dobriyYA Опубліковано 18 серпня, 2024 Опубліковано 18 серпня, 2024 Доброго дня, маю таке питання. Коли почалася війна, курс доллара в Польщі добре підскочив, і до жовтня 2022 тільки ріс, були навіть значення 5 зл за доллар, потім його зупинили і поступово повернули до норми, зараз показники доллара на рівні 2021 року. 3,87 злотих за доллар, тоді як в Україні доллар і євро тільки ростуть.. Чи варто очікувати на такий ріст в Європі? я розумію, що це особливості бюджету кожної країни і т.д... але коли ви пишете, що впливають фондові ринки, війни і т.д... то хочеться просто розібратися на скільки це впливає? чи є реальні показники до росту чи падіння валюти саме в Польщі? які маяки? при цьому додам, що нерухомість і споживчий кошик за ці роки таки суттєво виросли, що говорить все ж таки про значну інфляцію. Буду вдячна всім за відповіді, дуже хочеться почути ваші думки. 1 1 Цитата
елкга Опубліковано 19 серпня, 2024 Опубліковано 19 серпня, 2024 В 18.08.2024 в 11:40, dobriyYA сказав: Доброго дня, маю таке питання. Коли почалася війна, курс доллара в Польщі добре підскочив, і до жовтня 2022 тільки ріс, були навіть значення 5 зл за доллар, потім його зупинили і поступово повернули до норми, зараз показники доллара на рівні 2021 року. 3,87 злотих за доллар, тоді як в Україні доллар і євро тільки ростуть.. Чи варто очікувати на такий ріст в Європі? я розумію, що це особливості бюджету кожної країни і т.д... але коли ви пишете, що впливають фондові ринки, війни і т.д... то хочеться просто розібратися на скільки це впливає? чи є реальні показники до росту чи падіння валюти саме в Польщі? які маяки? при цьому додам, що нерухомість і споживчий кошик за ці роки таки суттєво виросли, що говорить все ж таки про значну інфляцію. Буду вдячна всім за відповіді, дуже хочеться почути ваші думки. Курс злотого более менее привязан к евро(основой диапазон 4.00-4.50€/pln).до октября 2022 года доллар рос к евро,поетому курс поднялся к уровню 5$/ pln. Тогда €/$ бил 0.96.сейчас €/$ 1 .10 поетому курс 3 90$/pln.Я думаю что евро будет рости к доллару еще 6_8 месяцев.т.е. по €/ pln.4 .00, по $/pln в район 3.40.Потом начнется рост доллара к евро,думаю в 2027 году увидим 4.70€/pln,и више 5.50$/ pln.Войни которие происходят не на территории Польши могут только краткосрочно повлиять на курс злотого.Ринок недвижимости в Польше перегрет и цени в скором времени если не упадут то расти не должни.По споживчому кошику,цени будут только расти.Я думаю , что инфляция больше 10 процентов в год во всем мире дело очень недалекого будущего.мое Imho. 2 Цитата
dobriyYA Опубліковано 14 червня, 2025 Автор Опубліковано 14 червня, 2025 В 19.08.2024 в 14:29, елкга сказал: Курс злотого более менее привязан к евро(основой диапазон 4.00-4.50€/pln).до октября 2022 года доллар рос к евро,поетому курс поднялся к уровню 5$/ pln. Тогда €/$ бил 0.96.сейчас €/$ 1 .10 поетому курс 3 90$/pln.Я думаю что евро будет рости к доллару еще 6_8 месяцев.т.е. по €/ pln.4 .00, по $/pln в район 3.40.Потом начнется рост доллара к евро,думаю в 2027 году увидим 4.70€/pln,и више 5.50$/ pln.Войни которие происходят не на территории Польши могут только краткосрочно повлиять на курс злотого.Ринок недвижимости в Польше перегрет и цени в скором времени если не упадут то расти не должни.По споживчому кошику,цени будут только расти.Я думаю , что инфляция больше 10 процентов в год во всем мире дело очень недалекого будущего.мое Imho. Доброго дня. Спеціально зайшла в тему і перечитала ваш прогноз. Феноменально, хоча особисто для мене прикро.. мені він одразу не сподобався( прогноз). Не хотіла такої посадки долара. По факту пройшло 10 місяців курс на рівні 3.7.. досить влучно. Хотілося б запитати що далі? Ще посадка? Чи все-таки має бути якийсь ріст? Доречі по нерухомості ринок далі росте.. ні зупинки ні тим більше розвороту. Цитата
елкга Опубліковано 15 червня, 2025 Опубліковано 15 червня, 2025 12 годин назад, dobriyYA сказав: Доброго дня. Спеціально зайшла в тему і перечитала ваш прогноз. Феноменально, хоча особисто для мене прикро.. мені він одразу не сподобався( прогноз). Не хотіла такої посадки долара. По факту пройшло 10 місяців курс на рівні 3.7.. досить влучно. Хотілося б запитати що далі? Ще посадка? Чи все-таки має бути якийсь ріст? Доречі по нерухомості ринок далі росте.. ні зупинки ні тим більше розвороту. Рост €/$ скоро закончится(максимум 3-6 месяцев).Т.к.NBP не дает укреплятся злотому к €(из-за проблем в с/х)то думаю 3.58-3.60 по $ будет минимумом на ближайшее 3 года.Можно частями начинать выходить из злотого в $(например по 20 процентов на каждой просадке ниже 3.70).По недвижимости:при большом количестве беженцев она не может дешеветь в злотых,ну а в$ этот процесс скоро начнется. P.S.Прогноз на ближайшие 3 года по уровню 5.5 $/PLN неизменяю. 5 1 Цитата
Esq Опубліковано 17 червня, 2025 Опубліковано 17 червня, 2025 Недвижка в Польше в этом году стоит как бы на месте, но по ценам оферт она попросту не продается. Дисконт к цене объявлений существенный. 3 Цитата
Esq Опубліковано 21 червня, 2025 Опубліковано 21 червня, 2025 Если что, то банк Alior 🇵🇱 напоминает о том, что злотый максимально укрепился относительно доллара за последние 4 года. 2 Цитата
nightarcher Опубліковано 14 лютого Опубліковано 14 лютого За останній рік злотий зміцнів по відношенню до долара більш ніж на 10%. Курс знизився з 4 злотих за 1 долар до 3,55. Це майже так само як і швейцарський франк. Такими темпами скоро фінансові консультанти казатимуть: хочете надійності — беріть франк… або вже й злотий, різниці майже нема 😅 1 1 Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.