Перейти до вмісту

qwerty2

Форумчанин
  • Публікації

    226
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем qwerty2


  1. 18.04.2024 в 18:50, Moneta сказал:

    Те що вони називають "рекордними ЗВР" це рекордний борг на коррахунку НБУ в американському банку.

    НБУ може лише безпечно друкувати гривню, доки цим кредитним лімітом дозволяють користуваться. І по вівторкам викупляти ОВДП українського уряду на друковані кошти. Кстаті грошова маса м2 уже 3,12 трлн грн ;) 

    Не плутайте Божий дар і яєшню. ЗВР - це ЗВР, а зовнішній борг - це зовнішній борг. Найбільшим боржником є США, яких за вашою логікою вже давно не має існувати. Співвідношення зовнішнього боргу США до ВВП значно перевищує цей показник в Україні. Тому у нас ДУЖЕ непогані перспективи.

    • Лайк 1

  2. 5 хвилин тому, сказкин сказав:

    дуже гарний прогноз.А з чим це буде звязано?Хоть якісь аргументи можите привести?

    Політикою НБУ по відновленню економіки. Ви маєте розуміти, що РЕКОРДНІ ЗВР і девальвація виглядають досить забавно :)

    • Лайк 1
    • Хаха 2
    • Подобається 1
    • Не подобається 1

  3. 4 години тому, Mozart сказав:

    А Ви помітили, що гойдалки останнім часом... стали трохи інші? Вниз - зовсім слабо, а от вгору - кожен раз все вище і вище, як в одній совєцькій пісні співалося?

    Співпав ефект зниження облікової ставки та загострення на фронті

    • Хаха 1

  4. 5 годин тому, NWEN сказав:

    Тут главное чтобы не пришлось выходить из бакса.

    А то и как бы не

    Шестой Ангел вылил чашу свою в великую реку Евфрат: и высохла в ней вода, чтобы готов был путь царям от восхода солнечного

     

    На мой взгляд основная интрига что на этот раз предпримут штаты. Надо следить за новостями

    Назіть період, коли війни та потрясіння впливали на курс долара. Я пам'ятаю тільки 11 вересня 2001 коли стався обвал фондового ринку. Торги тимчасово були припинені.

    Курс валют в країнах з міцною економікою на 100% визначає фондовий ринок. Саме стан фондового ринку визначає потребу в фінансах. Тому обвалу долара на фоні подій на Близькому Сході не буде.

    Як це не виглядає цинічно, але війни в одних країнах стимулюють економіку тих країн, які не приймаймають участі у війні. Насамперед це пов'язано з замовленнями для потреб війни, збільшенням кредитування, тощо....

    • Лайк 3
    • Дякую 1
    • Подобається 2

  5. В 03.04.2024 в 14:44, Rusvinn сказав:

    Ми вільна країна і Андрій тоже якщо захоче об'явить 

    Відома фраза про слабкісь і безпорадність короля в шахматах цілком стосується голови НБУ. Олег правий. Він ЖОДОНОГО важливого питання самостійно не вирішує.

    • Сумно 1

  6.  

    В 16.03.2024 в 23:24, Mozart сказав:

    Судячи з прочитаного, Ви вважаєте, що зараз - пік девальвації? Тобто вище, ніж зараз, долар вже не коштуватиме? Я правильно зрозумів? 

    Мене теж цікавлять довгострокові прогнози :) І судячи з усього, Ви за боковик, і зараз ми на верхній межі, я правильно прочитав чи ні?

    На девальваційному тренді НБУ знизив облікову ставку. Я писав про повзучу девальвацію.  Про піки я теж писав. Вони будуть. Стрибків які ви очікуєте по 2-3 гривні не буде. Стосовно конкретної ситуації, - це реакція ринку на зниження облікової ставки, НБУ незабаром покаже, хто в домі хазяїн. Схоже що НБУ тестує ринок на спроможність саморегуляції в умовах зниження облікової ставки. Знижувати її треба.

    • Лайк 1
    • Дякую 3
    • Подобається 5

  7. 2 години тому, escobar сказав:

    Кореляции с точность до дня здесь не было никогда. Просто сигнал что нужно начинать подготовку. 

    Да и важнее не видеть направление движения, а засечь момент когда цикл повышения/снижения ставки выходит на плато.

    За денними кореляціями звертайтесь до Моцарта. Він інтрадей. Я не граюсь з короткими коливаннями курсу. Мене цікавлять довгострокові прогнози.

