Close button

ВАСИЛЬ

ВАСИЛЬ

У перший день липня на міжбанківському валютному ринку відчувається нестача валюти, повідомляє Курс Украины.

Експортери, яким напередодні Казначейство компенсувало ПДВ у сумі понад 5 млрд. гривень, не поспішають сьогодні розлучатися з валютною виручкою. Ті ж, хто сьогодні вийшов з продажем, не поспішає віддавати і намагається продати якомога дорожче. Великих продавців (Втім, як і великих покупців) на ринку сьогодні немає. "Нафтогаз України", схоже, вже продав необхідний обсяг валюти: сьогодні його не видно.

Дефіцит валюти призвів до того, що котирування виросли на 13 копійок в порівнянні з ціною закриття вівторка, сягнувши позначки 26,83/26,87 гривень.

Ціна готівкового долара у київських обмінниках зростає слідом за безготівковими доларом. Ще вранці в столиці долар продавали по 26,70-26,71 гривень, а після обіду - вже по 26,75-26,77 гривень. Як бачимо, Готівковий долар на даний момент коштує дешевше, ніж безготівковий.

Європейська валюта на FOREX зробила чергову спробу зниження. О 14:34 вартість євро опустилася до 1,1185 долара за євро. У столиці євро після обіду продають по 29,90 гривень.

Російський рубль в світі торгується біля позначки 71 рубль за долар.

Київські оптові обмінники розширили до трьох копійок діапазон цін на рубль: рубль продають за 3,77-3,80 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics