Перейти до вмісту

Tartakovsky

Друг форуму
  • Публікації

    1 027
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    2

Востаннє Tartakovsky виграв 21 жовтня 2018

Публікації Tartakovsky були найпопулярнішими!

Репутація

5 135 Душка

5 підписників

Про Tartakovsky

  • Звання
    Advanced Member
  • День народження 9 квітня

Додаткові данні

  • Пол:
    Мужской
  • Звідки:
    Житомир

Відвідувачі профілю

7 151 перегляд профілю
  1. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Це дуууууже стара інформація. Зараз в черзі стоїть ~30 суден
  2. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Вітаю! Статистику роботи зернового коридору взяв тут. Фактично, зернова угода вже з травня не працює. Робота не стабільна, то купують в мор.портах зерно, то ні.... Трейдери повертаються в дунайські порти. І от тут сюрприз... якщо в минулому році, потенціал цих портів був 1.0-1.5 млн т в місяць (ну, максимум 1.8 млн т в місяць). Зараз потенціал 3.0-3.5 млн т на місяць.Не скажу, що цього буде достатньо, але вже легше працювати стало. Робота дунайських портів не залежить від зернового коридору. Тому, експорт зерна буде більш стабільним і зросте. По валютним надходженням... цьорічний врожай скоротився до 46-50 млн т. В довоєнний період, ми збирали 90-100 млн т. Плюс, ціни на зерно знизилися, відповідно, валютна виручка буде меншою, аніж це було у минулі сезони. На курс, вплив зернового коридору буде мінімальним (на мою думку), адже він вже фактично і так не працює. Ну і не забуваємо, що курс тримають фін.допомогою від Заходу, а не на експортній виручці.
  3. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    В безпеці від чого? Травень- червень - це міжсезоння на світовому ринку. Більшість імпортерів чекають липня-серпня, там піде зерно нового врожаю. Тому, експорт сг-продукції буде слабким з України. Далі, продовжить-продовжили, але чи реально зерновий коридор буде працювати. Останній корабель в Україну заходив 4-о травня. Після цієї дати не було підтверджень зі сторони мосоковії щодо проходу кораблів. Як далі будемо працювати поки під великим питанням. Ну і низький попит. Це явно не на користь для валютної виручки.
  4. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Багато ми вивозили до Азії та Африки. Але, через проблеми з логістикою, значну частину зерна розвернули на ЄС. Забили їм склади, а далі поїхали транзитом. Ми успішно освої транзит. Не так страшно закриття імпорту, як палки в колеса по транзиту. Європейці трохи в шоці від нас. На 80% це заслуга наших людей, що в перші місяці війни зерно поїхали. Якби чекали б на допомогут від європейців, нам би торба.
  5. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Через війну, ми вимушені продавати багато зерна на країни ЄС. А так, ми Тули вантажити тільки кукурудзу і олію соняшникову. Сенсу ввозитьтцли пшеницю не було. А от через війну, ми ведемо куди ьільки бачимо. В цілому, возити пшеницю на ЄС було нішевим трейдингом. А зараз засовуємо куди можемо
  6. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Це наш експорт туди складає так мало... але для них, то багато. Вони взагалі нетто-експортер. Тому, їм нашого зерна багато не потрібно.
  7. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    У поляків вибори, тому політики прогинаються, щоб заробити бали собі.
  8. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Транзит заблокувала тільки Польща. Угорщина та Словаччина тільки експорт. Але, по їх території можна їхати. Хоча, на практиці, поки машини/вагони стоять, бо тільки розробляють механізм для транзиту (опломбування авто і вагонів, хто і як, за чиї кошти і т.д.).
  9. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Вітаю!! Не так страшний чорт, як його малюють. Тут більше проблема у наших ЗМІ. Вони не розуміючи специфіки, рознести зраду. Всі пишуть про Польщу, зраду, ножа в спину. Але, останні місяці показують, що обсяги поставок зерна саме на ці країни мізерний. Основний експорт йде через морські порти. Наприклад, вчора московія знову заблокувала роботу комісії у Туреччині. Але, це якось повз нас пройшло. Зате, про Польщу лупили заголовки. Простими словами - нам потрібні порти. Якщо експорт морем буде, нічного критичного для агро не буде. І, саме у цьому напрямі нам потрібно працювати (маю маю на увазі, міністерству), а через такий розголос через ЗМІ про Польщу, наші витрачають час зовсім не на те направлення. Польща останні місяці і так нічого не купує. Туди їде зерно по старим контрактам. Але ж, експорт не зупинився. Наші ключові покупці - Китай, Туреччина, Індія Іспанія, Нідерланди, Франція, Італія, Єгипет. І саме туди поставки робляться морем. Під постом є таблиці із географічною структурою за лютий-березнь. Можна подивитися, яка частка цих країн.
  10. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Вітаю ))) Так, частина фермерів не переживе. У мене на думку спадає тільки якісь нульові роки.... ціни як у нульових, але собівартість в рази вище. Більшість аграріїв стали заручниками ситуації. Попит на зерно є, а ми не можемо вивезти. Хто їнвестував у свою логістику (склади, транспорт, переробка), того можливо вистачить на 2-3 роки. Поки ситуація, для багатьох аграріїв болюча. Але, не існує ситуацій без вирішення. На озимих ми ще втримаємось. А по кукурудзі та соняшнику, можливо буде не врожай. Будо б щастя та нещастя допоможе )) Головне, не опускати руки)))
  11. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Добрый день. К посевной ещё неделя-две как минимум. Ключевые проблемы - часть территорий (юг, восток, центр) имеют проблемы. Первая группа проблем - технологические. Проблема с топливом (его очень мало), семена (многие дистрибьюторские склады пустые), удобрения (опять же, проблемы с наличием). Сотрудники - основная часть служит в теробороне. Вторая группа проблем - опукация части земель или просто невозможность работать из-за введения боев. Многие аграрии закупили/проплатили материалы, химию, топливо, семена. Понятно, что сейчас у нас также пойдут продажи валюты на операционные расходы. Но, не будет глобального слива. Некоторые продавцы химии, семян, топлива готовы брать валютой. Конечно, пока это не системно. Но, вся торговля может пойти в валюте и мы не увидим давления доллара на рынке Что имеем Пшеница - в основном, мы сеев озимую и она была отсеяна ещё осенью. Яровая пшеница (сеется весной) у нас очень мало. Ячмень - половина ячменя у нас озимого и половина ярового. Вот с яровым могут быть проблемы. Его не весь засеем. А в структуре посевных площадей у нас обычно около 50% озимого и около 50% ярового. Если весной не отсеем весь яровой, получим снижение производство Рапс - 90% озимый. Проблем не должно быть. Но, химии может не быть, не вовремя обработал и пока урожай. Кукуруза и подсолненик - вот уже подходят сроки к посевной. Куча проблем. В этом сезоне мы собрали рекордные урожаи этих культур. В новом сезоне жду, что у нас будет антирекорд. Не успеем мы в оптимальные сроки отсеятьсямпо этим культурам. Поэтому тут будет идти снижение производства. Соя - не является стратегической культурой. Часть производителей может начать сеять её. У многих есть семена, плюс, можно будет успеть в оптимальные сроки засеять. Итог На сейчас у вас война. В такой ситуации очень высокая водатильность на валютном рынке. Не думаю, что это как-то повлияет на курс. Пока межбанк работает в ручном режиме. Нал приходит в себя. Моё мнение, что даже если и будет слив валюты от аграриев,то мы этого не увидите на валютном рынке.
  12. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Цена на карбамид В этом году минимальная цена на карбамид была 12-13 тыс.грн и на сейчас под 30 тыс. грн
  13. Tartakovsky

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ну это все индивидуально... при чем очень индивидуально. Кто-то дает немного удобрений под озимые.... кто-то будет проводить подкормку весной (кто-то не будет). Часто людей пока отказались от стартового внесения удобрений из-за роста цены. Кто-то купил еще летом, кто-т о ждет откат цены, кто-то фиксит по текущей цене. Весеннее удобрение будет зависеть от цены на это же удобрение ))) Если откатим (я в это не очень верю), тогда подкормка и основное внесение будет проведено в полном объеме. А если цены будут на месте или вверх. Нормы внесения сократят, кто-то под некоторые культуры не будет вносить удобрений.... НУ и технологии на месте не стоят. У нас норма внесения с каждый годом снижается )))
  14. Кто такой хитрый человек? )))) Это vitiy99 Ему когда не надо, он не отвечает... а просто так размещает картинку.. типа я просто вот тут объяву разместил.... а так я не я и хата не моя... "...15$ на хранение и погрузку...." - Прибор - 20 - Что 20? - А что прибор? Я пробовал продавать, вот 15$, вот картинка по правилам Инкотермс... вот и все.... А что Вы хотели донести? Показать, что Вы в теме? ))) Ну да, ну да ))) Сразу видно.... картинки из интернета.... 15 долларов.... вы продавали....
×