    • Хаха 1

  8. 18 хвилин тому, C_Сергей сказав:

    Зниження облікової ставки абсолютно прогнозоване. Цікаво інше. Зазвичай, зниження ставки супроводжується девальвацією - це правило. Цього разу НБУ навпаки - допустив девальвацію і на піку девальвації знизив облікову ставку і отримали парадоксальну динаміку зміцнення гривні. При цьому, як і було обіцяно НБУ вирівняв курс готівки, офіційний та міжбанку. Фактично показав повний контроль над ринком

    • Лайк 2
    • Подобається 6

  9. В 22.02.2024 в 23:31, Mozart сказав:

    Отже, по абзацах.
    У нас експортно-орієнтована економіка, для стимулювання якої потрібна легка контрольована(!) девальвація.

    Вибачте, але наша економіка перебуває в стані колапсу і дезорганізації. Достатньо подивитись на події в Польщі. Зруйноване не тільки виробництво, але і шляхи експорту.

    В 22.02.2024 в 23:31, Mozart сказав:

    Цілковито згоден, але! Гадаю, на рівні 14-15% наразі буде СТОП. Знижувати можна, але є чудовий приклад Туреччини, до чого це призвело (забиваємо у Гуглі "Ердоган", "центробанк Туреччини", "ліра" - і читаємо).

    Турецька модель економіки ПОСТІЙНО орієнтована на девальвацію. А 14-15 % не дадуть можливості відродити кредитування економіки

    В 22.02.2024 в 23:31, Mozart сказав:

    Залишилось уточнити, скільки, на Вашу думку, становлять "невеликі" коливання. Я цілковито серйозно. 2-3 гривні туди-сюди - це невеликі? Як на мене - так. А ви як гадаєте? 

    1-2 % до 3% з тенденцією повзучої девальвації. В другій половині року МОЖЛИВО епізодично буде світитись ваші улюблені 40.

    В 22.02.2024 в 23:31, Mozart сказав:

     А що буде на готівковому - то таке. Ми це вже проходили, чи не так? 

    Помиляєтесь. Такого ми не проходили. Готівкова буде наближатись до міжбанку і це не важко побачити на графіках. Я їх наводив. Попит на готівку буде мати короткочасний епізодичний характер (панічні очікування).

    В 22.02.2024 в 23:31, Mozart сказав:

    Якщо серйозно... НБУ контролює, доки є чим. Якщо не буде надходити допомога у достатньому обсязі, то нічим буде контролювати... Ось в чому проблема.

    Які ви бачите ознаки того, що валютна підтримка припинеться?

    В 22.02.2024 в 23:31, Mozart сказав:

    Закінчили лозунгом. Я теж дуже люблю цю країну і сподіваюсь, що держава буде існувати, Але... сказати "незалежно від подій на фронті"... це... як би так пом'якше висловитися... занадто сміливе припущення. Якраз зараз від подій на фронті залежить ВСЕ.

    Це не лозунг! І я не боюся сказати більш конкретно. Не залежно від сценарію закінчення війни держава УКРАЇНА буде існувати і теперішня задача відновити самодостатню економіку при любому сценарії. Без стабільної валюти і доступних кредитів  - це неможливо!

    • Дякую 1
    • Не розумію 3
    • Подобається 9
    • Не подобається 2

  10. 1 година тому, lincoln21 сказав:

    Прогноз на рік ? Його й в мирний час , було важко прогнозувати  ... а тут війна ... на флет я б в цьому році , не розраховував...можливо , ще перша половина року ,пройде в більш -менш зрозумілому діапазоні , 37,8 --- 38,9 на МБ... як кажуть , два кроки вверх-один вниз ....я вище , пробував , розписати своє бачення , для невеличкого скальпінга заради спортивного інтересу ,   орієнтовно 19-20 трохи знизимось  ...22-24,02  на МБ  ріст  до 38,45-38,6 ... флет .... 4-7,03 на МБ падіння 37,7-37,9... 

    За прогнозом на рік звертайтесь до Моцарта. В нього ще ввересні мало бути 40. Я теж на пів року вперед не бачу загрози для гривні.Флет, як і весь останній рік

    • Хаха 4
    • Подобається 2
    • Не подобається 4

  11. В 16.02.2024 в 21:49, lincoln21 сказав:

    так я не новичок ,логин новый..особо не писал раньше , под старым...для меня там ничего нового в платной,хотя надо признать ,моменты отката было бы легче отслеживать  .. 2 человека давали нужные советы по памяти раньше  , правда на финансах..это funtik  с его светофором по паре Евро/Дол на тот момент ..и Квестор с его "Ніхто не знає майбутнього " и как нужно подходить к выбору банков на тот момент.. а с Минфина , я еще помню встречу лет 12-17 назад форумчан в кафешке в Киеве напротив ЦУМа  , Моцарт там был точно и паренек , не помню имени ,  с Райфа по  МБ который ,он вроде на платной пишет...я еще спросил ,че курсу на МБ одни , а Райф валюту у ТОВки покупает постоянно ниже ,чем на графиках...   мне интересно было мнение Михаила..тоесть прогноз , который лайкают многие , примерно такой....или не дойдем до 38,2 ..или пролетим вверх, а потом протестим сверху.. и там как пойдет  :) ... и что с таким прогнозом делать , в наших реалиях и многогранности курсов.... 

