Close button

Туреччина жорстко відреагувала на рішення французького Сенату

Туреччина жорстко відреагувала на рішення французького Сенату

Читати новину російською мовою, повідомляє Европейская правда.

МЗС Туреччини назвало комічним заклик Сенату Франції до виведення азербайджанських військ з Нагірного Карабаху, який міститься у резолюції щодо визнання регіону.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини, повідомляє "Європейська правда".

Турецьке міністерство назвало рішення французьких парламентарів "черговим показником ігнорування елементарних норм міжнародного права і принципів справедливості на догоду внутрішньополітичним інтересам".

"Твердження, що містяться в документі на адресу Туреччини, також позбавлені будь-якого сенсу. Рішення Сенату Франції розкриває справжні причини, за якими країни-співголови Мінської групи ОБСЄ до сьогодні навіть не намагалися врегулювати нагірно-карабахський конфлікт", - йдеться в заяві.

Читайте также: Азербайджан требует исключить Францию из Минской группы

МЗС додало, що рішення Сенату Франції не має ніякого обгрунтування і є далеким від здорового глузду.

"Туреччина сподівається, що Париж нарешті винесе правильні уроки з 30-річного конфлікту, і зможе сприяти забезпеченню стабільності на Південному Кавказі. Для цього достатньо враховувати реалії сьогоднішнього дня і не відходити від букви міжнародного права", - підкреслили в МЗС Туреччини.

Нагадаємо, верхня палата парламенту Франції проголосувала в середу, 25 листопада, за резолюцію щодо визнання Нагірного Карабаху. Резолюція не має законодавчої сили і носить рекомендаційний характер.

В Азербайджані, який Туреччина підтримує у карабаському конфлікті, резолюцію назвали "не більш ніж клаптиком паперу".

Новини

Популярні теми форуму

analytics