Перейти до вмісту

Vdio

Форумчанин
  • Публікації

    138
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Vdio


  1. добрый день брал кредит под залог квартиры в крыму платил вовремя в кредо банке теперь говорят можно неплатить так как мы в россии. и паспорта и риестры все российское ... подскажите че делать.

    Добрий вечір!

    По суті:

    На сьогоднішній день Банки стоять над дилемою стосовно кредитного портфелю в Криму:

    1. Йти на поступки позичальнику щодо дострокового погашення кредиту (точно знаю, що такі програми пропонують Дельта Банк; УкрСиббанк; Укрсоцбанк);

    2. Продаж портфелю колекторам, що будуть працювати під юрисдикцією РФ.

    3. Невиключена комбінація п.1. та п.2.;

    Гроші не знають територіальних кордонів, а кредитний портфель -це гроші; жодна фінансова установа просто так це не залишить -питання ціни.

    Тому моя рекомендація, в жодному разі не залишайте ситуацію на самотік; йти домовлятись з Банком про дисконт, чи не платити кредит -рішення приймати тільки Вам.

     

    ЗИ Можна ще ряд моментів прописати, але не хочу втягуватись в політдискусію. 

    Да, позвонили и предложили. Видимо это связано с уходом Укрсиба из Крыма.

     

    УкрСиб повністю не виходить; будуть працювати 5 відділень, правда тільки на прийом кеша. Дана пропозиція дійсна тільки на кримський портфель. Кращих ніж запропонували Вам умови в ближчому майбутньому не буде. Тому варто Вам задуматись.

    мо это связано с уходом Укрсиба из Крыма.

    • Подобається 1

  2. Писал типичный работник банка. Большая часть из написанного чистый блеф. Выезд за границу банки не могут заблокировать. Любой юрист легко это опротестует. Также, можно не платить ничего с заработной платы. А про смену телефона - это вообще смех. Нужно издеваться над ними при каждом их звонке. Мои коллекторы уже прячуться от меня, а не я от них. 

    Добрий день, вдячний Вам, що Вас " зачепило". Був би радий почути Вашу історію, поділіться будь-ласка досвідом? Багатьом дочитувачам, в тому числі і мені, буде цікаво дізнатись  як Ви і якими методами уникаєте виконнання взятих на себе зобовязань? 


  3. Добрий день, сьогодні на МБ ми вже бачили Біди нище 11 грн, а саме 10,85 грн; після чого вийшов Ощад з купівлею в 11 грн (інфо з сусіднього форуму) і МБ відскочив від цієї позначки: виходить бажаючих купляти вище 11 не так багато на МБ; виходить не всі повірили в відскок після стрімкого падіння -тому НБУ використовує свого сателіта щоб в це всі повірили. Враховуючи це, схиляюсь до варіанту що замість відскоку вверх можемо піти ще на 30-40 коп. в низ ІМХО (зауважте мб завжди  реагує протилежно бажанню та прогнозам більшості).

    • Подобається 3
    • Не подобається 1

  4. Добрий день. Цікаво було б дочекатись сьогоднішніх обємів на МБ.

    -1- Якщо цифри на рівні квітневих тобто 200-400 млн дол, то можна говорити про два фактори:

    1. продавці вважають що відкат штучний, і не вірять у спад; 

    2. покупці ще не готові купляти валюту по такому курсу; чекають нижчого рівня; адже обєми  на МБ впали фактично коли ми переступили планку в 11 грн;

    тому можна чекати подальше просідання курсу, поки перші не повірять, а других влаштує ціна

    -2- Якщо обєми виросли до рівня березня : 600-700 млн дол, можна говорити про певний баланс попиту та пропозиції, отже маємо локальне дно.

    • Подобається 1

  5. Доброго времени суток!

    Подскажите, а правда, что были случаи когда выигрывали в судах пересчет долларовых кредитов по курсу 5? Уже хотя бы по 8 платить.

    У нас машина в кредите с 2008, остался 1 год, но уже просто невмоготу. Брали с платежом 2000 грн, а сегодня 7000 насчитали!!!!!!!!!!!!  :blink:

    Добрий вечір. В моїй практиці такого не було; практика подачі в суд стосовно перерахунку мала місце в період 2009-2010р, проте інформацію про отримання позитивного результату для клієнта я не чув.

    По Вашій ситуації важко щось порадити, основну частину боргу Ви вже сплатили, ринкова вартість заставного майна (машини) однозначно більша залишку по кредиту, тому на серйозні поступки Банк  точно не піде.

    У Вашому випадку, щоб зменшити навантаження я б порекомендував пролонгувати договір на 12-18 місяців, з перерахунком графіку -це дозволить зменшити платіж майже в двічі.


  6. С вами не согласен . 11- 11.50 это вполне адекватный курс на состояние нашей экономики 

    Не буду з Вами сперечатись, можливо схильний погодитись з Вашим баченням. На те й називають  курс ринковим, бо він має формуватись законами ринку. Проте в нашій ситуації, все інакше: правила гри міняються в процесі ігри; хоча з сторони виглядає, що ніяких правил не має.


  7. У меня вот вопрос к знатокам.

    Перед тем как откатится необходимо нужным банкам или банку слиться по максимальному курсу. А кто сможет выкупить по такому курсу да и еще очень большую сумму, изходя из того что с каждым днем на мб скудные объемы?или слив идет пересичным?

    Добрий день, "пересічні " просто так зайти на МБ не можуть, проте частково попит для цього створюють на МБ через Банки:

    -1- повернення депозитів

    -2- погашення валютних кредитів в межах більше екв. 15000 грн

    -3- частково тиск створюють імпортери (по платежах які вже неможна перенести)

    ІМХО: переварити такий обєм зможе тільки: а) вихід з українського ринку інвестора, що виводить капітал; б) держмонополія (варіантів багато, але вони на моє скромне бачення носять ознаку , що підпадає під статті КК України)


  8. Добрий день, в звязку з останніми подіями на МБ (хоча за останні тижні ми мало змогу спостерігати тільки ріст день в день, тому мабуть -системними діями), хотів би висловити своє ІМХО:

     

    Ми, дочитувачі форуму чудово розуміємо хто (НБУ +Ко); для чого (отримання профіту) розганяє курс на МБ.

    Своїми діями організатори досягли значних успіхів: МБ на 15.07: 12,90-13,20 ( не знаю правда чи досягли результату), проте в цього тріумфу є і побічний ефект:

    1. імпорт став;

    2. бажаючих купити валюту за будь-яку ціну не має, що в свою чергу відображається на об'ємах торгів, сьогодні вони становили в районі 150 млн (інфо з інших сайтів);

    3. ціни на товари пропорційно підросли (доречі не тільки на імпорт, а й на продукцію нашого виробництва)... що ж пересічні на грані "бунту".

     

    Отож, склалась ситуація коли необхідно:

    1.  пояснити куди і за скільки часу ми дойдемо (формат типу що країна на грані дефолту не пройде, адже всі очікували "покращення вже сьогодні", ну реально не настільки :гривня з січня девальвувала  на 57,86% (за базовий  брав курс НБУ 7,993),

    2. даний "феномен" звичайно можна списати на "папередніків"

    3. керманичам необхідно також показати, що зараз вони контролюють ситуацію, і при владі знаходяться професіонали, тому буде прийнято ряд заходів що стабілізують курс  -думаю що вони вибируть саме цей варіант, тому в найближчому майбутньому очікую адміністративне втручання НБУ:

    3.1. введення мораторію на гривневі депозити -пояснення формату: пересічні своїми діями тиснуть на ринок :)

    3.2  Різного роду Постанови, формату №202 від 07.04, тільки з конкретними "винуватцями" що провокують та стимулють своїми спекуляціями курс.

    • Подобається 5
    • Не подобається 1

  9. Курс НБУ на 10.04

     

     

    Офіційний курс гривні до іноземних валют 10.04.2014 doubleArrow.gif 100 Доларів США 1261.7898 100 Євро 1740.5129 10 Російських рублів 3.5296
    1x1.gif
     
    Хоча обєми на МБ, сьогодні однозначно побють рекорд 2014р -будуть мабуть найменші. (ІМХО)

  10. Привет всем. Моя семья также имеет кредит с 2007 года. В последний раз в банке сказали, что они как бы ничем помочь не могут, никаких поблажек нет... посоветовали писать письма в НБУ с просьбами решить этот вопрос на высшем уровне... Может на форуме есть юристы которые бы написали шаблончик такого письма или коллективное письмо от добросовестных долларовых заемщиков с просьбой как то посодействовать, а народ бы коллективно подписался... Ведь даже в прошлый кризис доллары для кредитов продавали по льготному курсу, хоть бы так банковская система взяла на себя часть ответственности и расходов за рост курса... Ведь реально тянуть кредит уже оч сложно... Кто-то по ТВ говорил что-то по поводу подобия государственного субсидирования заемщикам... насколько такие схемы реальны? Хотелось бы услышать юристов и давайте реально писать какие то петиции, без этого крики заемщиков никто не услышит, а "спасение утопающих... " сами знаете..

    Еще... несколько дней назад появилась информация о том, что с 1 мая оплату кредитов можно будет производить в гривнах... видимо опять же задача банков снизить спрос на долары, да и налог на покупку долара не надо будет платить. Что еще означает этот закон? кто может объяснить по человечески что для заемщиков означает разрешение платить гривной? кто что знает об этом?

    Добрий день, не все так просто:

    1. дану річ прописано в Постанові НБУ №182 від 31.03.2014р. п.5

    http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/v0182500-14

    2. Також розяснення є в Прес-релізі НБУ від 03.04.2014р, останній абзац

    http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=6627087&cat_id=55838

    з Вашого дозволу процитую:

    Разом з тим з метою уникнення валютних ризиків уповноваженим банкам рекомендовано вжити заходів щодо зміни валюти виконання зобов’язань за кредитами, наданими в іноземній валюті, на національну валюту."

    Тобто, рішення приймає сам Банк, якщо воно йому потрібне, плюс на своїх умовах. Доречі схеми рефінансування в гривню в Банках вже є; про це вже я писав.

    3. На рахунок рекомендацій, що Вам дали в "Банку", реально це "бред", Вас просто "від футболили". Так робота не проводиться. ІМХО.


  11.  

    Так Моцарт об этом и твердит ,что большой банк или банки сливают а НБУ покупает .Неужели не пончтно.Читайте внимательно.

     

    Мабуть, ми з Вами порізному розуміємо :) . Де написано, що НБУ, хоть щось купив на МБ?


  12. А чому тоді Коломойский з Кубівим не зупинять цей ріст,вони не можуть і не хочуть, правильно, потрібні люди ще на цьому і зароблять. Я не сказав, що курс стане 15-17, в моєму розумінні ріст буде макс.12-13, потім однозначно відкат .  Згадайте попередні роки було 2-3 грн. стало в 2004 -  5 грн. (ріст 60%), 2008 - став 8 грн. (ріст 60%), 2014 ситуація критична , Україна в найгіршому ,політичному і економічному становищі, за всі роки незалежності,я сам не хочу ,щоб долар був дорогим , але 8 грн. +60% = 12.80 грн.,чи не так. В кращому разі ,курс в поточному році,  становитиме  -11 грн.,а це що ми хочемо 8-10 ,можна тільки мріяти , тільки щоб  не вище 12 і далі . 

    Повірте можуть, і ситуацію думаю контролюють. НБУ за лютий і початок березня видав 5 млрд грн підтримки  Приватбанку, до кінця березня ще 4 млрд грн; ще ряду інших банків: Дельта, Фідо, держбанки. А тепер представте ця сума пішла на МБ, за неї купилась валюта по 9,2 і до ...11,0. Тепер весь цей об'єм потрібно злити, а це виявилось набагато складніше ніж скупляти. Якось так.

    • Подобається 3

  13. Виртуозно съехали. Значит Вас не правильно поняли? Все вопросов больше задавать не буду, все понятно.С уважением.

     

    Тю на Вас. С чего съехал ? С прогнозом того, что покупки опустят, я ошибся. Признаю. 

    Я ожидал сюрприза от НБУ - но не думал, что будет ТАК. Я думал, они ВНИЗ сыграют.

     

    Судя по тому, что они делают, похоже, готовятся выкупить у кого-то по 11,60.

     

    Кто-то очень грамотно описал сегодня, что "кому-то надо слиться. И пока ОН не сольется... курс будут задирать вверх".Похоже, что покупателей по такой цене недостаточно. Вот НБУ и вышел ... с "новым" курсом на уровне офферов(не бидов!). Если сегодня не напишут, что "НБУ выкупил сколько-то млн...." - то я ровным счетом ничего не понимаю...

    Вот НБУ и вышел ... с "новым" курсом на уровне офферов(не бидов!). Если сегодня не напишут, что "НБУ выкупил сколько-то млн...." - то я ровным счетом ничего не понимаю...

    Моцарт маю питання:

    Попит, підняттям ціни не стимулюють; ринок напротязі 2-х тижнів показав, що не готовий працювати/купувати дорогу валюту (слава Богу в нас поки що"ринкова економіка", і заставити адмінметодами купляти не має можливості). Паніка, що виникне на ринку в результаті дій НБУ не зможе з акумулювати великі об'єми (ІМХО), ріст об'ємів частково буде, проте носитеме короткостроковий ефект. Тому виникає питання : "Хто буде цим покупцем, що зможе з'їсти великий об'єм та ще й по високій ціні? Можливо НБУ, Держбанки, дермонополії? Яке Ваше бачення? 

    • Подобається 3

  14.  

     

    Интересно, здесь много думающих (и думающих, что они "думающие") людей. 

    Может кто-то объяснить (рассказать) , ЗАЧЕМ НБУ это сделал? 

    Реально варіантів як в "1001 ніч", проте прагматичних та логічних "0"

    Один з таких, в пятницю піднімаємо оф курс, є два дня всім пережувати і "зрозуміти" що це ще не кінець, а тільки початок, як наслідок ріст попиту, - походу фінальна частина п'єси "Завтра буде дорожче"  ІМХО


  15. сколько НБУ на завтра?

    "Я ще не отримав дзвінка з Дніпропетровська!" С.І.Кубів  :)

     

    Доречі, в Постанові № 180 від 31.03.2014р нічого не сказано про 12.00 (тобто час встановлення курсу)

    http://www.ukurier.gov.ua/uk/articles/pro-vnesennya-zmin-do-polozhennya-pro-vstanovlenny/

    Це є в прес-релізі НБУ

    http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=6629632&cat_id=55838

     

    Стоп є курс НБУ:на 04.04.2014

    100 Доларів США 1160.1102 100 Євро 1597.5878 10 Російських рублів 3.2665
    • Подобається 2

  16. Если продолжить:

    -  корр счета(гривневая  ликвидность банков) увеличиваются (средняя от 20 до 28-30 млрд; выше =избыток),

    - обьемы межбанка падают (год назад за день около 1 млрд,сейчас с двухдневными заявками - 400).

    Значит банки не хотят с лишней гривней выходить на МБ  и покупать  по такому курсу.

    З Вашого дозволу UncleB, та виходячи з Вашого висновку хотів би висловити наступну думку:

    На момент об'єми на МБ малі в звязку з тим, що не багато бажаючих придбати по такому курсу (кожен хто має можливість переносить заявки на наступні дні); на малих об'ємах легше підняти курс вверх, що ми і бачимо цього тижня, проте сам факт росту не вирішує основної задачі основного гравця на МБ : продати об'єм валюти (який заплановано -не знаю) по дорожче; тому вважаю що зміна тренду відбудеться лиш тоді коли ця задача буде виконана.

    А що ж нам для цього потрібно? Потрібний покупець на МБ який викупить цей об'єм валюти не дивлячись на курс, тому спробую припустити, що таким може бути:

    1. Російський інвестор, якому оперативно (з різних обєктивних причин) потрібно це зробити

    2.Хм.. Нафтогаз України (всі памятають які качелі були на МБ, коли наш гігант виходив в минулому періоді?). Якщо це зроблять, ну я тоді не знаю...як на мене це буде злочином, що підпадає під статі КК України, як держзрада та завдання шокди в особливо великих розмірах. 

    Що Ви думаєте на це?

    • Подобається 4

  17. Было бы не плохо если бы Вы еще и достойные аргументы привели.А так это просто треп.С уважением 

     

    Добрий день, не зміг промовчати

    1. Димунька, де хоч один Ваш прогноз з аргументами чи фактами, може ось цей:

     Написано Димунька на 31 Март 2014 - 17:28

    Добрый вечер всем. Паники никакой нету и быть не может паника будет когда курс будет 16 а он скорее будет чем нет недолго конечно скинут до 13 . Ниже 13 врядли опустится .Вспомните 2008 год тогда девальвация составила 60% а на пике все 100% ,помните 5,05 потом 8 потом 10 и откат к 8 снова. История имеет свойство повторятся просто цифры немного разные а так сценарий один.С уважением.

    2. Більшість дочитувачів та учасників форуму саме тут, оскільки Моцарт тут (моє припущення); і навіть як би Він (Моцарт) тут і не аргументував і не наводив фактів, кількість учасників не зменшилась.
    3. На протязі останього місяця Моцарт аргументує кожен крок, хоч міг би це не робити; не полінуйтесь погортати сторінки.
     
    ЗІ. Димунька за свої слова портібно відповідати, тому очікую від Вас хоч один аргументований прогноз.
    З повагою.
     
    • Подобається 7
    • Не подобається 2

  18. Подскажите есть ли возможность легально выйти из финансового поручительства, может как то по договоренности с банком? Или еще какая нибудь схема?

