Moskit Опубліковано 25 січня Опубліковано 25 січня 23 хвилини назад, Кремень сказав: Друже ну це ти пишеш за наше місто і у нас переважно все відбувається саме так як ти написав. Можливо і інших містах ситуація інша і там до сих пір стоять на вокзалах чи базарах з табличкою на шиї і текстом куплю долари і дойчмарки в тому числі і на базарах: без таблички, але з "пресом гривні" у кулаці) під'їхало авто і через віконце "свій валютчик" обмінює 100-500-1000 доларів/євро "на хлібчик щоденний". Ось такий аналог Мак-драйву) інші способи валютообміну, описані вище також доступні . Але залишилася категорія народу, що ностальгує за 90-и 3 1 Цитата
Т.С. Опубліковано 26 січня Опубліковано 26 січня В 25.01.2026 в 10:40, olmasss сказал: Ви написали: "Якщо ви підете «до вуличного міняли, то для вас НЕ все ок» - обмін у пункті обміну (незалежно від наявності ліцензії) і у міняйли з рук, з точки зору закону і наслідків для клієнта – має кардинальну різницю! Щонайменше, вуличний міняйло не має усіх мінімально необхідних ознак пункту обміну – приміщення, відповідну назву, вивіску, роздруковані курси, віконце, касира, касу тощо"... Так от для Вашого відома - вуличні міняли Не працюють з Клієнтами з вулиці як це не каламбурно звучить... Вони працюють з Постійними перевіреними Роками Кліентами, або тільки по рекомендації таких перевірених роками Клієнтів... Ті часи, коли вони стояли на вокзалах та базарах давно в минулому... Тому з такими перевіреними Роками валютчиками працювати Набагато безпечніше - якщо треба вони приїдуть до Вас на офіс, або до нотаріуса/Мрев, автосалон тощо якщо Ви там укладаєте угоду... Вам не потрібно їздити по якихось будках/обмінках ризикуючи Власними коштами... Дякую за зворотний зв'язок – я так і думав, що ви просто не зрозуміли звідки і чому взагалі взявся у цій дискусії образ «вуличного міняйли» Нагадаю, що тема, яка була на обговоренні – чи несе якусь відповідальність клієнт, який здійснив валютообмін в пункту обміні, що не має відповідної ліцензії (з цим вже розібрались, що НЕ несе). А поняття «вуличний міняйло», як вбачається з контексту, було застосовано лише як умовної обставини для зіставлення з традиційним пунктом обміну для порівняння в юридичній площині, не більше того, а ви так серйозно до цього поставились І до речі, цей порівняльний образ було застосовано не мною, а учасником «Fura!», якому з мого боку і було надано відповідь. Тобто, можна сказати, що ваш допис в якомусь сенсі був і не зовсім належному адресату, і трохи не по темі, але у будь-якому разі дякую, що роз’яснили про зміну у моделі діяльності вуличних міняйл за останні 30-40 років, бо також вже давно помітив, що вони кудись зникли з вулиць/базарів/вокзалів Ну і в продовження цієї теми про «вуличних мінял», можу припустити, що той спосіб співпраці який ви назвали (виїзд до клієнта) все одно відбувається за безпосередньої участі та/або за допомогою певного пункту обміну (мережі), так би мовити, дистанційний пункт обміну з виїзною послугою. Бо якось слабо собі уявляю, що якась фізична особа або група осіб, що ніяк не пов’язана з якимось оператором окремо та незалежно активно веде таку діяльність, але можу помилятись, поправте мене 1 Цитата
Т.С. Опубліковано 26 січня Опубліковано 26 січня В 25.01.2026 в 11:04, olmasss сказал: Пам'ятаю в далекому 2015 році купував Авто і треба було сплатити через установу Банку платіж в гривні... Я подзвонив перевіреному валютчику - він під'їхав під Банк і купив мої долл на той момент по курсу на порядок Кращому ніж в касі банку.... Все було дуже швидко і Безпечно... Не треба було їхати в якісь Будки - просто взяв необхідну суму з банківської ячейки - обміняв безпечно і здійснив платіж... Подібною «виїзною функцією» також користувався, знаю, згоден, зручно І також до вашого відома, «на порядок», в математиці, це в 10 разів Тобто, якщо курс в 2015 був 25, то на порядок краще, це 250. Ох уже ці вуличні міняли, усе у них на найвищому рівні)) 1 1 1 Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.