Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

4 часа назад, lisichkus сказал:

Антимонопольный комитет Украины разрешил словацкой компании Nafta стать единственным владельцем месторождения газа на Закарпатье.https://strana.one/news/366542-slovatskaja-nafta-kupila-mestorozhdenie-haza-na-zakarpate.html Вот теперь Украина сможет совершенно законно покупать словацкий газ не рассказывая небылицы о реверсе(виртуальном),продать карпатский лес,газ-вот они "реформы"...

Cub Energy со штаб-квартирой в Хьюстоне (Техас) и офисом в Киеве относит себя к числу пяти крупнейших частных нефтегазовых операторов Украины.

Ее крупнейшими активами являются 35-процентная доля в украинской нефтегазовой компании «Куб-Газ», разрабатывающей Ольговское, Макеевское, Северо-Макеевское, Вергунское и Крутогоривское месторождения в Днепровско-Донецком бассейне, а также компания «Тисагаз», которой принадлежит четыре газовые лицензии: на Русско-Комаровском, Становском, Королевском газовых месторождениях и в Ужгородском разведочном блоке.

Крупнейшим акционером Cub Energy является бизнесмен Михаил Афендиков.

Cub Energy Inc нефтегазовая компания, с активами в Украине объявляет о внезапной кончине своего Исполнительного председателя, президента, генерального директора и основателя Михаила Афендикова, 1 февраля 2021 года.

Михаил и его партнеры сыграли важную роль в создании и развитии ООО «Куб-Газ» до одного из крупнейших частных производителей природного газа в Украине на пике добычи. 

И сразу после внезапной смерти, NAFTA решила выкупить права.

 

  • Лайк 1
  • Подобається 1
  • Не подобається 4

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10.12.2021 в 05:57, Adriano сказал:

здесь нужно понимать что ждем тех проблем которые коснутся НАС. когда (не ЕСЛИ) устроят очередной Чернобыль - уж простите , такая роза ветров это все снова полетит к НАМ. поэтому  считаю что это надо ЗАРАНЕЕ закрыть до того, как опять радиацией пол-шарика засыплет. 

меня абсолютно не парит ,что ДнепроГЭС исследовали штатовские спецы и сказали, что плотины за ресурсом и их срочно либо укреплять, либо демонтировать , их прорыв не грозит России, хотя жертвы будут колоссальные, когда ( не если) их прорвет. Но вот когда рванут советские АЭС на нерасчетным сроком или из-за нерасчетной нагрузки пострадаем мы, так понятно ? 

Інформаційні атаки проти Westinghouse і Енергоатома ініційовані країною-агресором

https://www.energoatom.com.ua/ua/press_centr-19/novini_kompanii-20/p/informacijni_ataki_proti_westinghouse_i_energoatoma_inicijovani_krainou_agresorom-48604

Цитата

Про це заявив очільник НАЕК «Енергоатом» Петро Котін у статті «Країна реальних реакторів».

Більшість розвинених країн світу відновлюють або розбудовують ядерну енергетику, дійшовши висновку, що без атомної генерації неможливо досягти основних цілей декарбонізації, забезпечити сталий розвиток та енергетичну незалежність.

Натомість в Україні, замість того щоб радіти можливості розвинути та оновити атомний парк країни за допомогою міжнародних партнерів, розпочалась медіакампанія цькування масштабного проєкту зведення нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

«Гадаю, для всіх є очевидним головний «бенефіціар» і натхненник таких публікацій – сусідня країна-агресор, яка дуже ревно стежить за успіхами Енергоатома і мститься за розрив двохсотмільйонного договору на зберігання відпрацьованого ядерного палива з українських АЕС», – зазначив пан Котін.

Одразу після підписання у листопаді 2021 року угод про будівництво нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС у російськомовному сегменті онлайн-медіа розпочалася масована інформаційна атака на Westinghouse та Енергоатом. Інформагенції РФ поширили десятки фейків, які, на жаль, передрукували українські видання і підхопили деякі українські «експерти».

Енергоатом категорично спростовує фейки про недоліки технології американських реакторів АР1000 та відповідного реакторного обладнання компанії Westinghouse, а також неправдиву інформацію про те, що українські фахівці нібито не здатні збудувати новий атомний енергоблок за технологією АР1000. Адже на українських атомників полюють хедхантери з багатьох країн світу, намагаючись переманити їх для роботи на атомних об'єктах, що будуються.

«Саме вітчизняна ядерна енергетика посідає в Європі друге місце (без урахування РФ) після Франції за кількістю енергоблоків та досвідом їх експлуатації (490 реакторо-років). І саме українські атомники – інженери, фахівці – здатні допомогти багатьом європейським країнам відродити ядерну енергетику задля позбавлення від дефіциту енергоносіїв та залежності від Росії», – підкреслив Петро Котін.

