Close button

"Помаранчева" зона розширюється і арешт трубопроводу Медведчука - головне за 17 березня

"Помаранчева" зона розширюється і арешт трубопроводу Медведчука - головне за 17 березня

Тільки 4 області України не потрапили в "помаранчеву" або "червону" зони, Іран опублікував звіт про збиття українського літака, суд прийняв рішення про арешт нафтопроводу Медведчука, Кабмін звільнив главу "Укрзалізниці", з'явилося опитування про готовність українців до вакцинації, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 17 березня - читайте далі.

В Україні за добу 6 регіонів потрапили в "помаранчеву" зону, і тепер "небезпечна" зона поширюється на 16 областей і місто Київ. У 10 регіонах госпіталізація хворих коронавірусом вище норми. Таким чином, в "жовтій" зоні залишилися тільки Дніпропетровська, Кіровоградська, Рівненська та Харківська області.

Іран опублікував остаточний звіт про збиття українського пасажирського літака у січні 2020 року. Головною причиною катастрофи іранська сторона назвала помилку оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як "ворожу ціль".

Вищий антикорупційний суд відхилив апеляцію "ПрикарпатЗахідтранс" на рішення суду, яким було накладено арешт на частину нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" і все майно компанії. На час розслідування перерахована власність перебуває в управлінні Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів

Кабінет Міністрів України достроково припинив повноваження голови "Укрзалізниці" Володимира Жмака і призначив виконувати обов'язки голови правління державного підприємства Івана Юрика. Раніше Юрик вже перебував у статусі в.о. голови "Укрзалізниці" до призначення Жмака.

Київський міжнародний інститут соціології провів дослідження, в якому з'ясував ставлення українців до вакцинації. Тільки 33% населення України готове вакцинуватися від COVID-19 в найближчі місяці, а 61%, в свою чергу, не хочуть. Головною причиною небажання робити щеплення - недовіра до вакцини, яка зараз використовується в Україні.

Міністерство охорони здоров'я відповіло за яких обставин можна захворіти коронавірусом після щеплення. За заявою МОЗ, сама по собі вакцина не може викликати захворювання, але існує можливість підхопити COVID-19 під час того, як виробляється імунітет.

Пантелеймонівський монастир УПЦ МП огорожує парканом парк загальнодержавного значення "Феофанія". Парк входить до складу природно-заповідного фонду України і перебуває під особливою охороною. В "Інституті еволюційної екології НАН України", який розпоряджається територією парку, повідомили, що територія, яка викликала ажіотаж в соцмережах, належить монастирю вже давно.

Син колишнього власника телеканал "1 + 1" Олександр Родянський претендує на посаду члена наглядової ради "Ощадбанку". Про це стало відомо з його декларації, яку зареєстрували в реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції. Раніше Родянський працював за сумісництвом на громадських засадах на посаді головного економічного радника прем'єр-міністра України і радника Офісу президента України.

Кабінет Міністрів України пропонує внести зміни до Трудового кодексу. Серед змін варто виділити заборону роботодавцям в оголошеннях вказувати дискримінаційні вимоги, відмовляти в прийомі на роботу без аргументації та дозвіл на підписування колективних договорів з фізособами-підприємцями.

Католицькі священики, які ведуть кампанію непокори проти Папи Римського, вирішили кинути виклик Ватикану і заявили, що продовжать благословляти одностатеві пари всупереч церковним наказам.

Новини

Популярні теми форуму

analytics