Close button

Локдаун в Києві, звинувачення Дубінського, виправдання Пашинського — головне за 18 березня

Локдаун в Києві, звинувачення Дубінського, виправдання Пашинського — головне за 18 березня

У Києві вводять локдаун на три тижні, Дубинський звинуватив Офіс Президента і Арахамія в провалі "справи Деркача", з'ясувалося, коли Україні чекати Pfizer, в Раді запропонували саджати у в'язницю за службову недбалість, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 18 березня - читайте далі.

У Києві 20 березня на 3 тижні вводяться обмеження максимально наближені до "червоної" зони. Будуть закриті кінотеатри, театри, музеї, концертні зали і торгово-розважальні центри. Локдаун не торкнеться магазинів, які займаються продажем продуктів, засобів гігієни та побутової хімії, аптек, зоомагазинів. Також обмежать проведення масових заходів.

Народний депутат Олександр Дубинський заявив , що Офіс Президента вимагав від нього взяти участь у створенні Тимчасової слідчої комісії по темі "плівок Порошенко - Байдена", але Дубинський "відмовився від участі в цій афері" і звинуватив Давіда Арахамію в приховуванні слідів у цій справі.

Вакцина від COVID виробництва американської компанії Pfizer надійде в Україну в квітні. При цьому вакцина буде надходити траншами.

У Верховній Раді після смертельних пожеж в Одесі і Харкові хочуть посилити відповідальність за службову недбалість. Відповідний законопроект чекає свого розгляду в сесійній залі. Зараз в Україні відповідальність за службове недбальство, навіть з важкими наслідками, обчислюється в грошовій формі.

Міністр охорони здоров'я припустив , що спалах коронавірусу в Україні триватиме до квітня. При цьому він упевнений, що зараз немає необхідності в загальнонаціональному локдауні.

Кабінет міністрів може відновити всі програми допомоги підприємцям, в тому числі і виплати ФОП по 8 тисяч гривень. Дії уряду будуть залежати від карантинних обмежень, які будуть застосовані в Україні. Оскільки зараз, за словами міністра економіки, більшість областей працюють нормально, виплати поки не передбачаються.

Верховна Рада не встигне до кінця березня прийняти закон про обчислення часу через тривалий розгляд поправок до законопроекту. Але Кабінет міністрів може постановою вирішити не переводити годинник в цьому році.

Колишній голова Верховної Ради України Володимир Литвин після програшу на виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка складає повноваження голови Наглядової ради університету.

Глава Кремля Володимир Путін відповів на резонансне висловлювання глави Білого дому Джо Байдена про те, що російський президент - вбивця. Президент Російської Федерації, в свою чергу, побажав своєму американському колезі здоров'я і привів в приклад дитяче висловлювання "хто як обзивається - той сам так і називається".

Новини

Популярні теми форуму

analytics