Перейти до вмісту

Vdio

Форумчанин
  • Публікації

    138
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Vdio

  1. Добрий день, сама назва гілки багато про що говорить. В зв'язку з девальвацією гривні, та новими «антикризовими» ініціативами Уряду проблема обслуговування кредитів на момент стає знову актуальною. Мені здається, що додатковим елементом, що вплине на якість обслуговування боргу в теперішньому періоді до вже «стандартних»: ріст курсу по відношенню до гривні та спад реальних доходів; стане безробіття – даний показник в минулому періоді значного значення не відігравав… Тому в даній гілці форуму пропоную ділитись своїм баченням , реальними кроками виходу з ситуації; також би просив ділитися інформацією стосовно програм лояльності Банків в яких Ви обслуговуєтесь по погашенню боргу. ЗИ Проблеми потрібно вирішувати, а не втікати від них, як каже народна мудрість: «Борг не гуде, але спити не дає»
  2. Добрий вечір! По суті: На сьогоднішній день Банки стоять над дилемою стосовно кредитного портфелю в Криму: 1. Йти на поступки позичальнику щодо дострокового погашення кредиту (точно знаю, що такі програми пропонують Дельта Банк; УкрСиббанк; Укрсоцбанк); 2. Продаж портфелю колекторам, що будуть працювати під юрисдикцією РФ. 3. Невиключена комбінація п.1. та п.2.; Гроші не знають територіальних кордонів, а кредитний портфель -це гроші; жодна фінансова установа просто так це не залишить -питання ціни. Тому моя рекомендація, в жодному разі не залишайте ситуацію на самотік; йти домовлятись з Банком про дисконт, чи не платити кредит -рішення приймати тільки Вам. ЗИ Можна ще ряд моментів прописати, але не хочу втягуватись в політдискусію. УкрСиб повністю не виходить; будуть працювати 5 відділень, правда тільки на прийом кеша. Дана пропозиція дійсна тільки на кримський портфель. Кращих ніж запропонували Вам умови в ближчому майбутньому не буде. Тому варто Вам задуматись. мо это связано с уходом Укрсиба из Крыма.
  3. Добрий день, вдячний Вам, що Вас " зачепило". Був би радий почути Вашу історію, поділіться будь-ласка досвідом? Багатьом дочитувачам, в тому числі і мені, буде цікаво дізнатись як Ви і якими методами уникаєте виконнання взятих на себе зобовязань?
  4. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Добрий день, сьогодні на МБ ми вже бачили Біди нище 11 грн, а саме 10,85 грн; після чого вийшов Ощад з купівлею в 11 грн (інфо з сусіднього форуму) і МБ відскочив від цієї позначки: виходить бажаючих купляти вище 11 не так багато на МБ; виходить не всі повірили в відскок після стрімкого падіння -тому НБУ використовує свого сателіта щоб в це всі повірили. Враховуючи це, схиляюсь до варіанту що замість відскоку вверх можемо піти ще на 30-40 коп. в низ ІМХО (зауважте мб завжди реагує протилежно бажанню та прогнозам більшості).
  5. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Добрий день. Цікаво було б дочекатись сьогоднішніх обємів на МБ. -1- Якщо цифри на рівні квітневих тобто 200-400 млн дол, то можна говорити про два фактори: 1. продавці вважають що відкат штучний, і не вірять у спад; 2. покупці ще не готові купляти валюту по такому курсу; чекають нижчого рівня; адже обєми на МБ впали фактично коли ми переступили планку в 11 грн; тому можна чекати подальше просідання курсу, поки перші не повірять, а других влаштує ціна -2- Якщо обєми виросли до рівня березня : 600-700 млн дол, можна говорити про певний баланс попиту та пропозиції, отже маємо локальне дно.
  6. Добрий вечір. В моїй практиці такого не було; практика подачі в суд стосовно перерахунку мала місце в період 2009-2010р, проте інформацію про отримання позитивного результату для клієнта я не чув. По Вашій ситуації важко щось порадити, основну частину боргу Ви вже сплатили, ринкова вартість заставного майна (машини) однозначно більша залишку по кредиту, тому на серйозні поступки Банк точно не піде. У Вашому випадку, щоб зменшити навантаження я б порекомендував пролонгувати договір на 12-18 місяців, з перерахунком графіку -це дозволить зменшити платіж майже в двічі.
  7. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Не буду з Вами сперечатись, можливо схильний погодитись з Вашим баченням. На те й називають курс ринковим, бо він має формуватись законами ринку. Проте в нашій ситуації, все інакше: правила гри міняються в процесі ігри; хоча з сторони виглядає, що ніяких правил не має.
  8. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Добрий день, "пересічні " просто так зайти на МБ не можуть, проте частково попит для цього створюють на МБ через Банки: -1- повернення депозитів -2- погашення валютних кредитів в межах більше екв. 15000 грн -3- частково тиск створюють імпортери (по платежах які вже неможна перенести) ІМХО: переварити такий обєм зможе тільки: а) вихід з українського ринку інвестора, що виводить капітал; б) держмонополія (варіантів багато, але вони на моє скромне бачення носять ознаку , що підпадає під статті КК України)