    Прогноз? На скільки змінився курс за рік? Порівняйте. :) Флет! Таким буде і подальший прогноз. Ну, а якщо ви любитель ловити хаї, то заробите не багато. Теперішні коливання - це зближення готівкового курсу з міжбанком. Тому трохи хитаєтья.


  12. 12 години тому, Mozart сказав:

    Цікаво буде побачити ще один прогноз від пана qwerty2. Таке враження, що пише хтось із будинку на Інститутській... З помічників Гелетія чи Николайчука... Перечитав текст від квітня 2003-го... підозріло знайомий стиль викладення.
    То поділіться інсайдом, якщо ви такий обізнаний. 
    І ... трохи стриманіше, хоч розумію, Вас переповнюють емоції. Давайте ближче до справи.

    На форум я почав писати рік назад. Тому, ви дарма  витратили час переглядаючи архів до 2003 р.

    Якби ви мали звичку читати, то ще в листопаді, я дав прогноз на весну - без змін.

    Ну, а стосовно "стриманості", то з цим все в порядку. Я просто для діалогу з вами дзеркально перейняв вашу манеру спілкування, але в досить коректній формі.

     

    • Хаха 3
    • Подобається 7
    • Не подобається 2

  13. 6 хвилин тому, gavchik сказав:

    В приматі дружина відкривала додаткову картку до свого рахунку - і могли вдвох використовуватти кошти

    Але покупка онлайн валюти другою особою, чи на другий рахунок неможлива.


  14. В 18.01.2024 в 21:39, Mozart сказав:

    Не прогнозує, бо зараз це неможливо. Нацбанк наглядно показав, що "де захоче, там і буде талія" :) 

    Нацбанк ДУЖЕ чітко показав, що курс буде стабільним і без казок про 40. Ви просили показати прогноз річної давності.

    Все прогнозуємо! Тільки зверніть увагу на першу фразу і дати!!!!

    image.png.a4d90631046b2a8ef3fe7869e944614a.png

    image.png.0058e1d017fa7175cc8f3b5602ac1d07.png

    image.png.5efc60895c3cfb91a73464063c6c7126.png

    Я навіть вам нагадаю готівковий курс на кінець квітня 37,89. А тепер повеселіть нас розповідями про неможливість прогнозувати курс гривні. :)

    • Лайк 2
    • Дякую 2
    • Хаха 1
    • Подобається 2
    • Не подобається 5

  15. В 13.01.2024 в 23:53, gavchik сказав:

    Зробила донька доручення на всі операції. Прийшов до банки (ПУМБ та Ощад) - даю доручення - і почалося - ми зараз все відскануємо, відправимо юр відділу - вони вивчать - потім скажуть нам що робити - і все це займе десь до тижня (причому відповідь була майже одна й таж в обох). Хоча в дорученні чітко написано - відкривати, закривати, використовувати.

    В Приматі без гемороїв. Якщо особа клієнт банку - називаєте номер клієнта, який згоден вам довірити свою картку. Через СМС відбувається  підтвердження. Отримуєте ще один пластик з його рахунком і його картка підтягується в ваш Приват 24. Можете розпоряджатись його рахунком. Тому і задав питання в статусі довіреної особи для онлайн покупки валюти на свій рахунок, теж будуть квести з підтвердженнями....?

    • Дякую 1

  16. В 11.01.2024 в 00:49, Moskit сказав:

    все так і було, поки не ввели необхідність підтвердження смс-ю на фінансовий номер при поповненні через термінал (і через касу також) 

    так що доручення виглядає більш привабливо, ніж допкарта

    "я так думаю")

    А при статусі довіреної особи теж такі квести?


  17. 5 годин тому, Укріп сказав:

    Підтверджую!

    4.01.зранку було оформлено заявку на долари у Приватбанку, підтверджено...але три рази переносили видачу. Тільки 9.01. отримав підтвердження на доставку валюти та отримав, за мною в черзі були люди які хотіли купити долари, на що касир відповів що продажа тільки з приносу, а отримують тільки по замовленню!

    09.01 подав заявку на Примат. Отримав сині з номерами по порядку

    • Дякую 1

  18. 1 година тому, TalkiWalki сказав:

    Неплохо. Своей политикой уже в минус зашел. Надеюсь только на форуме. Обещали Что после 40 увидим 37, это был короткую или долгую прогноз

    Все попереду. Моцарт ще в вересні обіцяв 40. В грудні лише на кілька годин в окремих місцях зіграли в лоха по 40.

    • Подобається 4
    • Не подобається 5
×