Перейти до вмісту

bogdan74

Форумчанин
  • Публікації

    6
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

74 Душка

Про bogdan74

  • Звання
    Member

Відвідувачі профілю

422 перегляду профілю
  1. bogdan74

    Прогноз курса доллара к гривне

    Звісно цей сезон завдяки теплій зими ми проскочили, хоча все було на межі. Я ж мав на увазі сезон 2022-2023 років. До цього часу необхідно буде мати газ.
  2. bogdan74

    Прогноз курса доллара к гривне

    Я кажу що в розпал опалювального сезону, вибачте за тавтологію, необхідно буде мати в сховищах мінімум 15 млрд газу, щоб забезпечити добову потребу в газі 200 млн.м3 при умові середньодобової температури -10 оС. Про нижчу вже і думати не хочеться, бо при -20оС добова потреба зростає до 300 млн м3. Це за умови, що газ не використовуватимуть для виробництва електроенергії.
  3. bogdan74

    Прогноз курса доллара к гривне

    Якщо Ви так само розбираєтесь у фінансах як у геології, розробці і експлуатації нафтових, газових родовищ та газосховищ, то мені смішно з ваших прогнозів. Газове сховище - це колишнє газове родовище. Газова і водоносна частина знаходяться у рівновазі, перед початком його розробки. Чим більше знижується тиск у газовій частині, тим більша ймовірність прориву води туди. Перед тим, як спроруджувати ПСГ проводять дослідження для визначення цього мінімального тиску. Тому газ, який створює цей тиск і називають технологічним. А Ваш "особливий період" не має ніякого відношення до експлуатації газосховища. Ще раз повторюю. Цей газ звісно можна відібрати, але є надзвичайно високі ризики втратити ПСГ, а тоді вся інфраструктура перетвориться зразу на металобрухт. А коштує вона на порядки дорожче, ніж 5 і навіть 50 млрд газу. Без ПСГ Україна, як держава, фактично не зможе існувати, оскільки ми видобуваємо в 3-4 рази менше ніж нам потрібно взимку.
  4. bogdan74

    Прогноз курса доллара к гривне

    Технологічний газ можна підняти один раз, потім сховище може бути втрачено, так як там повинен залишатися надлишковий тиск, що стоврюється цим технологічним газом, який перешкоджає поступленню води.Власне тому він так і називається - "ТЕХНОЛОГІЧНИЙ". І чим менші запаси в сховищі, тим менший тиск у ньому. Зараз вже фактично для подачі газу в газопровід використовують компресори, які також мають мінімальний тиск на вході. Одним словом, не пишіть про те, в чому не розбираєтесь.
  5. bogdan74

    Прогноз курса доллара к гривне

    В сховищах має бути мінімум 15 млрд. м3, щоб не молитися на погоду; зараз біля 10 млрд.м3, а опалювальний сезон ще не закінчився, перед початком закачки буде 8-9 млрд. м3. По мінімуму треба 6 млрд, а краще 7-8. От і рахуйте. Гроші, які оператор ГТС отримав в плату за транзит, він передав НАКу, щоб той закупив газ, але бабло передали на велике крадівництво. Там є дірка мінімум 2 млрд. доларів. Треба буде її також якось компенсувати і замовляти послуги мольфарів, щоб і наступна зима була теплою
  6. bogdan74

    Прогноз курса доллара к гривне

    Очікуваний видобуток буде менше 20 млрд. Те що зараз видобувають 55-56 млн в добу повязано із низькими тисками в газопроводах і можливістю низьконапірних свердловин краще працювати. Літом при зменшенні споживання тиск в трубі зросте і отже видобуток знизиться. Щоб мати можливість забезпечувати мінімум 180 млн м3 в добу зимою в газосховищі повинно бути не менше 15 млрд м3 газу, який потрібно почати закачувати вже в квітні місяці. Так що купити треба мінімум 4 млрд, а краще 5-6 на випадок холодної зими.
×