 

  • Дякую 2
  • Хаха 2
  • Подобається 1
  • Не подобається 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Імпорт електроенергії у листопаді 2021 року становив 1,8% від загального споживання

https://ua.energy/robotaips/import-elektroenergiyi-u-lystopadi-2021-roku-stanovyv-1-8-vid-zagalnogo-spozhyvannya/

Цитата

Сумарний обсяг імпорту електроенергії у листопаді 2021 року склав 242,2 млн кВт·год, що в 1,8 раза більше, ніж експорт (131,2 млн кВт·год). Таке співвідношення пояснюється тим, що у листопаді 2021 року відновилися імпортні поставки з Білорусі, знизився експорт з торгової зони «острів Бурштинської ТЕС» та був відсутній експорт з «ОЕС України» до Польщі. Востаннє, обсяг імпорту переважав над експортом у лютому 2021 року.

Водночас за підсумками 11 місяців 2021 року обсяг експорту електроенергії в 2,5 раза перевищив обсяги імпорту — 3 157 млн кВт·год проти 1 257 млн кВт·год.

На импорте у Лукашенко сэкономили Панамакс (65 тыс.т.) угля.

  • Лайк 1
  • Дякую 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

НКРЕКП схвалила План розвитку системи передачі на 2022 – 2031 роки

https://ua.energy/zagalni-novyny/nkrekp-shvalyla-plan-rozvytku-systemy-peredachi-na-2022-2031-roky/

Цитата

НЕК «Укренерго» за 10 років планує побудувати близько 3,15 тис. км нових ліній електропередачі 220-750 кВ, включаючи міждержавні інтерконектори, та збільшити на 13,2 тис. МВА трансформаторну потужність підстанцій. Крім цього, в планах — реконструкція понад 1,67 тис. км повітряних ліній напругою 220-500 кВ, а також реконструкція 61 підстанції на І етапі комплексної програми автоматизації підстанцій НЕК «Укренерго» з впровадженням автоматизованих систем керування технологічними процесами. Такі загальні обсяги мережевого будівництва та реконструкції визначені в оновленому Плані розвитку системи передачі на 2022 – 2031 роки, що схвалений НКРЕКП 10 грудня 2021 року.

Орієнтовний обсяг інвестицій для проєктів, які вже почали впроваджуватися і заплановані до реалізації, складає 65,7 млрд грн впродовж наступних 10 років.

В оновлений План розвитку системи передачі додано низку проєктів для забезпечення надійності живлення східного регіону та видачі потужності існуючої там генерації.

Зокрема, йдеться про необхідність реконструкції ПЛ 220 кВ Луганська ТЕС – Ювілейна з реконструкцією ПС 330 кВ «Ювілейна». Це дозволить підвищити рівень надійності енергопостачання споживачів північної частини Луганщини, зняти обмеження потужності Луганської ТЕС, що може видаватись в енергосистему, а також зменшити втрати електроенергії, які наразі виникають при її передачі мережами класу напруги 110 кВ і нижче.

Також додано проєкт із встановлення на ПС 330 кВ «ВДГМК» додаткового автотрансформатора (АТ-2 330/150 кВ) потужністю 250 МВА. Це дозволить, перш за все, зняти перевантаження у зимовий період з наявних двох трансформаторів цієї підстанції, а також забезпечити на перспективу потребу в додатковій потужності Вільногірського енерговузла. Крім цього, у Плані розвитку передбачено в межах комплексної реконструкції ПС 330 кВ «Павлоградська» переведення живлення споживачів 35 кВ від трансформаторів Т1 та Т2 на живлення від автотрансформаторів, що дозволить зняти перевантаження Т1 та Т2 і відповідно суттєво підвищити надійність енергопостачання.

Загалом ключовими напрямами розвитку мереж НЕК «Укренерго» на 2022-2031 роки залишаються проєкти для забезпечення надійності живлення окремих регіонів та енерговузлів, видачі потужності генерації та інтеграції енергосистеми України до ENTSO-E.

Для надійності живлення окремих регіонів, видачі потужності генерації:

  • будівництво ПС 330 кВ «Західна» (поблизу Києва) із заходами ПЛ 330 кВ;
  • реконструкція ПС 750 кВ «Вінницька» зі встановленням АТ-2;
  • будівництво ПС 330 кВ «Слобожанська» (поблизу Харкова) із заходами ПЛ 330 кВ;
  • будівництво ПЛ 330 кВ Новоодеська – Арциз із заміною двох АТ на ПС 330 кВ «Арциз»;
  • будівництво ПС 750 кВ «Приморська» із заходами ПЛ 330 кВ, ПЛ 750 кВ Приморська – Каховська та ПЛ 750 кВ ЮАЕС – Приморська.

Для підвищення надійності роботи мережі, у т.ч. при синхронній роботі з ENTSO-E та розвитку інтерконекторів з ЄС:

  • модернізація ПЛ 400 кВ Мукачеве – Вельке Капушани (Словаччина);
  • будівництво ПЛ 330 кВ Курахівська ТЕС – Білицька;
  • будівництво ПЛ 330 кВ Куп’янськ – Кремінська з перевлаштуванням ділянки ПЛ 500 кВ Донська – Донбаська;
  • будівництво «крила» 400 кВ з АТ 750/400 кВ на ПС 750 кВ «Приморська» та ПЛ 400 кВ Приморська – Ісакча.