  9. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Добрий день, в звязку з останніми подіями на МБ (хоча за останні тижні ми мало змогу спостерігати тільки ріст день в день, тому мабуть -системними діями), хотів би висловити своє ІМХО: Ми, дочитувачі форуму чудово розуміємо хто (НБУ +Ко); для чого (отримання профіту) розганяє курс на МБ. Своїми діями організатори досягли значних успіхів: МБ на 15.07: 12,90-13,20 ( не знаю правда чи досягли результату), проте в цього тріумфу є і побічний ефект: 1. імпорт став; 2. бажаючих купити валюту за будь-яку ціну не має, що в свою чергу відображається на об'ємах торгів, сьогодні вони становили в районі 150 млн (інфо з інших сайтів); 3. ціни на товари пропорційно підросли (доречі не тільки на імпорт, а й на продукцію нашого виробництва)... що ж пересічні на грані "бунту". Отож, склалась ситуація коли необхідно: 1. пояснити куди і за скільки часу ми дойдемо (формат типу що країна на грані дефолту не пройде, адже всі очікували "покращення вже сьогодні", ну реально не настільки :гривня з січня девальвувала на 57,86% (за базовий брав курс НБУ 7,993), 2. даний "феномен" звичайно можна списати на "папередніків" 3. керманичам необхідно також показати, що зараз вони контролюють ситуацію, і при владі знаходяться професіонали, тому буде прийнято ряд заходів що стабілізують курс -думаю що вони вибируть саме цей варіант, тому в найближчому майбутньому очікую адміністративне втручання НБУ: 3.1. введення мораторію на гривневі депозити -пояснення формату: пересічні своїми діями тиснуть на ринок 3.2 Різного роду Постанови, формату №202 від 07.04, тільки з конкретними "винуватцями" що провокують та стимулють своїми спекуляціями курс.
  10. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Курс НБУ на 10.04 Офіційний курс гривні до іноземних валют 10.04.2014 100 Доларів США 1261.7898 100 Євро 1740.5129 10 Російських рублів 3.5296 http://www.bank.gov.ua/control/uk/allinfo Хоча обєми на МБ, сьогодні однозначно побють рекорд 2014р -будуть мабуть найменші. (ІМХО)
  11. Добрий день, не все так просто: 1. дану річ прописано в Постанові НБУ №182 від 31.03.2014р. п.5 http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/v0182500-14 2. Також розяснення є в Прес-релізі НБУ від 03.04.2014р, останній абзац http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=6627087&cat_id=55838 з Вашого дозволу процитую: " Разом з тим з метою уникнення валютних ризиків уповноваженим банкам рекомендовано вжити заходів щодо зміни валюти виконання зобов’язань за кредитами, наданими в іноземній валюті, на національну валюту." Тобто, рішення приймає сам Банк, якщо воно йому потрібне, плюс на своїх умовах. Доречі схеми рефінансування в гривню в Банках вже є; про це вже я писав. 3. На рахунок рекомендацій, що Вам дали в "Банку", реально це "бред", Вас просто "від футболили". Так робота не проводиться. ІМХО.
  12. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Мабуть, ми з Вами порізному розуміємо . Де написано, що НБУ, хоть щось купив на МБ?
  13. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Повірте можуть, і ситуацію думаю контролюють. НБУ за лютий і початок березня видав 5 млрд грн підтримки Приватбанку, до кінця березня ще 4 млрд грн; ще ряду інших банків: Дельта, Фідо, держбанки. А тепер представте ця сума пішла на МБ, за неї купилась валюта по 9,2 і до ...11,0. Тепер весь цей об'єм потрібно злити, а це виявилось набагато складніше ніж скупляти. Якось так.
  14. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Вот НБУ и вышел ... с "новым" курсом на уровне офферов(не бидов!). Если сегодня не напишут, что "НБУ выкупил сколько-то млн...." - то я ровным счетом ничего не понимаю... Моцарт маю питання: Попит, підняттям ціни не стимулюють; ринок напротязі 2-х тижнів показав, що не готовий працювати/купувати дорогу валюту (слава Богу в нас поки що"ринкова економіка", і заставити адмінметодами купляти не має можливості). Паніка, що виникне на ринку в результаті дій НБУ не зможе з акумулювати великі об'єми (ІМХО), ріст об'ємів частково буде, проте носитеме короткостроковий ефект. Тому виникає питання : "Хто буде цим покупцем, що зможе з'їсти великий об'єм та ще й по високій ціні? Можливо НБУ, Держбанки, дермонополії? Яке Ваше бачення?
  15. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Реально варіантів як в "1001 ніч", проте прагматичних та логічних "0" Один з таких, в пятницю піднімаємо оф курс, є два дня всім пережувати і "зрозуміти" що це ще не кінець, а тільки початок, як наслідок ріст попиту, - походу фінальна частина п'єси "Завтра буде дорожче" ІМХО
