Pan Włodek Опубліковано 27 травня, 2020 Опубліковано 27 травня, 2020 У тюрмі сидять 10 ув'язнених, кожен - в одиночній камері. Спілкуватися між собою їм не можна. Одного дня начальник тюрми оголосив їм, що надає всім шанс вийти на свободу на наступних умовах: «У підвалі в'язниці є кімната з перемикачем, що має два положення: ON і OFF . Щоночі я буду приводити в цю кімнату одного в'язня (вибираючи його абсолютно випадково) і через деякий час відводити. Перебуваючи в кімнаті, кожен з вас може або змінити положення перемикача, або нічого з ним не робити. Персонал в'язниці чіпати цей перемикач не буде. У якийсь момент один з вас (будь-який) повинен зрозуміти, що в кімнаті побували всі ув'язнені, і повідомити про це. Якщо він виявиться правий - всіх відпустять, якщо помилиться - усі ви назавжди залишитеся в тюрмі. Я обіцяю, що в кімнаті побувають усі ув'язнені, причому кожного будуть приводити туди необмежену кількість разів ». Після цього ув'язненим дозволили зібратися і обговорити стратегію дій, а потім розвели назад по камерах. Чи можуть в'язні гарантовано вийти на свободу, і якщо так, то як їм цього домогтися? 1 1 Цитата
принтер смит Опубліковано 30 травня, 2020 Опубліковано 30 травня, 2020 Еще не решил Что-то вертится в голове, никак не соображу что Просьба, если кто решит скройте ответ Но подвох сразу обнаружил... даже два... Цитата
Pan Włodek Опубліковано 30 травня, 2020 Автор Опубліковано 30 травня, 2020 7 годин тому, принтер смит сказав: Но подвох сразу обнаружил... даже два... Ніяких підвохів нема... Цитата
принтер смит Опубліковано 31 травня, 2020 Опубліковано 31 травня, 2020 А в каком положении переключатель изначально? Цитата
Pan Włodek Опубліковано 31 травня, 2020 Автор Опубліковано 31 травня, 2020 1 година тому, принтер смит сказав: А в каком положении переключатель изначально? Невідомо (і неважливо). Цитата
+Николаич Опубліковано 31 травня, 2020 Опубліковано 31 травня, 2020 Определить должны только по положению выключателя? Я не вижу в условиях запрета на установку каких-либо меток. Если разрешено, то далее - дело фантазии и техники согласно договоренностям на собрании. 1 Цитата
Pan Włodek Опубліковано 31 травня, 2020 Автор Опубліковано 31 травня, 2020 7 хвилин тому, Николаич сказав: Определить должны только по положению выключателя? Я не вижу в условиях запрета на установку каких-либо меток. Если разрешено, то далее - дело фантазии и техники согласно договоренностям на собрании. Звичайно, тільки за положенням перемикача. Ніяких міток, сигналів, а також підкопів, вибухів, заколотів і т. ін. Цитата
принтер смит Опубліковано 31 травня, 2020 Опубліковано 31 травня, 2020 12 часов назад, Pan Włodek сказал: Невідомо (і неважливо). Ага! Значит и число и день недели когда началась эта *амнистия* тоже не важны. Что-то у меня не сходится... Цитата
Brocar Опубліковано 1 червня, 2020 Опубліковано 1 червня, 2020 (змінено) Я ждал пока появятся версии, но, увы, ... Если первый день четко определен и у заключенных отличная память, то проблем нет. Первый попавший в камеру ставит переключатель в одно из положений, например "выключено" и начинает при следующих попаданиях в подвал считать сколько в дальнейшем будет положений "включено". Каждый, кто не первый, а это те кто не попал в подвал в первый день, переводят выключатель только в положение "включено" и только один раз, а если выключатель уже в таком положении, то он его не трогает и если он его включал, то тоже не трогает. Первый ("Счетчик"), каждый раз попадая в подвал переводит из "включено" в "выключено" и как только насчитал 9 говорит надзирателю, что все побывали. Однако, если первый день не определен, то задача, на мой взгляд, решения не имеет. Змінено 1 червня, 2020 користувачем Brocar 1 Цитата
Pan Włodek Опубліковано 1 червня, 2020 Автор Опубліковано 1 червня, 2020 22 хвилини тому, Brocar сказав: Однако, если первый день не определен, то задача, на мой взгляд, решения не имеет. Оскільки нач тюрми сказав "щоночі буду приводити", очевидно, що першого в'язня приведуть у першу ж ніч після розводу їх по камерах. Але навіть якщо перший день не визначений, то розв' язок все одно є. ПодумайТе Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.