    Знаю лишень два варіанта:

    1. В судовому порядку. Ви, як фінансовий поручитель є особою, що несе солідарну відповідальність по кредиту разом з позичальником. Тому будь-які зміни, що будуть вноситись в умови договору (підняття % ставки, лонгація, збільшення ліміту кредитувння тощо), тобто що погіршують чи збільшують Ваше зобовязання, мають вноситись тільки з Вашої згоди . В період 2008р-2010р на це як правило ніхто не звертав. Тому якщо у Вас саме такий випадок, -вперед у суд,  можете бути впевнені, що закон на Вашому боці (можливість дуже висока).

    2. Домовитись з Банком. Реально -це зробити буде важко, але можна. Взамін Банк захоче іншого поручителя (платоспроможного не на словах), чи запросити додаткове забезпечення.


  19. Межбанк открылся в целом чуть ниже,  чем закрылся вчера. Как следствие, если большинство сделок прошли утром, то и средневзвешенный курс мог быть на эти почти две копейки меньше. Так что, если я правильно понимаю логику НБУ (устанавливать курс по средневзвешенному за день), то в целом ничего криминального в его действиях нет ;)

    Основні об'єми з'явились ближче до обіду з 12.00; основні угоди проходили в межах 11,40-11,45 грн за дол (інфо з сусідніх форумів); тому не все так просто і прогнозовано. Можливо НБУ дає зрозуміти, що все "пора і міру знати". Плюс Постанова №180, що мала б почати діяти 04.04.2014 (хочу зауважити, може почати діяти і пізніше, адже набирає чинності з дня її офіційного опублікування в газеті «Урядовий кур’єр») Наскільки розумію, в ній говорится про дату встановлення оф.курсу НБУ, а не про дозвіл змінювати курси Банками напротязі дня (треба чекати розяснень).


  20. А правдали если долг по кредиту привышает 10 прожиточных минимумов, у банка появляется возможность подавать в суд, на продажу недвижимости , даже если эта недвижимость небыла заложена.Действует ли в нашей стране закон о защите детства, если прописаны маленькие дети, имеет ли право банк лишить их последнего жилья?В каких случаях это может быть возможным, а в каких нет?

    1. Якщо є борг (не має різниця розмір), то кредитор має право використати всі інструменти передбачені чинним законодавством, Обмеження що Ви зазначили -є, тільки вони не так трактуються: п.10 ст 11 З-ну України "Про захист прав споживачів"  http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1023-12

    2. Так, діють. Банк не має такого права, таке рішення може прийняти тільки суд (тут є нюанси юридичного характеру, тому Вам варто проконсультуватись з юристом).


  21. Не надо нести ответственности. Надо отвечать кидком на кидок..Око за око -зуб за зуб.

    Останнім  часом доводилось чути, та навіть читати на даному форумі заклики формату: «Набрати кредитів в Банках та кинути, вони ж нас кинули» і т.д.

    Систему не можна обманути/ кинути, її можна лиш зламати. Тому, кожен хто хоче спробувати себе в ролі безпосереднього учасника  заклику, перед  тим як прийняти рішення, хай дасть собі відповідь на наступні питання:

    1.Чи готові Ви в подальшому не мати на собі зареєстрованого жодного рухомого чи нерухомого майна? Адже в процесі повернення  боргу на нього буде накладено арешт, з подальшою реалізацією через  «прозорі» та «чесні» торги.

    2. Ви плануєте  працювати в подальшому не офіційно? Адже на виконання рішення суду по стягненню боргу виконавець може стягувати борг з Вашої з/п (правда в певних межах). А як же пенсія?

    3.Ви не плануєте надалі співпрацювати з Банками, користуватись продуктами Банків? Рахунки, депозити для Вас будуть табу, адже на них (як і на свіжо відкритті) буде накладено арешт за рішенням суду. Це стосується як фізосіб, юросіб так і СПД.

    4. Ви плануєте все життя пробути в Україні, і навіть наміру не мали виїжджати за кордон? Адже, якщо виконавець вирішить, що Ваша відсутність буде мати негативний характер для виконання стягнення, то може ініціювати заборону на виїзд через суд.

    5. Чи готові Ви кожен місяць міняти номер телефону, переховуватись дома? Тут я думаю можна і без коментарів.

    6. А як же репутація? Розумію найдеться багато людей яким це поняття …. Проте повірте, є люди для яких слово «репутація» не просто дзвін.

    І таких запитань, кожен собі може поставити ще з десяток, перед тим як прийняти рішення.

    Тому перед тим як подумати необхідно вислухати; перед тим як зробити –подумати. Головне не переплутати порядок. :)

    • Подобається 1
×