  16. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    "Я ще не отримав дзвінка з Дніпропетровська!" С.І.Кубів Доречі, в Постанові № 180 від 31.03.2014р нічого не сказано про 12.00 (тобто час встановлення курсу) http://www.ukurier.gov.ua/uk/articles/pro-vnesennya-zmin-do-polozhennya-pro-vstanovlenny/ Це є в прес-релізі НБУ http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=6629632&cat_id=55838 Стоп є курс НБУ:на 04.04.2014 100 Доларів США 1160.1102 100 Євро 1597.5878 10 Російських рублів 3.2665 http://www.bank.gov.ua/control/uk/allinfo
  17. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Інформація для роздумів http://ipress.ua/news/naybilshu_pidtrymku_vid_natsbanku_otrymav_bank_kolomoyskogo_58109.html
  18. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ріст ліквідності системи; ріст тиску на курс.
  19. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    З Вашого дозволу UncleB, та виходячи з Вашого висновку хотів би висловити наступну думку: На момент об'єми на МБ малі в звязку з тим, що не багато бажаючих придбати по такому курсу (кожен хто має можливість переносить заявки на наступні дні); на малих об'ємах легше підняти курс вверх, що ми і бачимо цього тижня, проте сам факт росту не вирішує основної задачі основного гравця на МБ : продати об'єм валюти (який заплановано -не знаю) по дорожче; тому вважаю що зміна тренду відбудеться лиш тоді коли ця задача буде виконана. А що ж нам для цього потрібно? Потрібний покупець на МБ який викупить цей об'єм валюти не дивлячись на курс, тому спробую припустити, що таким може бути: 1. Російський інвестор, якому оперативно (з різних обєктивних причин) потрібно це зробити 2.Хм.. Нафтогаз України (всі памятають які качелі були на МБ, коли наш гігант виходив в минулому періоді?). Якщо це зроблять, ну я тоді не знаю...як на мене це буде злочином, що підпадає під статі КК України, як держзрада та завдання шокди в особливо великих розмірах. Що Ви думаєте на це?
  20. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Залишки на кор/рахунках зросли до 32115,2 млрд грн, що є найбільшим показником з 03.01.2014р. http://www.bank.gov.ua/control/uk/allinfo
  21. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Добрий день, не зміг промовчати 1. Димунька, де хоч один Ваш прогноз з аргументами чи фактами, може ось цей: Написано Димунька на 31 Март 2014 - 17:28 Добрый вечер всем. Паники никакой нету и быть не может паника будет когда курс будет 16 а он скорее будет чем нет недолго конечно скинут до 13 . Ниже 13 врядли опустится .Вспомните 2008 год тогда девальвация составила 60% а на пике все 100% ,помните 5,05 потом 8 потом 10 и откат к 8 снова. История имеет свойство повторятся просто цифры немного разные а так сценарий один.С уважением. 2. Більшість дочитувачів та учасників форуму саме тут, оскільки Моцарт тут (моє припущення); і навіть як би Він (Моцарт) тут і не аргументував і не наводив фактів, кількість учасників не зменшилась. 3. На протязі останього місяця Моцарт аргументує кожен крок, хоч міг би це не робити; не полінуйтесь погортати сторінки. ЗІ. Димунька за свої слова портібно відповідати, тому очікую від Вас хоч один аргументований прогноз. З повагою.
  22. Знаю лишень два варіанта: 1. В судовому порядку. Ви, як фінансовий поручитель є особою, що несе солідарну відповідальність по кредиту разом з позичальником. Тому будь-які зміни, що будуть вноситись в умови договору (підняття % ставки, лонгація, збільшення ліміту кредитувння тощо), тобто що погіршують чи збільшують Ваше зобовязання, мають вноситись тільки з Вашої згоди . В період 2008р-2010р на це як правило ніхто не звертав. Тому якщо у Вас саме такий випадок, -вперед у суд, можете бути впевнені, що закон на Вашому боці (можливість дуже висока). 2. Домовитись з Банком. Реально -це зробити буде важко, але можна. Взамін Банк захоче іншого поручителя (платоспроможного не на словах), чи запросити додаткове забезпечення.
  23. Vdio

    Прогноз курса доллара к гривне

    Основні об'єми з'явились ближче до обіду з 12.00; основні угоди проходили в межах 11,40-11,45 грн за дол (інфо з сусідніх форумів); тому не все так просто і прогнозовано. Можливо НБУ дає зрозуміти, що все "пора і міру знати". Плюс Постанова №180, що мала б почати діяти 04.04.2014 (хочу зауважити, може почати діяти і пізніше, адже набирає чинності з дня її офіційного опублікування в газеті «Урядовий кур’єр») Наскільки розумію, в ній говорится про дату встановлення оф.курсу НБУ, а не про дозвіл змінювати курси Банками напротязі дня (треба чекати розяснень).
  24. 1. Якщо є борг (не має різниця розмір), то кредитор має право використати всі інструменти передбачені чинним законодавством, Обмеження що Ви зазначили -є, тільки вони не так трактуються: п.10 ст 11 З-ну України "Про захист прав споживачів" http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1023-12 2. Так, діють. Банк не має такого права, таке рішення може прийняти тільки суд (тут є нюанси юридичного характеру, тому Вам варто проконсультуватись з юристом).
×