Перейти до вмісту

Lares

Форумчанин
  • Публікації

    47
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

77 Душка

Про Lares

  • Звання
    Member

Відвідувачі профілю

Блок відвідувачів профілю вимкнений та не відображатиметься іншим користувачам

  1. Lares

    Прогноз курса доллара к гривне

    Це пишуть оптові ціни? В Дніпрі в жодному обміннику нижче 37,25 не бачив. На сумі від 5к можуть скинути в кращому випадку 3 копійки.
  2. Lares

    Прогноз курса доллара к гривне

    Я зрозумів abcd так: Окрім депо в гривні і холду валюти є третій варіант: зараз перевести валюту в грн і покласти на конверт, через місяць отримати більше валюти, ніж на початку. Таким чином, курс виходу в 0 суттєво менше: 1000 доларів здаємо сьогодні по 37,70, отримуємо 37700 грн, відкриваємо конверт у ТАС онлайн з підсумковим курсом 37.0509, через 3 місяці отримуємо 1017,52 долара, (37700 + 1529,90) /1017,52 = 38,55.
  3. Lares

    Прогноз курса доллара к гривне

    То я не дуже вдало сформулював питання не конкретно до вас, а до всіх, хто з вами схожої думки. Стосовно тих, хто понесе гроші не в банки, а в обмінник, в них все одно ж така можливість буде за рахунок тих, хто несе в банки. Якщо більшість піде в обмінник, курс підросте, ця ж більшість знов піде в обмінник здавати і класти на депозити. Курс підспаде, частка перейде в гривню, хтось знов піде в обмінник, і так по колу. В такій системі і курс умовно стабільний, і у людей є певний вибір.
  4. Lares

    Прогноз курса доллара к гривне

    Зараз в темі панує думка, що спочатку людей трохи поголили з вигодою від конверт-депозитів, а зараз загоняють в гривневі, що сприймається зі скепсисом, наче щоб знов поголити ще більше. Якщо заглянути на 3-5 місяців наперед, чи вважаєте ви та інші, хто розділяє таку думку, що вже цим літом нацбанк може прийняти такі рішення, які значно ослаблять гривню? З іншої сторони, навіть зараз вигода від конверт-депо в перерахунку на звичайний депозит в гривні приблизно на рівні 15%, це звичайно не 30+ як було ще нещодавно, але, як на мене, досі привабливіше гривневих навіть під 18-20%, які не кожен банк ще дасть. Мені здається, що зараз знайдуть той баланс, коли умовно одна половина людей продовжить сидіти в конверт-депо, а інша перейде на гривневі, що достатньо розвантажить МБ, без наміру когось там кинути. І з таким балансом можна ще довго утримувати ситуацію стабільною без різких змін.
  5. Lares

    Прогноз курса доллара к гривне

    Можливо просто закінчилася гривня? Я не знаю тонкощів, якими користуються валютчики для залучення та втримання клієнтів, але як споживач визнаю, що психологічно "загороджувальний" цінник сприймається краще, ніж табличка "не купуємо/не продаємо".
  6. Lares

    Прогноз курса доллара к гривне

    А підкажіть, будь ласка, чи є зараз якісь хитрощі для отримання кращого курсу в обмінниках? Я бачу в ТГ одні курси, на табло інші, коли попередньо замовляєш якусь суму, то там вже третій курс.
  7. Lares

    Прогноз курса доллара к гривне

    Мені цікаво, а чи правильно з економічної точки зору український ринок зараз називати ринком, в умовах, коли ціною керує один учасник, а не децентралізовані механізми? Здається, всім очевидно, що НБУ вливає закордонні гроші в це падіння курсу, даруючи фізособам можливість купувати валюту нижче ринку. Через це будь-які прогнози це ворожіння на кавовій гущі. Завтра НБУ захоче знизити офіційний курс - ринок піде вниз, захоче підняти чи відпустити, або припинить інтервенції - ринок піде вгору. Ця тема, а саме її опитування, добре демонструє, що останні півроку курс абсолютно непрогнозований (здається, колективно ні разу не влучили в прогноз), але завжди є ті, хто в якийсь проміжок часу пророкував курс вгору, і ті, хто в той же час передрікав вниз. І хто вгадав, потім раптово з'являється з фірмовим "А я ж казав!" А хто не вгадав, зникає до свого часу, бо "багато справ, не до форумів".
  8. Хто добре в темі депозитів, порадьте як, на вашу думку, краще пристроїти 200к грн. Для себе бачу оптимальним розбити на 2 вклади по 100к на себе і на дружину в приваті (курс 37,46), але спокушають Ізі/ТАС (курс 36,94) і Альфа (курс 37,4 та 2,5% річних).
  9. Lares

    Прогноз курса доллара к гривне

    Накопичують постійно ще з курсу 28. До війни регулярно купували валюту, а зараз мабуть побіжать в обмінники коли стукне 45+.
  10. Lares

    Прогноз курса доллара к гривне

    Не розділяю масової реакції "йдемо на 36". Кожен початок місяця крутильщики продавлювали курс мінімум на 0,5-1 грн, у цьому місяці через анонсовану заборону р2р продавили більше, ніж завжди. І все. Завтра підскочемо принаймі на той рівень, з якого почали падіння. Трохи менше, трохи більше погоди не роблять. Так, завдяки депозитам попит на покупку знизиться, але він знизиться і на продаж. Готівковий долар тут і зараз не може коштувати стільки ж, скільки примарний депозитний, заморожений на 3 місяці. Ризик коштує своїх 5-10%, і він збільшується пропорційно кількості вкладників. В мене батьки сидять на мішках з гривнями, і я їх ніяк не можу вмовити на депозит, бо "війна, які депозити, ти збожеволів". І я думаю, що таких пересічних значно більше, ніж тих, хто біжить розкладати віртуальні мільйони по всім банкам. На пару з тими, хто в день зарплати йде в обмінник міняти папірці на папірці по будь-якому курсу.
  11. Так, вони всім піднімають до 5 тис. на місяць. Треба заповнювати інформацію про робоче місце, яку, як на мене, там ніхто не перевіряє, бо ніяких документів додати не можна. Ще тільки що прочитав, що якщо картка Wise має емітента GB, то приймає з привата тільки 15 тисяч, а якщо NO чи іншу країну, то всі 30. Перевірити свою за номером можна в інтеренеті на будь-якому сайті типу "BIN checker".
×