Для надійності роботи системи передачі (за програмою комплексної реконструкції з автоматизацією ПС):

  • реконструкція ПС 330 кВ «Броварська» зі встановленням АТ-3;
  • реконструкція ПС 750 кВ «Запорізька» зі встановленням АТ-3;
  • реконструкція ПС 750 кВ «Дніпровська» зі встановленням АТ-3 та інші проєкти, що реалізуються за програмою комплексної автоматизації підстанцій.

План розвитку розроблений на основі Звіту з оцінки відповідності (достатності) генеруючих потужностей, затвердженого постановою НКРЕКП від 16.06.2021 № 975, та враховує плани розвитку операторів систем розподілу та суміжних з Україною систем передачі. Документ є основою для формування та реалізації щорічної інвестиційної програми компанії.

И построят возле Одессы ПС 750 и настанет в Одессе коммунизм исчезнут "веерные отключения".😀

  • Дякую 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
7 часов назад, Denka сказал:

Інформаційні атаки проти Westinghouse і Енергоатома ініційовані країною-агресором

https://www.energoatom.com.ua/ua/press_centr-19/novini_kompanii-20/p/informacijni_ataki_proti_westinghouse_i_energoatoma_inicijovani_krainou_agresorom-48604

 

Не по поводу ответа абоненту «не если»,а по поводу статьи Котина. 

К проекту ар-1000 есть вопросы не у Путина,а вполне себе отечественного (украинского) реголятора по надзору за ярб. Они касаются вопросов реализации проекта на нашей территории. Например,остались не выясненые и непроработаны вопросы обучения персонала,их сертификации с последующим допуском. Кто будет обучать наш персонал,или он будет не наш... Если он будет не наш,тогда не ясен вопрос их допуска,кто и в каком порядке будет осуществлять надзор... Будут ли они в структуре энергоатома или нет. Если это персонал наш,то кто его будет обучать,кто и как обеспечит допуск к обучению персонала инструкторами. Организация учебных центров в Украине. В общем,вопросов уйма,это лишь так,поверхностно. Информация о якобы имеющихся вопросах к качеству или его ар-1000 фриз.характеристикам не правда. Есть вопросы к порядку утверждения,объему подаваемой документации,к срокам её рассмотрения,к порядку проведения экспертиз,к требованиям по выполнению кодов безопастности,адаптации процедур выполнения мероприятий по повышению ярб согласно наших руководящих инструкций. И это тоже лишь поверхность. Накидал по быстрому. Статья Котина не предназначена для трубодуров,это подготовка почвы для политического давления на орган надзора.

  • Лайк 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 минуты назад, vad4607 сказал:

Например,остались не выясненые и непроработаны вопросы обучения персонала,их сертификации с последующим допуском. Кто будет обучать наш персонал,или он будет не наш...

Институт атомной энергетики НТУУ "КПИ им. Сикорского"

  • Дякую 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
8 минут назад, Denka сказал:

Институт атомной энергетики НТУУ "КПИ им. Сикорского"

Не будет. Институт занимается подготовкой научнотехнического персонала. Кто будет заниматься подготовкой виур,виуб и тд.Кто будет их сертифицировать,

  • Лайк 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
16 минут назад, Denka сказал:

Институт атомной энергетики НТУУ "КПИ им. Сикорского"

Вы не правильно поняли написанное мной. Соответствующих баз,для обучения,в Украине найдется. Не проработан,пока что вопрос организации этого В СООТВЕТСТВИИ с нашими руководящими и регулирующими инструкциями нормами и тд. Думаю,так ясней.

  • Лайк 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 минут назад, vad4607 сказал:

Вы не правильно поняли написанное мной. Соответствующих баз,для обучения,в Украине найдется. Не проработан,пока что вопрос организации этого В СООТВЕТСТВИИ с нашими руководящими и регулирующими инструкциями нормами и тд. Думаю,так ясней.

Котин считает, что ему суют палки в колеса. Вопрос подготовки персонала не должен быть "палкой в колеса" если до пуска минимум лет 8. Вопросом действительно надо заниматься но он пока не является критичным.

  • Лайк 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Только что, Denka сказал:

Котин считает, что ему суют палки в колеса. Вопрос подготовки персонала не должен быть "палкой в колеса" если до пуска минимум лет 8. Вопросом действительно надо заниматься но он пока не является критичным.

Котин может считать что угодно !!! Например,что я - негр... 

Одобрение проекта госатомрегулюванням  идет одним пакетом. Передайте Котину,чтобы внес пояснительные по данным вопросам и не занимался оценкой критичности предъявляемым к эксплуатирующей организации органом надзора.

  • Лайк 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.

×