Перейти до вмісту

-=michael=-

Форумчанин
  • Публікації

    147
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача -=michael=-

  1. -=michael=-

    Так ли всё хреново?

    Так, там нічого не сказано про військовий стан і продовження повноважень, але 21 травня нам всім пояснять що нового президента не обрали, а отже сидітиме старий бо: І конституція в нас на паузі на жаль.
  2. -=michael=-

    Прогноз курса доллара к гривне

    Оголосивши курс "ринковим" НБУ просто створив собі інструмент якого в нього не було після 24 лютого. Якщо раніше змінити курс можна було тільки постановою НБУ і щоразу це викликало паніку та невдоволення то тепер вони можуть регулювати його щодня і якщо це робити плавно то ніхто і не помітить. Як на мене було очевидно що вони не кинуть все напризволяще адже без щоденних вливань курс полетить в космос ще до закриття першої торгової сесії. Також має бути очевидно що як тільки закінчиться західна допомога то дуже скоро і НБУ перестане наливати. Враховуючи той дисбаланс який є на валютному ринку напрямок очевидний - на північ. Просто тепер нам вказали як це буде відбуватись, а саме поступово, по копійці. Робити висновки по результатам перших двох днів передчасно. В НБУ не ідіоти сидять, вони чудово розуміють що першу психологічну хвилю треба збити і збити рішуче, а трохи згодом вони почнуть діяти.
  3. -=michael=-

    Прогноз курса доллара к гривне

    При такому курсі не працюють конверт депо, а чорний імпорт знову стає цікавішим за білий. ФОПам стає вигідно продавати валюту з рахунків і купувати на отриману гривню валюту на готівці замість тримати її на рахунках чи виводити через конверт депо. Я думаю є ще багато інших варіантів. Наприклад стають невигідні схеми з конвертацією валюти на міжбанку та подальшим обналом її десь за кордоном. Значно легше зробити обнал гривні і перевести її в бакс з таким курсом. А от де брати готівковий бакс на все це - невідомо. Тому думаю відіграємо сезонно - депозитний чинник і підемо вгору. Не думаю що до кінця літа буде 40-41, думаю на 38,5 - 39 і будемо бовтатись з незначними відхиленнями.
  4. -=michael=-

    Медицина в Украине

    А по темі гілки - самолікування вибір кожного. Премію Дарвіна ніхто не відміняв. Слабо уявляю як самолікуванням можна зашкодити комусь крім себе чи своїх рідних. Ну хіба що антибіотики впливають на резистивність бактерій. Мені особисто байдуже бо лікуюсь в лікарів і за рецептами. У випадку складних захворювань не скупіться на консультацію профільного професора. Досвід показує що професора гарні спеціалісти.
  5. -=michael=-

    Прогноз курса доллара к гривне

    Даремно ви про лохів. Не знаю хто і якими об'ємами бере в @Fat Point по 40.5, але про себе можу сказати що точно знаю де для мене завжди гарний курс і далеко не завжди йду туди. Для себе визначів що якщо у відділенні банку можу зняти бакс продати і покласти гривню і втратити на курсі менше 500 грн. то я точно не стану шукати посередині валютника. Економлю час, кеди та нерви. Якщо ситуативно знадобиться здати сотку-дві то я точно не буду їхати з передмістя в центр щоб вигадати 50-150 грн. Підозрюю що навіть ті хто купує по $100 теж за 50 гривень не хочуть бігати кудись далеко. Інша справа коли конкуренти знаходяться в умовному центрі, на відстані 100 метрів один від одного. Тут так, тільки на лоха.
  6. -=michael=-

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ну як на мене звільнення територій це скоріше негатив для гривні в перспективі 1-3 місяців. Херсон потребує відновлення інфраструктури, а мешканці гуманітарної допомоги. Буде значне вливання гривні яка тиснутиме на курс. Інформація дуже позитивна, але не для курсу валюти.
  7. -=michael=-

    Достойная зарплата

    Ну нафіг таке нормальне життя. Чи ви мали на увазі 700 на кожного? Ні, звісно вижити за ці гроші можливо, але вдягатись виключно на секондах, а харчуватись переважно бульбою яку особисто виростив на 50 сотках городу в селі. Але я чомусь вважаю що бульбу мають вирощувати фермери, а кожна людина має право на нормальний одяг, гаджети, житло ітд. А ще має щось відкладати і на машину збирати не 8 років. Як на мене мінімальний дохід для родини повинен бути від 2000 доларів.
  8. -=michael=-

    Приватбанк

    Жесть. НБУ своїми множинними курсами разом з картковими туристами призвели до того що тепер за кордон будемо з мішками кешу їздити(
  9. -=michael=-

    Sense Bank (Альфа-Банк)

    То вже краще докапіталізувати, а потім націоналізувати)
  10. -=michael=-

    Прогноз курса доллара к гривне

    Револют створював сильне перетікання валюти з резервів держави на готівковий ринок. Без р2р сильно впаде пропозиція, долар піде в гору. Так, депозит зв'яже гривню, але чи достатньо буде цього? Яка частина попиту була для зберігання а яка для тіньового імпорту? Від цього і залежить вплив депозитів на курс. Ну і ще не забуваємо що населення в нас навчено не довіряти банкам, а тим більше під час війни. Мало для кого 50-100к грн є такою сумою якою можна ризикнути.
  11. -=michael=-

    Прогноз курса доллара к гривне

    І одночасно підняв ліміт по депо. Давно пора. В касах кілометрові черги з револютчиків. Без платини в банк не зайти.
  12. -=michael=-

    Цена на нефть, бензин

    Якщо завтра мир от газ піде через нашу ГТС. А там 178 потужність на виході і 288 на вході з яких задіяно 40.
  13. -=michael=-

    Цена на нефть, бензин

    Там все одно прокачки не було. Просто гопнік надійний постачальник газу хоче пропетляти від неустойки за невиконання контракту.
  14. -=michael=-

    Приватбанк

    В тому то і справа що всього 1000. Тепер щоб зняти 10к треба 10 днів замість 4-х. Ну або брати з собою ще 2.5 родича. До речі хтось знає чи не існує якихось місячних лімітів?
  15. -=michael=-

    Прогноз курса доллара к гривне

    Перепрошую, а доходи в вас теж в валюті?
  16. -=michael=-

    Прогноз курса доллара к гривне

    Або інсайд, або своєю постановою про використання наявної валюти імпортерами НБУ перекрив якусь схему з обналу валюти від експорту без продажу по єдиному курсу на мідбанку. А скоріш за все і те і інше.
  17. -=michael=-

    CashFlow.best

    Коментують тільки новачки по 1 публікації, всім все сподобалось. Ясно понятно, класний обмінник.
  18. -=michael=-

    Электроэнергии в Европе больше 0,6 евро/кВт.ч

    Ні. Європа це вільний ринок. В них попит диктує ціни. Зараз є дефіцит товару спричинений невдалою енергетичною політикою попередніх років (залежність від росії) та війною в Україні і відповідно добровільно-примусова відмова від енергії з росії. В них не прийнято вирішувати проблеми совковим директивами зверху про граничні ціни та іншу лабуду. Вони вважають (і не безпідставно) що ринок сам порішає. Навіть тут, в Україні, ми розраховуємо вартість електрики та як на ній зекономити європейцям, а уявляєте скільки компаній зараз думають як заробити на цьому в Європі? І це ще не враховуючи того факту, що на владу чиниться шалений тиск суспільства. Зелена енергетика вже не така приваблива. Всі вимагають дати вугілля та розконсервувати ядерні. Конкуренція та зміна політики дуже скоро виправлять цю ситуацію. Просто згадайте що сталось коли в умовах дефіциту пального в Україні коли в нас існували граничні ціни на пальне і що сталось коли їх відмінили.
  19. -=michael=-

    Электроэнергии в Европе больше 0,6 евро/кВт.ч

    Ну тобто ви пропонуєте інвестувати в генератори, батареї, приміщення, автоматику та монтаж всього цього добра я думаю овер 10к євро тільки для того щоб економити 0.5 євро кіловат або 150 євро на місяць? Окупність 5-6 років. А ще це все буде постійно тарахтіти та смердіти. Я ще повірю в сонячну енергетику, але не в дизель генератори. І це при тому що енергетична криза буде подолана і в перспективі вартість електрики повернеться до +- докризових рівнів.
  20. -=michael=-

    Электроэнергии в Европе больше 0,6 евро/кВт.ч

    Не врахована робота обслуговуючого персоналу. Хтось таки має на заправку їздити за пальним, заливати в нього ту соляру та міняти масла з фільтрами. При середній зарплаті в 3200 євро або приблизно 20 в годину француз не захоче по пів години в день бігати навколо генератора. 30д * 0.5г * 20євро в годину = 300 євро. Ну або 300 / 0.6 = 500 кВт*г. Більше ніж середнє споживання. Француз вимкне кондиціонер та налиє собі вина. Десь він бачів ті генератори. Також 114 г/кВт·г це за умови роботи на номінальній потужності. При навантаженні в 50% від номіналу там буде десь 190-200 г/кВт·г
  21. -=michael=-

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ну все, останній гривнепатріот повірив в тільки в гору. Час для розвороту. Насправді ні)
×