Close button

США ввели нові санкції проти "Північного потоку - 2"

США ввели нові санкції проти "Північного потоку - 2"

У західних ЗМІ повідомляється, що США ввели чергові санкції проти російських організацій і суден, які беруть участь в проекті "Північний потік - 2".

"Північний потік - 2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік в обхід України від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

За інформацією Bloomber , адміністрація президента США Джо Байдена має намір накласти, але тут же скасувати санкції проти швейцарської компанії Nord Stream 2 AG, що контролює будівництво російського газопроводу "Північний потік - 2.

У CNN повідомлялося, що Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив :

"У національних інтересах США призупинити виконання санкцій проти Nord Stream 2 AG, його глави Маттіаса Варніга і корпоративних працівників Nord Stream 2 AG".

У той же час ряд сенаторів США внесли в конгрес законопроект, покликаний відновити санкції проти компаній, що будують газопровід «Північний потік-2.

Як повідомляє Курс України , Верховна Рада закликала конгрес США ввести санкції проти всіх учасників будівництва газопроводу "Північний потік-2". За відповідне звернення до Конгресу США (проект постанови №5520) проголосували 292 народних депутата на пленарному засіданні в п'ятницю, 21 травня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics