Перейти до вмісту

Yura_EX

Форумчанин
  • Публікації

    12
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

50 Душка

Про Yura_EX

  • Звання
    Member
  1. Yura_EX

    Прогноз курса доллара к гривне

    А коли можна очікувати цих результатів? Хочеться сьогодні таки прийняти рішення - чи взяти поки на початку росту (відносно) чи це тимчасовий ріст і загальна тенденція <= збережеться.
  2. І сам додам відповідіна свої питання 1. Я порахував 2 тижні тому з врахуванням всіх конвертацій і вийшло на 100 левів різниція в 40 укр. копійок (!). Тобто обидва варіанти: - (1) купувати валюту (долар/євро) тут і в Болгарії міняти на леви - (2) розраховуватися гривневою карткою там (конвертація Visa + ПриватБанку) ...є абсолютно однаковими. Якщо там знімати з банкомату готівку, то теж не надто сильно переплачуєш - зовсім трошки. Але було вирішено розраховуватись всюди де можна карткою, щоб не чіпати валютні домашні резерви 2. Є багато варіантів де купити, в т.ч. і на кордоні. Але приняли рішення купити в більш-менш адекватної фірми. Обійшлась Зелена карта на 15 днів в 450 грн. 3. Румунську віньєтку можна купити і через інтернет, і на кордоні (заправки біля кордону). Болгарську лише в "офлайн" Ососбливих нюансів нема - вони бувають різних термінів (7 днів, 30 днів) - треба підлаштуватись залежно від часу свого перебування і повернення. 4.Маршрут обрали такий: (M06) Миколаїв-Стрий-(H10)-Моршин-Болехів-Долина-ГОЛИНЬ-Калуш-Франківськ-Драгомирчани-Черніїв-Марківці-Отинія-Коломия(центр)-Снятин-Чернівці-(E85)-Порубне---Siret-Grănicești-Suceava (перша об’їзна ч/з Scheia)-Falticeni-Vadu Moldovei-Roman-Horia-Bacau-Nicolar Balcescu-Adjud-Focsani-(23)-Mândreşti-Munteni-Măicănesti-Brăila (об’їзна) -(E584)- Viziru-Bărăganul-Slobozia-автобан-(A2::E81)- Feteşti-Gară (об’їзна по автобані)-Cernavodă-Constanta-Agigea-(E675)- Techirghiol – Movilita- Negru Voda---ГКПП Кардам---Йовково-(29)-Добрич(об’їзна)-Стожер-Аксаково-Варна-(Е87)-Обзор-Сонячний Берег-Поморие-Бургас-Созополь-Дюни 5. Так, є заправка ВОГ в Чернівцях з нормальним бензином. Там недалеко є ще якась ноу-нейм, але туди краще не їхати. Щасливого відпочинку!
  3. Доброго дня! Батьки планують їхати в Болгарію автомобілем (перший раз). Кілька питань виникло: 1. По темі сайту. Як на даний момент вигідно там розраховуватись: взяти євро/долари і там купити леви чи карткою ПБ? Якщо є золота картка для виплат (зарплатна) ПриватБанку, то курс по якому там будуть зніматись гривні при розрахунках в ресторанах такий як пише на сайті ПБ (курс карток)? Комісія за зняття в банкоматах я так розумію теж буде - її розмір вже в банку перепитаю. 2. Потрібна страховка на машину, я так розумію. Де її краще придбати? на кордоні чи ще десь тут, у Львові? Чи є якісь нюанси з цим? 3. І ще потрібна "плата за проїзд"- віньєтка. Її де краще купувати, скільки вона коштує і чи також якісь нюанси з цим є? 4. Хтось може їхав недавно? який маршрут оптимальний, щоб без ночівлі (двоє водіїв буде). Львів - Сонячний Берег. Скільки часу дорога зайняла у Вас? 5. Заправлятись в Чернівцях біля кордону? Бензин там нормальний? Наперед вдячний
  4. Yura_EX

    Пенсионная система

    треба не забувати про одну дуже просту істину - в нас пострадянська солідарна пенсійна система, логіка якої полягає в тому, що "працюючі зараз забезпечують тих, хто пенсіонери зараз". Теперішні пенсіонери НЕ СОБІ відкладали на старість, а фінансували тодішніх пенсіонерів. Тепер їх повинні підтримувати працюючі зараз.В цілому, я проти такої пенсійної системи - імхо, накопичувальна краща і справедливіша - скільки собі відклав на старість, так і будеш жити. Тут і мотивація присутня цивілізована. І гроші реально твої весь час, а не "общєнародниє". Але з нашими гомо совєтікус можна поступово через змішану туди переходити... По сабжу - наступний тиждень коливання 25-27, чекаю 25, щоб трошки ще вкластися в дол з грн, що назбиралася за останній час в родині.
  5. Yura_EX

    Обмен валют во Львове

    Особисто я дивлюся на finance.ua "валюта-заявки фіз. лиц". Там обираєте Львів і валюту. Сортуєте по курсу. І між "куплю" і "продам" більш-менш реальний курс. Далі залежить наскільки вам спішно. Можна отак - розміщуєте заявку 'куплю' зі своїм курсом, чекаєте годинку, якщо ніхто не дзвонить, а треба купити сьогодні - дзвоните по номерах "Продам" і домовляєтесь про курс. На зустріч краще приходити не самому. Якщо велика сума - можете домовитись з банком, щоб перевірили валюту (в касі, за невелику плату). Перераховуйте уважно гроші самостійно. Найкраще це робити в своїй машині. ПС. Я не валютчик - міняю тільки в один бік - для заощадження гривневої зп все в долар-євро.
  6. Yura_EX

    Прогноз курса доллара к гривне

    Справа в тому, що мені євро не потрібно (розкладаю яйця по корзинах). Тим більше крім основної зп в грн, додатковий дохід в мене в євро. Але зараз вільну грн хочу конвертнути в долар. Є можливість це зробити по 23.75, але через євро. При цьому мої євро мені готові поміняти на долари по 1.1. Це не замало?
  7. Yura_EX

    Прогноз курса доллара к гривне

    народ, а де глянути актуальний крос-курс долар-євро в Україні? Тобто реально за який курс можна купити долари за євро. По темі - сьогодні і до 11.03 по трохи вверех. Я вирішив не чекати, нерви дорожче. Те, що збиралось в гривні - буду купувати долари (правда є можливість по хорошому курсу тільки через євро).
  8. Yura_EX

    Прогноз курса доллара к гривне

    Хм, от думаю, ставати сьогодні оленем по 25,2 чи не ставати Таким оленятком на 500дол. (купівля, звичайно). Дно чи дно - вот в чьом вапрос
  9. Yura_EX

    Прогноз курса доллара к гривне

    І знову моїх 5 копійок В тезах. 1) можете мінусувати мене і обзивати "токадорожателем", але тим не менше жодних економічних підстав укріплення гривні я не бачу. Лише очікування траншу (який по суті не вирішить проблему курсу, або вирішить її на короткий час) 2) підстави зараз суто адміністративні - замість ринку в нас є блокування тих, хто купує - імпортерів (обмеженнями сум, перевірками угод, акредитивами), і "нагинання" на низьку ціну тих, хто продає - експортерів. По суті це продаж валюти одному учаснику - НБУ за ціну, яку він сам захоче. Як ви думаєте скільки протягнуть імпортери так? До речі, нафтотрейдери вже б'ють на сполох і навіть лякають дефіцитом пального на азс. 3) ЧР не такий вже й ринок, імхо керується кількома людьми, з якими було домовлено плавно опускати скв протягом 2 тижнів. Все рівно вони заробляють на маржі. Плюс на оленях при киданнях в крайнощі. 4) зараз це якраз той момент, коли треба "йти проти натовпу" - купувати. Питання тільки в тому, коли дно і камбек, щоб максимиально дешево затаритись зеленню. 5) випереджаючи звинувачення - я тільки ЗА падінню долара навіть до 8. Сам перевів всі грндепо в євро ще по 11 з чимось. Другий раз все, що назбирав в грн перевів в дол на 19,5. Але я прекрасно розумію, що все рівно, маючи гривневу зп - мені вигідний максимально низький курс. Тому я не "медітірую" на токадаражання, але стараюсь оцінювати ситуацію тверезо. Тому, мій прогноз - падіння долара ще деякий час. Як довго і наскільки - тяжко сказати. Особисто я частину знову назбираної валюти куплю в п'ятницю, а іншу частину або в понеділок-вівторок або за результатами дня 11 березня. Прогноз Костаса доволі реальний, як виявилось. Тільки от 25 на 15.03 може бути вже на моменті підняття після "відскоку". На квітень - менше 30 не буде. пс. трошки підзамахало надмірне використання сленгу. напр., конверт. 1) зарплата в конвертах 2) конвертаційний центр (відмивання грошей) 3) конвертація валюти і т.д.
  10. Обідаючи, слухаю засідання уряду. Сєня каже "домовимось з МВФ протягом 48 годин". Це для тих, хто чекав сьогодні посил про надходження грошенят
  11. Yura_EX

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ось і моя черга прийшла відписатись (нового "прішельца") - дуже цікавий форум, читаю кілька місяців вже. Допоміг вчасно сплавити прибувшу гривню, дякую (основна сума ще рік тому була конвертована). І тепер просто заради цікавості спостерігаю за тим, що відбувається, щоб тримати руку на пульсі і в разі раптових гривневих доходів (моїх чи родини) ефективно їх конвертувати. Раджу новачкам. По сабжу - імхо прогнози сьогодні - це майже пальцем в небо, ібо перевага політичних чинників впливу на курс занадто суттєва. А вони занадто непердбачувані. Технічний аналіз в парах, де одна із валют - гривня, на мою думку - це сучасна "кофейна гуща", на якій вимальовуються фігурки. Єдине, що можна тут обговорювати зараз - локальні відкати, їх ймовірність і величина. Але і тут, здається, без інсайдерів шанси на аргументовано "збувшийся" прогноз - мізерні. В цілому - альтернативи "будеттокадаражать", на жаль, немає. Єдине, що може змінитись - реальне припинення вогню, суттєвий транш МВФ (перевіддати + заплатити за газ + на реформи), і таки реформи. Це практино нереально з сьогоднішніми "керманичами"... шкода, що за аналогією з нашою банківською системою, цивілізована світова спільнота не може ввести ВА в проблемну Україну...
×