Перейти до вмісту

NWEN

Друг форуму
  • Публікації

    3 101
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем NWEN


  1. Только что, alex790579 сказал:

    Питання трохи не так стоїть. Про доцільність розмірковувати пізно, у держави агонія. Питання в тому, чи взагалі вдасться тут вижити, оскільки громадянська війна, вочевидь, неминуча. Все ж таки, скоріш за все, прийдеться обирати іншу локацію за відсутності альтернатив.

    Аннушка уже разлила масло©️

    Ну надія помирає останньою, та й альтернативи є. Але половина з них нереальні для цих умов, а інша половина незаконна.

    А вижити, - це нині рулетка. 

    Fais ce que dois, advienne, que pourra.(тут конспірологи мають напрягтися) Роби що потрібно, і хай буде як буде.

    • Хаха 1

  2. 4 часа назад, Олександрм сказал:

    Звісно заберуть молодших 25. Даж мене ці діди під 60 яких смерть відпустила на 15хв до вітру а їх загребли задовбали. Толку тут з них?

    Ми можем отстранитись окремо од моїх чи ваших прав і почуттів. Но завжди це іменно лічне.  Ви хочете щоб немитий бомж з окопа переживав, що ви не змогли знайти водопроводчіка, який полагодить ваш душ...   про психіку взагалі насмішили. Хто в нас яку психіку перевіряв?) І повірте на слово тут вона не стала кращою.  

    Та при чом тут те що я не можу знайти водопроводчіка? Він, після війни не зможе його знайти, якщо виживе, він.

    Як і не побачить майбутнього після того як значна частина людей випхне звідси своїх дітей, доживе віку і на тому населення умовно закінчиться, в тому числі тому що заберуть молодших 25, так чи інакше.

    Це якщо раніше не вистрелить ось це:

    2 часа назад, gadina86 сказал:

     Шанси спротиву ухилянта - нульові! Тому всі і сидять як миші.

    А пропонується дати цим людям зброю. Вони не хотіли, і не хочуть, і певно що не бачуть сенсу. Бо як би хотіли то давно пішли. Далі потрібно продовжувати?

    Коротше це шлях до махновщини, російська імперія в першій світовій саме до того й довоювалася. "красниє прідуть грабять, белиє прідуть грабять, зелениє прідуть грабять".

    Бо дай такому зброю, це у кращому випадку сзч, а у гіршому або розборки в частині зі зброєю, або дезертирство, у найгіршому випадку дезертирство группою зі зброєю. От навіщо воно таке треба?

    • Лайк 2
    • Подобається 2

  3. 2 часа назад, alex790579 сказал:

    Да не в этом дело. Иные первопричины войны, и о них на этом форуме столько написано, что неохота снова повторятся.

    Согласен что не совсем в этом. Но чем больше проходило времени тем меньше было шансов на успех у них, следовательно если замышляли напасть то для них было чем раньше тем лучше, а для нас чем позже тем лучше.

    1 час назад, Олександрм сказал:

    Спрацює ідея чи не спрацює , діло не в тім а в тому що вона є.

    Все ви розумно пишете, тільки не враховуєте одне жирне НО.

    Ви чомусь фронтовика наділяєте якоюсь особєнністю, даж слова підходящого не знайду напевно жертвєнністю, державністю. 

    Що для нього життя цивільної людини має більшу цінність ніж власне чи життя побратима.  Мені чесно любопитно з чого у Вас такі уявлення? По Вашому тут високодуховні чи високоосвічені люди? 

    Так ні. Ні попів, ні науковців, ні державних діячів сюди не заганяють, в них бронь.😉 

    По вашому умовний тракторист має думати, що раз по закону ви маєте якусь бронь то в цьому є вища справедливість?

    Та для нього ваше життя ще менше варте  ніж його життя для вас.  Просто тому , що тут життя знецінюється.

    Ви мислите- а для чого вам така держава, яка паплюжить ваші права?

    Ви впевнені, що в мене тут більше прав? 

    І що мені ця держава треба більше ніж вам? 

    жуковщина ж пояснюється просто, люди на війні витратний матер'ял.  В нього під командуванням свої за яких відповідати треба а в селі необліковані.

    І навіть гірше. Є по штату певна кількість людей. Хтось виконує поставлені завдання, хтось  безтолковий й не виконує, і поміняти уволити як в цивільному житті не можно, нових не дадуть  (поки рибки не здохнуть хомячка не куплять)

     

     

     

    Та знаю я що в цілому пофігу буде якщо що, тому й написав про "намагатись не по закону". І не не наділяю я нікого якимись особливими особливостями.

    4 часа назад, NWEN сказал:

    А взяти мене не вийде не тому що наведений сарказм відповідає дійсності, а відповідно до ст 23 та ст 25 ЗУ 3543-XII. Як мінімум поки що, хоча у нас така веселуха, що сьогодні не можуть по закону а завтра можуть, та й сьогодні можуть намагатись не по закону.

    І питання не в вищій справедливості, а в тому що можна забрати мене, його, ще когось, наплювавши на все, бо моє життя не має більше цінності.

    Але проблема в тому що:
    по-перше отмобілізують от так, а потім нема кому ні хліба зібрати, ні податки заплатити, ні продукти доставити. От прямо сьогодні ледь знайшов де дістати ліки, які до війни можна було придбати в будь-якій великій аптеці.

    по-друге якщо в Україні не останеться українців здатних виростити дітей(середній вік загине, або скалічиться, дітей вивезуть, пенсіонерам дітей вже пізно) то кому воно треба?

    по-третє, ось уявимо людину яку в школі булили, але в неї сформувася не страх, а манери тихушника, нема способу відповісти, схаває, а потім поверне борги при першій нагоді. І, як, комфортно буде з таким побратимом? Це вже не кажучи про тих у кого більш типова реакція, - страх, з вірогідною істерикою прямо в окопі.
    І як? Подобається? Має сенс? А скільки таких людей з приколами по психіці вже гребуть і скільки загребуть в рамках геніальної ідеї "зайти бригадою в велике місто і самостійно поповнитись"?

    І до речі, поповняючись, людей молодше 25 звісно ж заберуть теж, бо хто сказав що їх життя має більшу цінність? Адже так?

    Як вже сказав вище, з виходами з ситуації в нас не особо, але крутити це далі, - гарантований спосіб зробити ситуацію ще гірше. От і все. І це не про мої чи Ваші почуття чи права, це про рішення які будуть творити наше майбутнє.

    • Лайк 1
    • Подобається 8

  4. 30 минут назад, alex_agent сказал:

    А вы допускаете вариант того, что они просто хотят, скажем так - попасть под юрисдикцию РФ :) и никому это желание пока не озвучивают, даже близким родственникам (на всякий случай) ?

    Пытаться так попасть эм, "под юрисдикцию" предельно глупо, т.к. это скорее способ попасть на тот свет чем куда-либо еще. И это точно не их случай, оно им не надо, да и если хотели бы то давно бы могли, еще до большой войны.

     

    Тут другое, я уже не один раз наблюдаю как некоторые люди во время войны заклякают. При чем те от которых этого совершенно не ждешь. Мистика какая-то.

    1 минуту назад, Олександрм сказал:

    Бігме, не знаю про що там написано, я того не читав.)  Я даж устав не читав) якось не цікаво,  хоть офіцер командного пункту.

    Все йде до посилення каральної  системи або до обвалу фронту.

    Щодо настроїв тут, щодо насильно бусифікованих з ображеною гідністю, то є популярна ідея щоб бригада сама зайшла в велике місто і доукомплектувалась без всяких тцк)

    думаю , відповідь вичерпна...

    Сзч і відказників повно. Дехто пише що 150 т.  І тікають все більше.

    Да, вони вродь під якоюсь статтею, здається від 3 р до 5.

    Но їх не саджають. Та й взагалі система стіки не перетравить, в нас в Україні зара загалом сидить +- 50 тисяч. 

     

     

    Так, до виділеного жирним і йде. Але рано чи пізно посилення злиже різьбу. Насправді вже, потроху злизує і кількість сзч з відказниками та бусики наглядний тому приклад.

     

    А щодо ідеї зайти й доукомплектуватися то це не спрацює.
    Тому що:
    1. Щоб зайти треба піти з позиції
    2. Централізовано доїхати
    3. В процесі реалізації я більш ніж певен що не розрахують силу, та й інших порушень при такому підході також буде
    4. В процесі ненависть буде не менше чим до противника
    5. А коли ненависть до "своїх" та "чужих" однакова то буде дупа навіть більша ніж обвал фронту.

     

    А взагалі це і є совіцькі методи. Чи Жуковщина, як у нас популярно називати. У того теж поповненням займалися в стилі "звільнили село, забрали всіх кого можна, і в бій на звільнення наступного села". Тільки при такому підході більше половини села лягало там же.

    І якщо тоді народжуваність була 4-5 дитини, то зараз 0.7, а для відтворення треба 2.1.

    На цьому все. Найбільш розумним було би зупинити, зайнятись економікою та народжуваністю, а рф сама вимре. От тільки з війною ми вимремо раніше. Більш того, я гадаю що одна з причин нападу те що демографічно РФ просідала швидше нас, і чим далі в майбутнє тим менша була їх перевага.

    В них населення заміщувалось на тюрків, які без славяно-фіно-угорської складової точно мали б інший культурний код, і як наслідок устрій держави.

    Тож з демографічної точки зору продовження війни їм вигідніше набагато більше ніж нам.


  5. 16 минут назад, Аид сказал:

    Теперь когда перерезана дорога на Богоявленку всякие говорящие головы включили антикриз... сами виноваты а бубочканипричем.

    И удивляет мирняк (я не говорю за стариков) которые сидят до талого и скарб с бетоном им важнее их жизни.

    Люди некоторые просто в ступор падают когда жизнь рушится. Хотя в целом адекватные.

    Имею родственников в Покровском районе, никак не соберутся выбираться оттуда. Хотя люди предельно адекватные. Иррационально.

    Это трагедия.

    • Лайк 2
    • Дякую 1
    • Сумно 1

  6. 1 час назад, Олександрм сказал:

    А в якій Ви хочете парадигмі? )

    ладно МЕНЕ вговорили... заградотрядів не буде.

    Звичайно, насильно мобілізовані не ефективні, тому вас не візьмуть. Візьмуть мотивованого. там перед воєнкоматами черги.

    Всі хотять 130 тисяч. Беруть тільки не старших 50, здорових і самособою націоналістів пригавших на майдані... гончаренко ж казав.

    Перемога ж скоро. Та навіть якщо ще 5р війни буде, черги перед воєнкоматами не закінчуться і вас не візьмуть.

    Ви ж й війну не підтримуєте?  А Ваш голос дуже важний. Ви ж проголосуєте проти? За кандидата який проти війни? Що там вибори не проводять і мітингувати не дають? Странно звичайно, ми ж демократія а не совок. Но не страшно.    

    вибрали ж такого який проти війни. Помниться зєля вродь проти був? І даж російськомовний. І вся верховна рада 70 процентів його...  тому нічого боятись

    Та я нікого не вговорюю, просто окреслюю до чого все йде. Щоб показати що це шлях в нікуди.

    А взяти мене не вийде не тому що наведений сарказм відповідає дійсності, а відповідно до ст 23 та ст 25 ЗУ 3543-XII. Як мінімум поки що, хоча у нас така веселуха, що сьогодні не можуть по закону а завтра можуть, та й сьогодні можуть намагатись не по закону.

     

    Ну і базово у людини є три реакції, - замри, бий, біжи. І не всі т.н. "ухилянти" це люди з реакцією біжи/замри. Та гадаю що Ви самі знаєте, більше мене, щодо того що чудять люди з реакцією "бий" в ситуації беззаконня.

    Чесно, от не розумію до чого Ви ведете? Що виходу нема, ну в цілому згоден. Але і продовжувати далі крутити шапіто, це лиш один з варіантів безвиході.


  7. 11 часов назад, Олександрм сказал:

     Харош оце...

    Час героїв повернувся.

    Хіба не про таке ви мріяли будучи хлопчиком? Не грались в войнушки в наших і німців? В індіанців й чінгачгука? 

    Не хотіли бути лицарем чи капітаном Бладом?  Підійдіть до дзеркала і гляньте собі у вічі . Побачте очі тієї дитини. Спитайте себе- хіба такого ти хотів? Цього сірого життя? 

    Прийшов твій час. 

    Пора.

    Причастись безумством вічної ночі. Візьми в руки зброю і дай клятву побратимам йти шляхом самурая. Шлях самурая- смерть! Одкажись од пустого міщанського життя і самої гармонії мирного неба і слідуй зову ентропії ,неси свою ношу під світлом вмираючих зірок! Хватить скигліть! Бери в руки меч арея чи кулебівську лопату і їдь в ці дикі і прекрасні степи. Вдихни аромат ногайського степу та давніх могил.

    Жаль тіки , рано забрали звідси до музеїв, німих камяних баб. Тисячоліттями стояли вони тут...

    і раділо їх камяне серце од випаленої землі, гуркоту кінських копит  і куп черепів біля підніжжя. Вони  б запомнили нас з тобою, як памятають танки Гудеріана, тачанки Махна, 1 кінну армію Будьоного,  орду хана Батия, Аттілу, кочовища скіфів....   

    Не барись ,

    їдь сюди бо все пропустиш! Бери зубну щітку, пасту, мильнобрильне і рушник, а ще складний ножик, рюкзак ,мотузку, фонарик і 2 мотка синьої ізолєнти.

    Решту видадуть. Даж плащ капітана Блада.

    Хіба можеш в музей заїхати і захватить сюди якусь невеличку камяну бабу

    Вот вообще не в кассу, честно.

    А в детстве я хотел стать первооткрывателем, или освоителем диких территорий. 

    Не в плане ковбойства, а в плане колонизации и освоения нового. И игры мои в детстве были о постройке космических станций или заводов или производств в дикой местности, и отладке логистических схем.

    Чем и занимаюсь, хоть и в виртуализированной профессии(упрощенно можно считать ит, хотя на самом деле не совсем, ит только инструмент, так чтобы объяснить учитывая предполагаемый майндсет моя предметная область развилась из инженера АСУ/КСУ/АСК)

    И казаки разбойники мне вот совсем не интересны, другое дело сожрать и задавить бизнес конкурента))))))

    Единственное что меня может задеть во всем этом, - не люблю когда мне рассказывают как жить. Но это делают обе стороны, так что на этот счет ранее все сказал

    Только что, Олександрм сказал:

    Ініціативи чекати марно, но якщо засунути людину в нору шанси що вона буде огризатись як борсук є.

     який ви пропонуєте вихід?  Добровольці скінчились. Послушні теж скінчились.

    Главное чтобы огрызался в правильную сторону. А то я слышал разную непроверенную инфу на уровне слухов... Дай Бог чтобы неправда.

    Дальше что в такой парадигме? Узаконить заградотряды и вперед? За родину, за сралина, за обиды наши тяжкие?

    • Лайк 1
    • Подобається 3

  8. 9 минут назад, alex790579 сказал:

    Это честно

    Но тупо.

    И на это давно есть рекомендация в Библии

    Не дади́те свята́я псо́мъ, ни помета́йте би́серъ ва́шихъ предъ свинiя́ми, да не поперу́тъ и́хъ нога́ми свои́ми и вра́щшеся расто́ргнутъ вы́ (Мф.7:6) (Не давайте святыни псам и не бросайте жемчуга вашего перед свиньями, чтобы они не попрали его ногами своими и, обратившись, не растерзали вас)

     

    Но это циклично, где-то выше по теме уже обсуждали распад Римской империи. Чтобы долго не пустословить мне кажется что деградация США и западного мира влечет за собой аналогичные процессы. И те кто так долго его ждал, таки дождуться.

    Римляне строили дороги, средневековые крестьяне топали по болоту. У римлян были акведуки, а средневековая европа в массе своей не знала ни водопровода ни что такое мыться, а вши были просто данностью.

    Конечно тогда падали с более низкого уровня развития, но и сейчас, - мало не покажется. Пока что уже построенная инфраструктура кое-как дышит, подпираемая костылями да новыми технологиями. Но вот с постройкой новой уже затруднения. А средний уровень образования поколения 10-20летних детей, - я даже не знаю как это описать. Для большинства из них элементарные познания о двс, или том как работает кондиционер(без формул, просто принцип), - это прямо целое открытие и "очень сложно". А ведь кому-то же надо будет понимать как это работает, а не обслуживать по принципу крупноблочной замены по инструкции. И ладно бы, они при этом разбирались в чем-то другом, не знаю, в биологии там например, или пели/рисовали. Но нет. Нет ничего.

    Что интересно? не знаю

    А что ты в свободное время делаешь? в телефоне сижу

    А как ты развлекаешься? тикток/ютуб смотрю

    Только что, Moskit сказал:

    це у Вас, мабуть, ще залишки радянської звички) "Иносказание" було досить поширеним, але також не серед усіх прошарків наелення.

    Зараз ""езопознавців" (нічого так "новояз" получився))) значно менше/ Тікток з інстаграмом в один "тиц" по екрану видадуть море інформації за одиницю часу, встигай тільки її правильно інтерпретувати. 

    А "езоповщина" потребує регулярного читання, і не тільки етикеток на товарах. Цього вже немає і не буде (не тільки у нас)

    imho

    Може, хоча я освіту отримував в 90х, тож мене не мало зачепити.

    Хоча швидше причина в тому що я не присутній в соціалках. Профессійні аккаунти є, особистих нема. Не тому що переконання, чи страх що стежать, а просто не цікаво.

    І от дивлюся зі сторони, і трохи страшнувато стає. Що буде, коли специ підуть на відпочинок. А це вже скоро, бо навіть серед народжених у 90х все вже значно гірше ніж серед народжених у 80х, а серед зумерів прямо зовсім все прискорбно. Новачки зі здібностями та базою є, але їх так мало, вкрай мало.

    При чому це ж не локальне явище. В західних країнах нічим не краще. А на схід, те де перетинався з індусами та китайцями, там просто магічне мислення якесь, замість освіти. Просто заучений набір практик, і будь-яке відхилення викликає ступор.

    • Лайк 4
    • Дякую 1
    • Подобається 4

  9. 24.02.2024 в 15:08, Аид сказал:

    Mercedes-Benz объявил, что отказался от своего плана продавать только электромобили после 2030 года.

    Тьфу на них

    Мерс: Ну не шмогла я не шмогла)))))

    Хотя чего ожидать от компании, где уже 15+ лет рулят не инженеры а маркетологи. Мерс, да и вся немецкая тройка давно скатилась.

    А в свете електромобилей вообще вышла смешная история, - делали рынок под себя, но пришла восточная панда и отобрала у мальчиков игрушку. Аж за заградительные пошлины зачесались.

     

    Но как по мне поздно уже. Ударившись в дорогую зеленую энергетику да еще сдуру позакрывав аэс проваляли промышленный потенциал, но впрочем, это уже в другую тему наверное.

    И даже если у нас наступит электромобильное будущее(что далеко не факт) то оно будет китайским.

    Лет 10 назад я все ждал, когда-когда, лет 5 появилась надежда перемешанная с сомнениями. А сейчас понятно что ждать там прорыва особо неоткуда. Все что могли перепробовали, прорыва нет.

    • Лайк 2
    • Подобається 2

  10. 21 час назад, gadina86 сказал:

    когда мечтают про украинское развитие как в послевоенной Германии, Израиле или Южной Кореи - вот хорошее видео нашей реальности. Много у нас физику, химию, математику и вообще науку любят? или может быть реальность вот такие штурмы секонд хенда и жизнь по схеме купи-продай-на****би ближнего

     

    10 часов назад, Lora20014 сказал:

    Совершенно верно... Ехала в поезде примерно год назад. Общалась с Девушкой 22х лет. Она замужем, только ребёночек родился, они выехали семьей(ещё с родителями) в Польшу до войны, лет 5 назад. Рассуждения  и оценки девушки(она хочет учиться на бухгалтера после среднего образования, муж учится в каком-то типа техникуме) : "программист-это тот, кто работает пальцами, ничего особенного, так, " рабочий за компом", а вот Те ребята, что в Украине бегают по секондам в поисках брендовых вещей и надежде потом их перепродать -вот они креативные, бизнесмены, это ж ум надо иметь, придумать бизнес-схему..." занавес, я потеряла дар речи...

     

    Чем более тупой масса будет в среднем тем проще ею управлять, это очевидно.
    А вот то что менее очевидно, так это то что сохранить образование и знания у себя и своих детей может оказаться очень ценным. Потому что тогда хоть методы управления и будут делать больно, но не будут собственно "управлять". Как по мне это неплохая личная стратегия выживания.

    А еще менее очевидно то что стоит помнить что в средневековье ведьм жгли на кострах. А на земной шарик таки опускаются новые темные века.

    • Лайк 2
    • Дякую 1
    • Хаха 1
    • Сумно 2
    • Подобається 4

  11. 18 часов назад, Олександрм сказал:

    Можно подумати , що ті хто переживає за памятник пушкіну,

    Насправді пофіг на памятники. Важливі люди і те що вони роблять.

    Памятники не проблема, памятники симптом.

    В нас просто країну перетворюють в міні-росію навиворіт, а росія то є мінісовок.

    Від того їдуть, а не від якихось там пушкінів чи за язиком.

    Багато хто просто не хоче жити в совку, і не важливо якою мовою той совок говорить. Російською, чи українською. Да хоть молдавською. Суть не в мові. Суть в довбаобабах, які за життя нічого не створили, але зате лізуть повчать, отнімать, та ділить.

    Чому? Бо ось це все вбило відчуття що знаходишся дома і що з цими людьми є щось спільне. Од того й кордони закривати пришлось, од того й добровольців нема, і все інше теж од того. Мотивації нема. І її розмовами на марафоні про мову та памятники не створиш.

    Наші самі добровільно скотилися до цього і тепер(обережно, по посиланню мат, але 100% влучний):

    https://www.youtube.com/watch?v=iTJ4yea3q78&ab_channel=TheRockstarik

    Так ясніше?

    • Лайк 1
    • Дякую 1
    • Хаха 1
    • Не подобається 1

  12. 10 часов назад, Аид сказал:

    Болгария разочаровала, наверное надо пробовать Венгрию. Там правда ужасный язык, зато труба с нефтью и нет мигрантов.

    Ну тут каждому свое. Я больше на Польшу с Румынией посматриваю. Корни, ну и относительно лояльный налоговый режим есть, как для моего кейса. Ну и мигрантов тоже заметно меньше чем где-то еще. Есть правда цыгане, но то и из Украины знакомое. Да и если сравнивать то ведут они себя приличнее, все же мелкие кражи не идут ни в какое сравнение с вооруженным разбоем.

    7 часов назад, Олександрм сказал:

    Воно мені більше всіх треба? Самі розбирайтесь.

    Котрі Вам свої, ті що памятники розбивають, чи ті що одесу ракетами обстрілюють. 

    Я теж не бачу перспективи в цій державі.

    Правда, провидець з мене так собі. Поняття не мав ні що за зелю проголосують, ні що в 22 росіяни нападуть... І постійно себе обманював, що от-от це все закінчиться.  

    Та й тупо вже вигорів і задовбався. 

     

    Шо ті шо ті чужі.

    Най швидше сі скінчать.

    • Лайк 3
    • Хаха 1

  13. 1 час назад, Аид сказал:

    не жалко будет окончательно расстаться, одно дело покинуть город с большой буквы, другое дело уехать с хутора Хаджебеевка

    Ментально уже.
    Остался только вопрос, удастся ли мне в настоящую эмиграцию и получить гражданство, или придется довольствоваться внутренней эмиграцией.

    • Лайк 1

  14. 12 часов назад, San4es сказал:

    Вот вы знали, что "Суворов - советский полководец". Я , вот, не знал. А тупые шл...хи знают. Эвонокак оказывается.

    Ахахаха, повеселили. Но что-то грустно в итоге.

    11 часов назад, Аид сказал:

    На днях в Хаджебеевке (ранее величали Одесса) будут сносить памятник Пушкину, в планах Воронцов и Дюк. Рогулям оно не нужно, да и города как такового нет, сэло с многоэтажными гетто.

    Книжка тоже

    Хотя с другой стороны, теперь легко понять, кто давно и/или знаком с местной топонимикой, а кто так, перелетный. Та же черноморская дорога(и попрошу заметить ни разу не совковое название). 

    В какой-то момент подметил что перестал себя чувствовать что я здесь дома. Думал это связано с нападением в феврале, но похоже что не только.

    • Лайк 2
    • Дякую 1
    • Сумно 1
    • Подобається 5

  15. 12 часов назад, gadina86 сказал:

    ноуты и рабочие столы то понятно - а как он звонки совмещал? друг спрашивает...😀 

    Один наушник в одно ухо, другой в другое.
    Плюс при накладках некоторые умудрялись "болеть" итд.
    У обычных инженеров не особо много звонков.

     

    Видел разных циркачей, но часто это заканчивается увольнением, или проблемами со здоровьем. Все же даже на филонить тратится ресурс.

    13 часов назад, gavchik сказал:

    І з NWENом я повністю погоджуюсь, що зарплат 2016-2018 року ще довго (а може й ніколи) не буде

    Сорри, но я говорил за 2021 год. Когда был безумный бум.
    До ЗП 2016-18 года мы еще не упали, и не думаю что скоро упадем.


    Как раз в этом и фишка, - бума нет, но по факту весь этот вой что все умерло, идет на фоне сравнения с 2021 годом.
    По факту рынок труда в отрасли сейчас +/- в доковидном состоянии, тоесть я бы сравнил с 2019.

     

    Проблема в том что создалась коньюктура при которой это будет медленно накрываться медным тазом. Потому что мир ушел вперед за 5 лет, а мы откатились к 2019 и топчемся на месте с поглядыванием назад. Спасибо мудрому руководству за это.

    И к 2030-35, если такая тенденция продолжится, а я пока не вижу ничего что могло бы ее переломить, то размер компенсаций при +/- сохранении номинала, или с легким уменьшением, сильно просядет в фактической стоимости.

    0,95^10 = 0,6, - реальный размер компенсации через десять лет при инфляции 5%. А если еще и номинал чуть подприсядет, то будет половина. Учитывая что инженер среднего пошиба с опытом зарабатывает +/-3к, будет аналог 1,5. А 1,5к это не такая уж большая компенсация на самом то деле, куча специалистов в других отраслях получают сравнимо. Понятное дело что если сравнивать с зп охранника в супермаркете, или разнорабочего то это все еще много, но давайте сравнивать сравнимое.

    • Подобається 2

  16. 2 часа назад, Fat Point сказал:

    Первые 6 т повесток автоматически сгенерированных реестром военнообязанных  уже поступили в укрпочту для рассылки призывникам.Повестка будет считаться врученной ,даже если призывник её лично не получал. На явку в тцк отводится 14 дней ,после наступает админответственность и подача мужчины в розыск.

    Потужно.

    Это называется как загрузить работой всех, начиная с почты заканчивая судами.

     

    Бородатый анекдот в тему:

    Преамбула, - в мирный тихий чат врывается беспоконый вьюнош
    кулхацкер: Дайте мне IP какого-нибудь лоха, ща я его завалю!
    бородач: 127.0.0.1
    системное сообщение: кулхацкер вышел из чата

    • Хаха 5
    • Подобається 2

  17. 22 часа назад, gavchik сказал:

    Аналізую з середини ІТ (донька працює в цій сфері) - на сьогодні ринок перегрітий - знайти роботу новачку майже нереально, та й не новачку - також. У доньки закрився проєкт, то вона майже 2 місяці шукала роботу. До війни/ковіду - ій за тиждень приходило до 20-30 запрошень, а зараз - самостійно розсилала резюме. Пройщла 6 етапів співбесіди - фірма обирала найкращих (зараз така ситуація на ринку)

    Другие отрасли такие, - "нам бы ваши проблемы"(с). Но да, таких сладких времен как в 2021 для ит инженеров еще долго не будет. Возможно не будет больше никогда.

    Работа все еще есть, все еще на неплохие деньги, но роста компенсаций пока нет даже на уровень инфляции доллара.

    С другой стороны это хорошая новость для меня. Правда благодаря гетьманцевам и прочим апологетам дия сити и прочего, которые хотят общаться с бизнесом в стиле "я настоящий хозяин своего слова, захотел дал, а если мне не выгодно то пофиг на то что я там и кому говорил, и так сожрете" и крутить законом как их душе угодно я больше не нанимаю в Украине. На мой взгляд деятели в подобном стиле оказывают гораздо больше негатива на отрасль, чем собственно боевые действия.

    • Дякую 2
    • Подобається 4

  18. 2 часа назад, Аид сказал:

    Боец это самая ценная и долгосоздаваемая единица на ЛБС, но дегенераты во власти это еще не поняли. Пока уверенны, что отлов не имеет предела.

    Так в предел уперлись уже.

    Просто думают что это народ плохой, а по факту возможности отлова заканчиваться начали.

    • Лайк 2
    • Подобається 2

  19. 4 часа назад, Кремень сказал:

    Наразі ціни поки що нижчі ніж до початку війни, але вже вищі за перше півріччя 2022року

    Згоден зі всім, крім процитованого.
    На мій погляд ціни на правому березі десь такі ж як були до війни(+/-5%), але подекуди(наприклад захіні облцентри) вище.

    Хоча звісно є й нижче, але мало кого цікавить квартира у Покровську. Чомусь так здається.

    І так вони вищі за перше півріччя 2022, коли і в цілому ціни трохи підприсіли на тонкому ринку, і були перший час варіанти з дисконтом, які, втім, швидко закінчились, але деякі наївні покупці ще весь 2023 рік бігали і питали "дайте знижку".
     

    З публічною статистикою зараз звісно біда, але на підтвердження своїх слів можу використати лун статистику.(ну і звісно те що бачу сам, але то так собі аргумент)

    • Дякую 3

  20. 3 часа назад, Lilia1996 сказал:

    IT професії майбутнього: яку обрати і чого навчатися просто зараз, аби досягти успіху

    Світ IT постійно змінюється, і щоб бути затребуваним у майбутньому, варто вже зараз вибрати напрямок для навчання. Серед найбільш перспективних IT-професій майбутнього – фахівці зі штучного інтелекту, кібербезпеки, розробники блокчейн-технологій та віртуальної реальності. Ці напрямки швидко розвиваються і мають величезний потенціал.

    Основними навичками, які варто розвивати, є програмування, робота з великими даними та автоматизація процесів. Важливо також вивчати нові технології та розвивати креативне мислення, щоб бути гнучким у швидкозмінних умовах.

    Якщо вас цікавлять it-професії майбутнього - почніть навчання вже зараз, щоб стати одним з лідерів у цих перспективних галузях.

    Генералы всегда готовятся к прошлой войне, а курсы к прошлому рынка труда.

    Помните сколько было вузов с обучением на менеджеров и экономистов в 00х?
    Вот теперь в ИТ аналогичная ситуация.

     

    ИТшники тоже будут нужны, как и экономисты, и агрономы и бухгалтера. Но к моменту когда 5-17 доучатся, а это 2030 и позже, никаких золотых гор для новичков тут не будет. А пока они станут опытными(2035-2040+) то и для не новичков. Впрочем для новичков золотых гор нет уже.

    Имеющий уши слышать да слышит.

     

    П.С. Не знаю расценивать ли процитированное сообщение как спам. Но если модераторы сочтут сообщение выше за спам то возможно лучше снести и мой ответ на него.

    • Дякую 2
    • Подобається 7

  21. 3 часа назад, Аид сказал:

    Ну Кулеба 2 в отличии от Кулебы 1 полный олень, уже хамит Бразилии и Китаю, требует лишить поддержки всех беженцев мужского пола от 18 до 60.

    Хоть все конечно меряется в сравнении, но принципиальной разницы между сортами нету. Есть только оттенки амбре.

    • Лайк 3
    • Хаха 1

  22. 1 минуту назад, Олександрм сказал:

    Чим Ви здивовані? Що кляті комуняки запасли на случай ядєрной войни, тим і воюєм.

    В мене тт 47 року. Іще сталін лічно робив. Самі старі, які я бачив 34 р . З червоним революційним пластиком в рукоятках.

    Стріляють, правда патрони дефіцитні.  На складах в нас були пару  кулеметів максім,

    звиняйте брехать не буду працездатність не провіряв. Де вони зара не знаю напевно в бмтз на озброєнні, шахіди збивають. Є й списані дшк і браунінги. Це ми іще елітна бригада контрнаступу) . механізована бригада, це по європейськи звучить гордо панцер гренадірен))

    А шо на озброєнні в мясних тро ?

    Так выглядит один из этапов перехода к войне палками и лопатами.

    Кулебе привет, это промахи в том числе и его ведомства привело к данной ситуации. Так что как по мне то его лопаты это часть его дела о некомпетентности.

×