Це популярне повідомлення. Кремень Опубліковано: 16 вересня Це популярне повідомлення. Опубліковано: 16 вересня За країни ближнього зарубіжжя нічого не скажу, бо по-перше наразі не маю можливості покидати територію України, а по-друге нерухомість то не мій бізнес. Що ж до України то згоден з NWEN що дно цін було в перші місяці вторгнення. Наразі ціни поки що нижчі ніж до початку війни, але вже вищі за перше півріччя 2022року. На мою особисту думку після закінчення війни ціни на нерухомість піднімуться і причини досить детально описав колега NWEN , тому якщо є трохи зайвих грошей і є потреба в придбанні квартири чи будинку, то я би купував краще зараз аніж потім і розглядав би пропозиції в центральній частині України або на Заході України (але там ціни вже завищені як на мене). Бо нажаль людське життя коротке і чекати доки країну відбудують після війни і придбати нове житло - то марно втратити час, адже дуже багато житла буде будуватися цілеспрямовано виключно під учасників бойових дій і звичайним пересічним (навіть тим хто втратив житло через руйнування від бойових дій) чекати на свою чергу від держави - то можна десятиліття, а у вільному продажі нове житло буде дуже дороге банально через його дефіцит + спекулятивну корупційну складову. Якось так я бачу ситуацію... 1 5 1 6 Цитата
NWEN Опубліковано: 16 вересня Опубліковано: 16 вересня (змінено) 4 часа назад, Кремень сказал: Наразі ціни поки що нижчі ніж до початку війни, але вже вищі за перше півріччя 2022року Згоден зі всім, крім процитованого. На мій погляд ціни на правому березі десь такі ж як були до війни(+/-5%), але подекуди(наприклад захіні облцентри) вище. Хоча звісно є й нижче, але мало кого цікавить квартира у Покровську. Чомусь так здається. І так вони вищі за перше півріччя 2022, коли і в цілому ціни трохи підприсіли на тонкому ринку, і були перший час варіанти з дисконтом, які, втім, швидко закінчились, але деякі наївні покупці ще весь 2023 рік бігали і питали "дайте знижку". З публічною статистикою зараз звісно біда, але на підтвердження своїх слів можу використати лун статистику.(ну і звісно те що бачу сам, але то так собі аргумент) Змінено 16 вересня користувачем NWEN 4 Цитата
Кремень Опубліковано: 16 вересня Опубліковано: 16 вересня 19 минут назад, NWEN сказал: Згоден зі всім, крім процитованого. На мій погляд ціни на правому березі десь такі ж як були до війни(+/-5%), але подекуди(наприклад захіні облцентри) вище. Я більше орієнтуюсь в цінах по своєму регіону, то у нас ціни точно нижчі ніж до війни і продати квартиру наразі складніше аніж купити. Але в цілому з Вами сперечатися не буду, бо напевно Ви краще знаєте ситуацію в цілому по країні. 3 3 Цитата
Рекомендовані повідомлення