Close button

ППО збила 27 "Шахедів", ще кілька безпілотників спостерігаються на півночі – Повітряні сили

ППО збила 27 "Шахедів", ще кілька безпілотників спостерігаються на півночі – Повітряні сили
Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook

У ніч на 6 вересня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed, а також двома ракетами. Сили протиповітряної оборони збили 27 "Шахедів", ще 8 дронів були локаційно втрачені, один – полетів на окуповану територію. Водночас на півночі ще є кілька повітряних цілей, ймовірно дронів.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Загалом росіяни застосували 44 ударні БпЛА типу Shahed, які запустили з районів Курська, Приморсько-Ахтарська (РФ) та мису Чауда (окупований Крим). Також окупанти вдарили однією керованою авіаційною ракетою Х-59 та однією протирадіолокаційною ракетою Х-31П із повітряного простору Луганської та Брянської областей.

"В результаті протиповітряного бою станом на 8.00 збито 27 ударних БпЛА. 8 безпілотників – локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ), один БпЛА повернув у напрямку окупованої Донеччини.
Ще кілька повітряних цілей (ймовірно ударні дрони) спостерігаються в повітряному просторі на півночі. Бойова робота триває!", – йдеться в повідомленні.

Цієї доби протиповітряна оборона працювала у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics