Перейти до вмісту

Gennadiy08

Друг форуму
  • Публікації

    1 006
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

4 063 Душка

1 підписник

Про Gennadiy08

  • Звання
    Advanced Member

Відвідувачі профілю

2 596 переглядів профілю
  1. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Як розповіла NV Бізнес директорка департаменту казначейських операцій Unex Bank Анна Золотько, «ключовим чинником, як зазначили в НБУ, стали підвищені бюджетні видатки після отримання міжнародної допомоги в березні-квітні. Додатковий внесок у підвищений попит зробили запроваджені на початку травня кроки валютної лібералізації. Решту ефекту спричинили сплески ажіотажного попиту, які стали реакцією на курсову динаміку: в періоди швидкого зростання курсу традиційно скорочується пропозиція та зростає попит», — сказала вона. Про що я і писав, що не можна так різко підвищувати курс гривні до долара. Якби нацбанк зробив зупинку перед 40,00, то і доросли б потім до 40,35-40,50 а не 40,70. Але ж хто там буде це робити? Середній вік працівників складає 50 років - третина мабуть працює ще з часів совдепії).
  2. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Точно так, в 10-45 підняли курс. В Тасе ще 40,35, на депозит 40,30.
  3. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Було б непогано, але всі попередні корекції були максимум 60коп., тоб-то 40,70-40,10 = 0,60 на покупці міжбанк.
  4. Gennadiy08

    Прогноз курса евро

    Це точно, вчора ЕЦБ знизив облікову ставку на 0,25%, а євровалюта не те щоб впала, а навпаки - трохи підросла.
  5. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Це тільки в великих містах, де є гурт і об'єми готівки а тут люди в основному з районних центрів, тому і залишається тільки банки. Доречі, можете привітати - 1000-на публікація сьогодні пройшла)))
  6. Gennadiy08

    Прогноз курса евро

    У вересні буде зниження облікової ставки ФРС, тому євро буде зростати (так вже історично повелось), але перед виборами у штатах можлива просадка - така моя думка. Доречі сьогодні засідання ЕЦБ, от і подивимся як євровалюта відреагує...
  7. Gennadiy08

    Прогноз курса евро

    Перспектива, це місяць, два, чи півроку?
  8. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Фізику зайшли. Думаю, варто в валютні заходити - 4% річних, погашення в листопаді (поки дивився, вже нема)). Залишились під 3,75% погашення в січні
  9. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Якщо дивитись на попит, то все вірно, але ж питання - хто його спровокував? Коли ще таке було у травні? Думаю, доля Нацбанку у цьому питанні відсотків на 60%. Де ж той сезонний фактор, про який росповідав Пишний? Будемо сподіватись, що НБУ повністю контролює ситуацію і не підірве довіру деполюдей до себе. У голови Нацбанку в декларації дохід за 2023 рік по ОВДП складає 7,4 млн. грн. - непоганий приклад).
  10. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Нацбанк, як справжній великий гравець - трейдер зробить тоді корекцію, коли зовсім не залишиться оптимістів в очікуванні). Краще б він виступав в якості маркетмейкера. Ще цікавий графік готівки - є куди рухатись:
  11. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    (Голосом Кучми) Так це було вже (с) В цьому році не було. В тому році безоткатне зростання тягнулось майже місяць з 36,02 до 37,61 на 1,59грн. Потім був короткий відкат і доросли до 38,20. Виходить є вже досвід і всі прекрасно все планували і не було ніяких катаклізмів, як Ви пишете. Для чого Нацбанк влаштував гонку коней в кінці весни, це цікаве питання? Був перед цим попередник, також любив загони влаштовувати. А тепер в бігах за корупцію... Так що пану Андрію треба добре подумати до чого може призвести його політика шокової терапії. В такий важкий час для країни, коли про чешскі снаряди заговорили ще взимку, а поставки почнуться тільки в червні; мобілізацію не провели ще восени, як просив Залужний; американці досі не перевели обіцяні кошти - ще пан Пишний влаштовує шокові експерименти з валютою... Що він не знає, що ця тема болюча для населення? Долар давно перекуплений і треба робити нормальну корекцію, щоб не було збоїв і непередбачуваних наслідків на нашому фінансовому ринку. Така моя думка і прошу поправити, якщо я не правий. Всі хто поставить мінус, прошу висловити свою думку. Всім гарних тихих вихідних! Все буде добре!
  12. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Думати можна все що завгодно, але це як гадати на кавовій гущі. Аналізувати предметно можна лише будучи учасником процесу, маючи якусь інформацію із середини або будучи дотичним до прийняття рішень. Я ж всього-навсього намагаюсь розуміти, чому відбувається саме так як відбувається. Це свого роду досвід. Ще й не відомо чи колись пригодиться. Ви так і не відповіли на головне моє питання - чи причетний НБУ до девальвації? Якщо Ви не знаєте, що відбувається на Міжбанку, хто займається інтервенціями в межах 50%, і хто його контролює, то про що Ваші аргументи? Аби просто поговорити? Про які раптові девальвації Ви кажете з високими аплітудами? Пишіть про це після закінчення військових дій.
  13. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Забув ще згадати про таку вагому категорію пересічних, як вкладники банків. Це Ви їм також кажете, що треба було раніше думати і купувати долар по 39, а не вкладатись в депозити. Треба не забувати, що в українських банках населення зберігає 1,85 трлн гривень коштів станом на квітень 2024 року. З них 723млрд. на гривневих депозитах. Де та межа, коли ці кошти підуть на валютний ринок? Найбільш продвинуті (Twin наприклад) кажуть, що вперше гривневі депозити можуть виявитись збитковими в порівнянні з купівлею валюти. Люди побачать таку зухвалу поведінку НБУ і покажуть йому дулю. Тоді побачими, як він буде економити резерви. А якби Нацбанк зробив зупинку перед 40,00, а вже потім пішов вище, то питань було б менше. Або коли росіяни відкрили фронт під Харковом, то логічно і зрозуміло, що є вагома причина. Я за планову девальвацію, але не більше 50-70 коп. за тиждень. Може я перебільшую, але люди обговорюють це на фін. форумах. Мені, як спекулянту, може і вигідніше такі різки коливання, але ж треба думати, як свідомий громадянин своєї країни і разом вибиратись з тієї ями, в яку нас загнав придуркуватий сусід з меншими втратами, бажано своїми силами, незважаючі на таку трусливу підтримку Заходу і Америки.
  14. Gennadiy08

    Прогноз курса доллара к гривне

    Плутаєте праведне з грішним - інфляція то у нас воєнна (штучна). Справжня інфляція, це коли економіка бурно розвивається і попит високий. А у нас все навпаки - людям нема за що купувати, тому і низька. Давайте ще більше ціни задеремо і ще більше здеремо - така ваша логіка. Так що Ви зрозуміли? Дотичний НБУ до девальвації, чи ні? Вже ж начебто 8 місяців як існує режим керованої гнучкості обмінного курсу. З погляду державного службовця може Ви і праві в де-яких речах, але ж треба дивитись на людей, перш за все захищати їх інтереси, а не ставити на останнє місце. Повинен бути хоча б баланс і комунікація між держаними інституціями і населенням, така моя думка. Не треба забувати, що держава це і є люди
×