російській території не змінилася, повідомляє Голос Америки.

Представник Пентагону у вівторок заявив про незмінність політики США щодо використання українцями американського озброєння для завдання ударів по території Росії.

Виступаючи на пресбрифінгу в Пентагоні, офіційний представник Міністерства оборони генерал-майор Патрік Райдер прокоментував військовий конфлікт між Росією та Україною, наголосивши, що США не беруть у ньому участі.

"Ми не воюємо з Росією. Ми не прагнемо конфлікту з Росією. Ми просто підтримуємо демократичну країну... і надаємо [українцям] можливість захистити себе", - сказав Райдер, додавши, що політика Пентагону щодо використання ЗСУ американської зброї для нанесення ударів по російській території не змінилася.
"Українці можуть використовувати допомогу, що надається США в галузі безпеки, для захисту від транскордонних атак, тобто для вогню у відповідь. Але що стосується далеких, глибоких ударів по Росії, то наша політика не змінилася", - підкреслив представник Пентагону.

Президент України Володимир Зеленський у понеділок знову закликав країни Заходу зняти обмеження щодо використання далекобійної зброї для ударів по території Росії. Ця заява була зроблена після того, як у ніч на понеділок Росія завдала великомасштабних ударів по Україні, застосувавши понад сто ракет і близько сотні безпілотників. Удари було завдано по критичній для цивільного населення інфраструктурі.

Своєю чергою, видання Politico повідомляє, що Київ готується представити Вашингтону список цілей у Росії, якщо Білий дім зніме обмеження на використання американської зброї. Видання з посиланням на трьох осіб, знайомих із ситуацією, пише, що міністр оборони України Рустем Умеров та радник офісу президента України Андрій Єрмак цього тижня відвідають Вашингтон і планують і представити список потенційних цілей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics